USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Що буде з житловими будинками на місці хлібокомбінату в Луцьку

21 Травня 2013 14:16
Проектанти плану житлового кварталу, обмеженого вулицями Яровиця, Івана Франка і Винниченка у Луцьку, не змогли домовитися, як же виглядатиме мікрорайон.
Про це стало відомо під час засідання містобудівної ради Луцька 21 травня.

Проект детального планування представив забудовник Олег Берекета. Так, він нагадав, що на цій території колись розташовувався комбінат хлібопродуктів, а згідно з генеральним планом забудови Луцька, тут мають бути житлові будинки. Тож, у 2008 році розробили і затвердили план забудови, згідно з яким у мікрорайоні мали звести одну «висотку», зв’язану з іншою. Однак, коли почали проектувати і вивчили «ситуацію з землею, фундаментом, конструктивами», зрозуміли, що реконструювати розміщений тут елеватор неможливо і його треба знести. Інше стосувалося складів, які розміщувалися на цьому промисловому об’єкті. Їх вирішили переробити і в одному розмістити 9-поверховий будинок із бойлерною на 10-ому поверсі.

Окрім того, у цьому мікрорайоні запропонували розмістити 8-поверховий паркінг, який забезпечив би місця для стоянки автівок мешканців житлової забудови, і паркінги для офісно-торгівельних приміщень та торгівельним комплексом у центрі кварталу.

Перемовини велися й з ректором СНУ імені Лесі Українки, адже тут хотіли розмістити гуртожитки для аспірантів і молодих сімей.

Щодо енергозабезпечення, то тут є трансформаторна підстанція. Забезпечити тут можна і водопостачання і каналізацію з необхідними потужностями.

Врахували й існуючу на території АЗС і пожежні віддалі від неї, зробили детальний план дорожнього руху, який затвердили в ДАІ. «Двосторонній рух запускається по Івана Франка із зупинками для громадського транспорту», - зазначив Берекета.

Проектанти запропонували й варіант забудови вільної території на вулиці Винниченка, яка виходить за межі мікрорайону.

Заслухавши інформацію Олега Берекети, члени містобудівної ради зауважили, що на наступному етапі виникне питання забезпечення достатньою кількістю води. Утім, їх переконали, що це питання можна буде вирішити.

Найбільше дискусій викликало розміщення у мікрорайоні торгівельного центру. Мовляв, згідно з генпланом забудови Луцька тут його не має бути. Окрім того, виникло й питання озеленення мікрорайону.

Тож, врешті, члени містобудівної ради прийняли рішення розглянути проект плану цього мікрорайону під час наступного засідання.

«Нехай проектанти запропонують варіантність пропозицій. Треба ще один чи два варіанти того, що тут має бути. Наразі ж є лише схема генплану і більше нічого. Інженерія, викиди, благоустрій, озеленення, зонування абсолютно не вирішені», - резюмував начальник управління архітектури та містобудування Луцької міськради Юрій Казмірук.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Житель Показати IP 21 Травня 2013 14:36
Таки да 2013 рік на дворі, і ніхто не відтяпав шматочок центру під чергове житло для приїжджих поліщуків. Луцьк - урбанізується, хай йому грець!
Центр Показати IP 21 Травня 2013 15:30
А елеватор вже не працюе???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus