USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Волинянин виробляє і продає лучанам надзвичайно смачну олію з льону

26 Вересня 2013 17:12
Лучани мають можливість споживати високоякісну олію з льону, лянки, ріпаку, гірчиці, яку продає В’ячеслав Хайба із села Радомишль Луцького району. Про це пише «Вісник+К».

Віднайти справді якісні харчі серед «напічканих» хімією продуктів у наш час дійсно непросто. На відміну від інших «натуральних» олій, котрі віддають незрозумілими запахами, та, котру виробляє В’ячеслав Максимович надзвичайно смачна.

Волинянин вирощує сировину для олії на власному полі. Чесно, без викрутасів робить свою справу. «Оце, бачите, користуємось маминим паєм – чотири гектари всього. І ще гектар орендуємо», - розповідає аграрій.
Однак пан В’ячеслав не впевнений, чи зможе український селянин «витягнути» оренду землі, з огляду на нинішні закони. Аграрій просив владу приватизувати шмат землі біля ферми, який заростає чагарниками. Де там – неможливо.

Так, закони й справді нікудишні, якщо не дозволяють людям впорядковувати землю, яка стоїть пусткою та заростає чагарниками, бо вона, скажімо, «не сільськогосподарського призначення», чи з інших причин. Тож не дивно, що продукти нам завозять невідомо звідки. При цьому мільйони заробляють десятки багатіїв, а селяни виживають лише на підсобних господарках.

Про власне господарство чоловік розповідає з гордістю. «Моє виробництво – це використання кустарної технології. У 2000 році сам зробив тракторця, на якому працюємо до цього часу. Бачите, льон у зіллі, бо нічим свого поля не обробляю, лише попіл використовую для підживлення».

Серед олій, які виробляє волинянин, найцінніша – лляна. Ця олія – найкраще виводить з організму важкі метали, а також є чудовим профілактичним засобом проти інфаркту міокарда, гіпертонії, атеросклерозу, ішемічної хвороби серця.
Гірчична олія, яку називають імператорською або королівською – прекрасний антисептик. А ріпакову олію за її смакові якості німці називають «північними оливками».

У чоловіка на ринку «Пасаж» вже є свої постійні клієнти. Та й не дивно, люди вже переконалися, що В’ячеслав Максимович не дурить людей, а справді продає натуральну продукцію.
До слова, його олію навіть передають Володимиру Литвину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пентагон Показати IP 26 Вересня 2013 17:23
Ще його олію споживають Канцлер Німеччини та Президент США.
Споживач Показати IP 26 Вересня 2013 17:46
Купляв у нього колись льняну олію. Не скажу, що таке вже надзвичайна. І горіхи ще він продає постійно...
Лучанин Показати IP 26 Вересня 2013 18:20
А де можна знайти цього чоловіка, де він торгує ?
антон Показати IP 26 Вересня 2013 21:50
В порт сіті
Цікавий Показати IP 26 Вересня 2013 22:57
А Володимир Литвин її їсть? Розкажіть про це. Дуже цікаво.
Віктор Показати IP 23 Січня 2016 23:42
За пана Литвина не знаю,але знаю жінку,яка проживає в Німеччині і його олію в чималій кількості перевозить туди.Чоловік її лікар.Можливо і правду написала газета.Є і чесні журналісти
іра Показати IP 28 Травня 2016 19:22
підкажіть, де саме його можна знайти, дуже потрібна лляна олія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus