USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку реставрують меморіал. ФОТО

16 Травня 2013 10:47
Реставраційні роботи тривають на меморіальному комплексі «Вічна слава» у Луцьку. Розпочалися вони ще у минулому році, кажуть працівники. Так, частину комплексу реставрували ще торік.

Скільки триватимуть роботи цьогоріч, робітники не кажуть. Мовляв, планів багато.

До слова, роботи виконує підприємство «Світ Каменю».








Як розповів перший заступник губернатора Олександр Башкаленко, в оновлення меморіалу вкладають кошти винятково з обласного бюджету. «Ми для себе розробили план дій на п’ять років. Першим ділом ми зробили центральну частину, зліва і справа. Потім ми зробили і чорнобильську частину, і «стіну плачу», і решту комплексі. На цей рік ми запланували зробити стіну, на якій розміщені назви сіл, що постраждали в роки війни. На це піде близько 300 тисяч гривень», – розповів він у коментарі «ВолиньPOST». «У наступні роки плануємо оновити шпиль. Коли точно - не скажу. На це треба багато коштів. Але до 2015 року зробимо. Питання навіть не в грошах, а у тому, як зробити ту стеллу, за якою технологією. Це дуже складно», – пояснив він. Загалом у ремонт меморіального комплексу вже вклали близько 15 мільйонів гривень, зауважив Башкаленко.









Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 16 Травня 2013 10:53
Чи перенесуть в Гараджу на кладовище могили НКВДистів,які загинули після 45 року ? Чому кати українців мають лежати на Меморіалі ?
Михайло Показати IP 16 Травня 2013 12:40
Шиба назвав вулиці в Луцьку іменами бандюг, які повкидали дітей у колодязі. Оце ганьба

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus