USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку з’явилася нова лабораторія. ФОТО*

19 Жовтня 2012 12:11
У Східноєвропейському університеті імені Лесі Українки з’явилася нова лабораторія. Вона називається лабораторією росту кристалів і функціонуватиме на базі хімічного факультету.

Урочисте відкриття нової площадки для практичних досліджень відбулося 18 жовтня.

Розташована лабораторія на першому поверсі корпусу №2, що на вулиці Потапова, 9. Спеціально для її облаштування було частково переобладнано приміщення холу.






Як зауважив виконувач обов’язків ректора університету Ігор Коцан, ця лабораторія потрібна, насамперед, для того, щоб втілювати у життя наукові здобутки педагогів і студентів факультету. «Лабораторія, яка дозволяє нам реалізовувати нашу основну програму – щоб наші наукові дослідження мали практичне втілення», ‒ наголосив Коцан і додав, що під час попереднього засідання наглядової ради університету голова наглядової ради Ігор Палиця дав завдання вишу ‒ залучити бізнесменів до співпраці з науковцями, виявляючи активність, демонструючи потенціал педагогів і студентів. Подякував Коцан колишньому ректору університету Іванові Олексеюку за те, що той, свого часу, ініціював створення лабораторії кристалів росту. Також очільник вишу відзначив, що нова лабораторія вже отримала перше замовлення на вирощування кристалів цинку. «Ми заробимо перші гроші», ‒ наголосив Коцан.

До слова, на стенді перед входом до лабораторії учасники урочистостей могли побачити вирощені раніше на хімічному факультеті кристали, а також копії патентів на винаходи і наукові публікації з цієї теми у вітчизняних та зарубіжних спеціалізованих журналах.

Екс-ректор, а нині завідувач кафедри неорганічної та фізичної хімії, доктор хімічних наук, професор Іван Олексеюк відзначив, що відкриття лабораторії росту кристалів ‒ подія, на яку факультет чекав понад 10 років. «Я щасливий тому, що ми запускаємо сьогодні цю лабораторію. Хочу подякувати Ігорю Коцану за те, що він дозволив нам здійснити мрію. Хочу ще подякувати Ігорю Палиці за підтримку нашої лабораторії. Це людина, яка надзвичайно серйозно цікавиться науковою роботою», ‒ зауважив Олексеюк.



Голова наглядової ради СНУ імені Лесі Українки, народний депутат України Ігор Палиця, своєю чергою, наголосив, що університет «рухається» у правильному напрямку, адже з наукового напрямку роботи поступово переходить до науково-практичного. «Ми сьогодні ведемо дебати щодо того, які лабораторії в першу чергу повинні бути профінансовані, і я переконаний, що за 2-3 роки ми будемо мати саме практичні лабораторії на кожному факультеті», ‒ зауважив Ігор Палиця.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus