USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Усе сміття Волині – на переробку у Ковель? ВІДЕО

29 Березня 2013 13:57
Перероблювати відходи за допомогою нової унікальної технології запропонували у Ковелі.

Про це повідомляє ПроКовель.

Так, Ізраїльська компанія «Arrow Ecology» через свого представника в Україні та країнах СНД Юрія Михальчука запропонувала збудувати завод з переробки твердих побутових відходів неподалік Ковеля.

Потужність цього підприємства - переробка 150 тонн непотребу на добу. Отже, сюди звозитимуть на переробку та утилізацію побутові відходи зі всієї області. Наразі за інформацією головного управління містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства ОДА на Волині офіційно діє 25 полігонів твердих побутових відходів загальною площею 82,2 гектара, куди протягом року вивозять до 900 тисяч метрів кубічних сміття.

Розглядатиме це питання депутатський корпус міської ради, адже лише він може приймати рішення щодо земельних питань.

Представник компанії «Arrow Ecology» презентував місцевим чиновникам свою компанію. Вона займається будівництвом заводів, де тверді побутові відходи переробляють за допомогою нової власної унікальної технології «Arrow Bio» - водяної сортувальної системи відходів.

Юрій Михальчук розповів, що після переробки чи утилізації відходів, утворюється біогаз, який є альтернативою, екологічно чистою енергією для силових установок, і органічне добриво найвищих стандартів, котре можна використовувати в сільському господарстві. Окрім цього, стверджує, таке виробництво з переробки не забруднює навколишнє середовище.

Також він натякнув, що біогаз, за домовленістю з комунальниками, може бути використаний підприємством «Ковельтепло» для опалення помешкань ковельчан.

Так, загальна вартість проекту - 15-20 мільйонів євро. Підприємство надасть приблизно 40 робочих місць.

За словами представника «Arrow Ecology», компанія вже побудувала схожі заводи в Ізраїлі, Австралії, США, Італії, Китаї та Румунії.

Наразі депутати вирішили створити спільну робочу групу, яка вивчить умови як міста, так і компанії, щоб зрозуміти як співпрацювати і втілювати проект у життя, та провести з даного питання громадські слухання.
- відео-презентація компанії «Arrow Ecology»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
рижко Показати IP 29 Березня 2013 14:43
А лижний ынструктор з ними був?
юбд Показати IP 29 Березня 2013 19:36
вперед мойші
Саша Показати IP 30 Березня 2013 09:08
150 тон на добу? журналісти, поцікавтесь в Луцькспецкомунтрансі скільки вони тон сміття вивозять за добу на Брище - в поганий день тонн 200. а завести це сміття за 70 км це потрібно вагонами возити ))
він Показати IP 31 Березня 2013 19:58
150 на добу, а збирають 900 тис. Як же вони його перероблять. Арифметики немає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus