USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Випробувальний термін працівника хочуть збільшити до 6 місяців

2 Жовтня 2013 15:06
Проект Трудового кодексу збільшує випробувальний термін до 6 місяців. Протягом цих шести місяців роботодавець може звільняти працівника, попереджаючи його за три дні, - повідомляє УНН.

Так, проект Трудового кодексу №2902 передбачає збільшення випробувального терміну з 3-х до 6-ти місяців та право роботодавця попередити працівника про звільнення лише за 3 дні. Про це розповів під час прес-конференції голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець, - йдеться у повідомленні.
ЧИТАТИ ЩЕ: ЗА ЗВІЛЬНЕННЯ ВАГІТНОЇ ЖІНКИ РОБОТОДАВЦЯ ПОЗБАВЛЯТИМУТЬ ВОЛІ
З йгого слів, зареєстрованим новим проектом Трудового кодексу від 27 серпня №2902 «передбачено збільшити випробувальний термін з трьох до шести місяці, але при цьому також передбачили, що протягом цих шести місяців роботодавець може звільняти працівника, попереджаючи його за три дні».
ЧИТАТИ ЩЕ: МАЙЖЕ 100% РОБОТАВЦІВ УКРАЇНИ ПОРУШУЮТЬ ТРУДОВЕ ЗАКОНОДАВСТВО
Разом з тим, як розповів Михайло Волинець, передбачається норма про необов’язковість укладання колективного договору, «не передбачається відповідальність роботодавця за виконання колективних договорів».
«А у 28 статті проекту прописана норма про застосування технічних засобів контролю за працівником на робочому місці», - наголосив він, додавши, що при цьому не передбачено норми, як зберігати цей матеріал.

Нагадаємо, проект Трудового кодексу зареєстрований в парламенті народними депутатами від фракції Партії регіонів Ярославом Сухим та Олександром Стояном.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 2 Жовтня 2013 15:24
Які попередження? Працедавець повинен мати право звільняти у будь-який час. Лишніх три дня -це нагрузка на бізнес,і ніхто не зобовязаний кормити лінивого алкаша. Обовязок працедавця тільки є платити зарплату, а обовязок працівника -працювати.Якщо щось працівнику не подобається,то нехай шукає собі кращу роботу.
КВ до лучани Показати IP 2 Жовтня 2013 15:55
Поц з****ий
Василь до КВ Показати IP 2 Жовтня 2013 16:03
Це типовий бизнесмен-полішук, мрія якого - узаконене рабство, щоб працівникам можна було ЗП не платити взагалі, годувати раз в день, щоб ноги не протягнув, а якщо буде жалітися, то виперти його відразу без попередження, бо на його місце ще 7 рабів претендують. І таких "господарників" в нас біля 99%, на жаль.
лучани до Василь Показати IP 2 Жовтня 2013 16:40
Тебе ,дармоїда, хтось силою тримає на роботі ? У нас вільна країна і багато різних вакантних місць. Бізнес винен працівнику тільки зарплату і більше нічого. . Зарплата формується виконаної роботи-результату, а не за відсиджування 8 годин,протираючи штани чи "граючи у більярд" цілий день.
Василь до лучани Показати IP 2 Жовтня 2013 16:50
Ти точно той, кого я описав в своєму попередньому пості, а саме полішук-рабовласник. Якби ти хоч трохи петрав в законах, а не "шо хочу, то ворочу", то знав би, що в обов'язки роботодавця входить не тільки (вчасна) виплата ЗП, а й інші зобов'язання перед найманим працівником. Полистай у вільний час законодавство, будеш здивований.
лучани до Василь Показати IP 2 Жовтня 2013 16:56
Законодавство савєтське. Високих зарплат ніколи не буде,якщо на бізнес навішувати витирання дупи гнилого працівника.
Волиняни до лучани Показати IP 2 Жовтня 2013 19:57
Замість того, щоб в інтернеті сидіти - іди працюй! Що багато вільного часу?
Артем до лучани Показати IP 30 Січня 2020 11:56
Тоді робітник має право теж у будь який час звільнитися)
лучанину Показати IP 2 Жовтня 2013 17:53
Сьогоднішній "наш" рабовласник гнилого працівника тримати не буде,його і не треба тримати,а зрікатися.Випробувальний термін взагалі потрібно відмінити,бо він не стимулює працівника,а надихає працювати,щоб скоріше день пройшов.Випрбувальний термін це прес на працівника:неповною зарплатою при добросовісному виконанні посадових обов"язків,це постійне потикання зі сторони керівництва і контроль за працівником що-до виконання обов"язків і ще багато чого.Але саме головне це зарплата,знаючи,що я її не буду отримувати в повному обсязі на протязі 6-ти місяців,то скажіть на милість,яке в мене буде бажання працювати.
Коментатор Показати IP 2 Жовтня 2013 18:10
Так для того і є випробувальний термін, щоб "гнилого працівника" не приймати на роботу. Чи працівник у Вас "гниє" в процесі праці? І це дає підстави його терміново звільнити без заробітної плати і попередження? Навіть не можна дати працівнику часу знайти нове місце роботи?
дідо до Коментатор Показати IP 2 Жовтня 2013 18:33
А чому приватний працедавець повинен кормити працівника поки він знайде нову роботу ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus