USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Про побиття торчинських підприємців дізналися у Януковича. ФОТО

15 Жовтня 2013 18:00
До підприємців, які не знесли свої кіоски з ринку в селищі Торчин згідно з постановою виконавчої служби, працівники правоохоронних органів застосували силу. Постраждалі подали до Господарського суду Волинської області на неправомірні дії працівників виконавчої служби, – інформує «Під прицілом».
ЧИТАТИ ЩЕ: НА КІОСКИ ПІДПРИЄМЦІВ ВОЛИНІ КИНУЛИ МІЛІЦІЮ ТА «БЕРКУТ»
Торчинські підприємці вважають, що представники виконавчої служби порушили закон. Оскільки вони залучили міліцію на виконання судового рішення, не розібравшись до кінця у справі. Господарський суд Волинської області свого часу виніс рішення, аби троє підприємців звільнили земельну ділянку з так званого Торчинського ринку. Утім в ухвалі суду не вказано, що під значенням «звільнити» малося на увазі знести кіоски. У липні цього року судовий виконавець оштрафував підприємців на 170 гривень за те, що вони не виконали рішення суду і не прибрали кіоски. Через певний строк виконавча служба подвоїла санкції відносно порушників до 340 гривень.

На третій раз виконавець прийшов уже з міліцією, аби примусово виконати рішення, при чому не полінувалися прокинутися з самого ранку. О 5:30 правоохоронці з держвиконавцем були на ринку. Однак підприємці кажуть, що про це їх навіть не повідомили. Вони ж ціною свого здоров’я почали захищати майно.
ЧИТАТИ ЩЕ: У МІЛІЦІЇ ЗАПЕВНЯЮТЬ, ЩО БЕРКУТІВЦІ НЕ БИЛИ ТОРЧИНСЬКИХ ПІДПРИЄМЦІВ
«Нас побили, образили, обматюкали...можна сказати так. Ми просто стояли біля своїх кіосків. Ми познімали побої. По справі по побоях уже призначили суд, правда, до відповідальності хочуть притягнути нас за невиконання законних вказівок працівника міліції», - розповідає Ірина Онещак.

Підприємці подали до Господарського суду скаргу на дії та постанови державного виконавця відділу Державної виконавчої служби Луцького районного управління юстиції. На думку підприємців, виконавець порушив закон, оскільки штрафи застосовував неправомірно, бо в законі сказано, що санкції лише тоді застосовують, якщо відсутні поважні причини на невиконання рішення. А про примусове виконання попереджують, а не роблять це зненацька.

Пропри усі аргументи постраждалих Господарський суд Волинської області не задовольнив скаргу підприємців на виконавчу службу. А інформацію про побиття не взяв до уваги, бо це не стосувалося предмету спору. Мовляв, з цього приводу треба подавати до суду окремо. Цікаво, що саме ця суддя Світлана Філатова свого часу приймала рішення, щоб ці підприємці звільнили земельну ділянку на ринку.

Однак скаржники не збираються здаватися. Окрім апеляції на це рішення, вони планують добиватися відкриття кримінальної справи проти беркутівців та представника виконавчої служби. Відповідну заяву вони вже подали районному прокурору, однак той не зареєстрував документ, - каже представник позивачів Олександр Чекаренда.

Прокурор вирішив, щоб кожен розбирався у своїх відомствах. «Він направив листа відносно працівників міліції до МВС, а відносно судового виконавця - до виконавчої служби», - розповідає адвокат. Але про випадок дізналися в Адміністрації Президента України. Тож прокурор області уже отримав відповідного листа, аби розібратися у справі, поки ж нічого не чути, - кажуть підприємці. Вони сподіваються, що винні отримають покарання.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віктор Показати IP 16 Жовтня 2013 11:19
Всі до такого привикли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus