USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З волинян далі «деруть» гроші за непотрібну довідку про несудимість

11 Жовтня 2013 11:18
Непередбачені законодавством кошти за довідку про відсутність судимості люди сплачують у приміщенні УМВС у Волинській області. Волиняни сплачують «благодійні» платежі під час виготовлення закордонного паспорта в обов᾽язковому порядку. Ситуація з вимаганням необов’язкових платежів так і не змінилася. Натомість ціни на безкоштовну довідку про несудимість зросли. До того ж державні «шахраї» придумали ще й градацію цін – плата за «термінову» і «нетермінову» довідку, - інформує «Четверта влада».

У відповіді на інформаційний запит журналістів начальник управління МВС у Волинській області Олександр Терещук зазначив, що для оформлення нетермінового і термінового виготовлення паспорта для виїзду за кордон необхідно подати заяву, копію паспорта громадянина України (при собі мати оригінал),копію реєстраційного номера платника податків, для хлопців від 18 до 25 років – військовий квиток, або довідку із військового комісаріату щодо можливості виїзду з України.

У цьому переліку немає довідки про відсутність судимості.

Отож, прокуратура Волинської області відреагувала на скаргу журналіста ЧЕТВЕРТОЇ ВЛАДИ щодо незаконного вимагання довідки про несудимість працівниками луцького міського відділу Державної міграційної служби.

Під час проведення журналістського розслідування «Міліція бере з волинян гроші за безкоштовну довідку» журналісти порталу провели власний експеримент.
На власному прикладі вдалось пересвідчитись у протиправних діях окремих працівників Луцького міського відділу ДМС. У прокуратурі заявили, що незаконним шляхом вимагали не лише довідку, а й ідентифікаційні номери.

«В ході перевірки Ваші доводи щодо вимагання працівниками Управління додаткових документів знайшли своє підтвердження. Всупереч частин 6, 7 статті 9 Закону України «Про адміністративні послуги» разом з іншими документами останніми незаконно отримуються від суб’єктів звернення та копії ідентифікаційних персональних номерів, а також довідки про наявність, або відсутність у них судимостей. На виявлені порушення 9.08.2013 року. прокуратура області начальнику управління внесла подання, яке задоволено шляхом притягнення трьох посадових осіб управління до дисциплінарної відповідальності», - йдеться у листі.
Однак скарга стосувалася також дій працівників міліції, які брали плату за довідку - про це у своїй відповіді прокуратура взагалі не згадала.

Знову вдалися до дрібного покарання кільком посадовцям-виконавцям, але схема державного шахрайства й далі продовжує працювати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Ната Показати IP 11 Жовтня 2013 11:51
То за що потрібно платити при оформлені закордонноого паспорта і скільки?
Дима до Ната Показати IP 11 Жовтня 2013 12:00
Юра в паспортнму на Шевченка порішає за 50₴
андрiй76 Показати IP 11 Жовтня 2013 12:04
Сталіна на них нема бля...Відбулися легким переляком і далі качають грошенята з народу.Дибільна країна...ні порядку,ні дисципліни.Це вже не демократія,а повна анархія.За Союзу вже би валили ліс в Сибірі,а тут навпаки збивають бабки з простого народу нагло,відкрито,не ховаючись.Та ще мабуть і сміються між собою з людей,рахуючи їх бидлом і лохами,яких треба"доїти"...
ну да Показати IP 11 Жовтня 2013 12:18
Не переживаєте за прокурорів, а за що вони мають пообідати? Он через дорогу їх гламурну столовку бровін замастирив, але ж там безплатно не годують! Тому, бідняги, викручуються, як можуть...
Олена Показати IP 11 Жовтня 2013 13:02
Підтримую Андрія76, в точку написано
332 Показати IP 11 Жовтня 2013 13:45
Влада Януковича через "ЗАХІДІНКОМБАНК" обікраала вкладників на 340 млн.гр. Така "влада" українцям не потрібна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus