USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пси з луцького притулку нищать тварин?

6 Липня 2013 15:24
Після випадку, який нещодавно трапився у Луцькому зоопарку, коли там загадково загинули дві лані, мешканці вулиці Мамсурова налякані.

Розповідають, що схожі випадки траплялися минулого року і в їхніх господарствах. Нарікають на псів із притулку, який розташований поряд. Мовляв, саме вони часто навідуються до їхніх господ та нищать кіз, курей та качок. Після загибелі тварин у зоопарку, люди почали перейматися ще більше. Повідомляє ТРК «Аверс».

Ані качок поблизу, ані курей

Місцевий мешканець Віталій Терпіль зазначив: «Бачте, ні одної курки. Тут, раніше, як я ще був менший, паслися кури, качки. Були 1-2 собаки, це були дворові - вони були фактично, наші. А ці, як вибігають, деколи штук 20-30, як стадо».

Люди розповідають про своє життя поблизу комунального підприємства «Ласка». Мовляв, після випадку у Луцькому зоопарку, де загадково померло дві лані, лучани, які живуть біля собачого притулку, вкотре стурбовані власним господарством. Тамтешні розповідають, неодноразово страждали від сусідських собак, які часто навідуються до них у гості.

Оксана Солтис тримає у своєму господарстві кіз. Каже, одного разу саме собаки напали на її тварин. До слова, сліди, які були на загиблих ланях у зоопарку - дуже подібні до тих, які описує жінка.

Після того, як пси неодноразово почали навідуватися до них на подвір’я, люди змушені тримати господарство у хлівах. Проте, і це не завжди допомагає. За словами лучан, кусали собаки і їхніх дітей.

Віталій Терпіль розповів: «Якщо виходиш на дорогу з дітьми, вони просто кидаються».

Позиція захисників тварин

Натомість директор комунального підприємства Ласка Дана Новарчук переконана: «Такого не може бути, що дитина покусана, і ніхто нікуди не звертається, ні в яку лікарню, ніхто її не обстежував, не колов. Обов’язково лікар звертається до нас, робиться вакцина. Це дуже серйозна справа і вона фіксується в нас обов’язково».

Часто, каже, нарікання сусідів є неправдиві, оскільки окрім притулку, кожна фірма, поблизу утримує по 2-3 собаки. Саме вулиця Мамсурова - це одна з тих промислових зон, де три роки тому була вільна земельна ділянка, от місцева влада і вирішила спорудити притулок для собак. Мовляв, так вже вийшло, що дві житлові двоповерхівки, розміщені поряд з підприємством. Та й подібних нарікань від тамтешніх не було б, якби не дірки у паркані, яким загороджена територія притулку.

«Загорожа є недосконалою, тому що це - сітка, але кожного дня працівники наші роблять обхід і латають цю загорожу. Але я вже 4 рази зверталася в обласну раду, щоб нам допомогли збудувати все ж огорожу», - розповіла Дана Новарчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
захисник тварин Показати IP 6 Липня 2013 17:41
Треба притулок для псів збудувати в Струмівці)))
захиснику тварин Показати IP 6 Липня 2013 21:24
Треба Новарчучці менше гребти під себе. Бо ж і міжнардна організація і міська влада виділила на ці питання неабиякі гроші, які сіли в її кишені. А покриває усю цю байду Славцьо Кравчук... Їх би забрати від притулку подалі, то і толк був би. А взагалі найкраще поставити директором Олену Мороз - та собак образити не дасть...
Галина до захиснику тварин Показати IP 9 Липня 2013 11:02
а хто така Олена Мороз і що вона зробить для того, щоб бездомних собак на вулицях взагалі не було? усіх собак з міста і області звезе у притулок?))) а хто їх буде годувати, вигулювати, лікувати? через півроку їх там стане вдвічі більше - ви про це подумали? чи ви ще тут всі вірите в казочки про стерилізацію???
Знаючий Показати IP 7 Липня 2013 08:37
Олена Мороз - найкращий варіант. Чув, що вона постійно підгодовує собак за свої гроші, а та Дана не те що свої, державні гроші їм шкодує, все на себе любіму пускає
анти Дан Показати IP 7 Липня 2013 09:14
вихід є-стерилізувати постійно,наголошую,постійно бродячих собак.тоді почекати років 6-8,доки вони своєю смертю здохнуть.так поступово популяція зменшиться.але,пропустивши рік стерилізації-все знову вернеться на сврї місця.от саме на це треба спрямовувати кошти,а не на Ласку.
Василь Показати IP 7 Липня 2013 09:19
Вихід один стерилізувати Кравчука і Дану щоб більше такі не народжувались.
Александр до Василь Показати IP 7 Липня 2013 11:19
А себя включить скромность не позволяет?
віта Показати IP 11 Липня 2013 13:42
http://vidomosti-ua.com/volyn/71299

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus