USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Прокуратуру Новолинська люди просять виселитися з дитсадка. ТЕКСТ

28 Жовтня 2013 16:55
Громадський активіст із Нововолинська просить прокуратуру розглянути питання законності її перебування у приміщенні колишнього дитсадка, а також міського суду, податкової інспекції, центру зайнятості населення та ряду інших установ, повідомляє «ПроНовік».
ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНІ ПРОКУРОРИ ЗАБИРАЮТЬ ДИТЯЧІ САДКИ ПІД СВОЇ РОЗКІШНІ ОФІСИ
Так, у супровідному листі до редакції голова громадської організації «Україна+Польща» Анатолій Бідзюра написав:
«Пропоную увазі користувачів веб-сайту Проновік документ від громадської організації «Україна + Польща», котрий вже надісланий через Інтернет у Нововолинську міську прокуратуру.




Відомо, що 30 серпня цього року міські депутати на сесії міськради, переважною більшістю голосів, безоплатно, передали споруду колишнього комунального садка № 9 в Оперативне Управління генпрокуратури України для використання її у цьому відомстві. Надбанням громадськості стала також, і новина про те, що голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук своїм розпорядженням, днями, має намір продублювати рішення міської сесії № 258, вочевидь для того, щоби захистити міського голову Віктора Сапожнікова від обурених виборців міста. І чого він, згідно Конституції України, не має права робити.




Борисе Петровичу! Піддавшись на умовляння відомих осіб, цим Ви остаточно підтвердите порушення конституційних та законних прав громадян міста Нововолинська – членів територіальної громади. Згідно «Закону України про дошкільну освіту», нововолинська міська прокуратура не мала права, навіть орендувати, а не те що отримувати безкоштовно у власність ДДУ № 9, разом із величезною ділянкою громадської землі.
ЧИТАТИ ЩЕ: ДИТСАТОК У НОВОВОЛИНСЬКУ ПРОКУРАТУРІ ПРОСТО ПОДАРУВАЛИ. ДОКУМЕНТ
Останнім часом, відомо від яких посадових осіб, щоби уникнути покарання та розголосу по Україні, розпочалося словоблудство, що дитячі дошкільні установи діляться на комунальні та відомчі. І що, мовляв, останні не є комунальними, а тому можуть бути проданими, подарованими та перепрофільованими для ведення іншої діяльності. Так ось. Я зі всією відповідальністю заявляю: Закон не передбачає такого розмежування. А тому, всі дитячі дошкільні заклади, що знаходяться на території Нововолинська, у тім числі й відомчі, котрі колись були побудовані на кошти державних підприємств – шахт, заводів, фабрик тощо, і навіть ті, що можливо, належали сільськогосподарським організаціям є комунальною власністю громади міста.

Мені соромно, що міський голова, маючи у складі міськвиконкому штатний високооплачуваний юридичний відділ, котрий фінансується коштом виборців не читає і не знає законодавства та Конституції України. Мені безмежно прикро, що працівники прокуратури, котрі покликані Державою служити і захищати права простих громадян України, і які доволі непогано живуть за їхній рахунок, роблять вигляд, що нічого не відбулось. Я буду до глибини душі вражений, якщо у випадку підписання свого розпорядження на рівні ВОДА, Борис Клімчук підтвердить остаточно, свою юридичну некомпетентність у даному питанні. Борисе Петровичу, Вас знову, вчергове, підставляють!

Документи і витяги із законодавства, додаю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus