USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

23-ій округ: БПП продовжує грати в хованки з виборцями

25 Листопада 2015 14:52
Виборів у Маневицькому окрузі №23 не буде, - вирішив Руслан Князевич, який є головою Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя, членом фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і представником Президента у Верховній Раді.

Про це Князевич написав у відповіді на звернення виборців 23-го округу, які просили парламент допомогти прискорити проведення виборів в окрузі, - йдеться у статті Василя Онищенка на «Волинській правді».

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини писало про те, що влада не призначає проміжних виборів до Верховної Ради в Маневицькому окрузі №23, бо не знайшла кандидата, який міг би скласти гідну конкуренцію одному з лідерів партії "УКРОП" Ігорю Палиці. Він, нагадаємо, заявив про свою готовність балотуватися до уряду від цього округу.

А нещодавно на адресу «Волинської правди» надійшов лист від виборців 23-го округу, в якому вони поділилися сканкопією відповіді з Верховної Ради на їхнє звернення, підписаною головою комітету з питань правової політики та правосуддя, членом депутатської фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» Русланом Князевичем.

Автори звернення просили парламент допомогти прискорити проведення виборів в окрузі №23, оскільки ця територія після трагічної загибелі 12 серпня цього року Ігоря Єремеєва не має свого повноважного представника у найвищому законодавчому органі країни.

Для цього потрібно лише юридично встановити факт припинення повноважень народного депутата Єремеєва у зв’язку з його смертю. Адже згідно з законом «Про вибори народних депутатів», у разі смерті депутата-мажоритарника Центральна виборча комісія зобов’язана в 10-денний термін призначити в цьому окрузі проміжні вибори.

Утім через місяць після смерті Ігоря Єремеєва волиняни і всі українці дізналися, що ЦВК не призначає проміжних виборів, бо не має довідки про смерть Єремеєва.

Про це в коментарі інтернет-виданню «Левый берег» розповів 16 вересня заступник голови ЦВК Андрій Магера. «ЦВК може почати розглядати це питання, якщо надійде документ, що підтверджує смерть народного депутата. Це – свідоцтво про смерть. Такого документа немає, тому немає і підстав говорити про можливість оголосити позачергові вибори в цьому окрузі», – заявив він.

Саме тому активні виборці 23-го округу звернулися до Верховної Ради. Здавалося б, хто, як не законодавець, може допомогти вирішити юридичну колізію, за якою померлого досі вважають живим. Тим паче, що законодавство, зі слів Магери, не зобов`язує родичів направляти свідоцтво про смерть ні в апарат ВР, ні у ЦВК.

Але замість того, щоб врегулювати механізм дострокового припинення повноважень народного депутата, який через зміни до Конституції 2014 року вже не передбачає необхідності ухвалення Верховною Радою у разі смерті депутата окремого рішення, або ж просто скористатися Трудовим кодексом, законодавці із фракції «Блоку Петра Порошенка «Солідарність» продовжують гратися із виборцями в хованки. То кажуть, що не можуть встановити юридично факт смерті людини, яку поховали ще в середині серпня, то стверджують, що в разі припинення Верховною Радою повноважень померлого нардепа його колеги вийдуть за рамки своїх повноважень. І це при тому, що стверджують, що борються з бюрократизмом, - йдеться на сторінках Волинської правди.

Цікаво, що Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя розглядав звернення до Верховної Ради активних виборців 23-го округу за дорученням Голови ВР Володимира Гройсмана. А відповідь волинянам підписував Руслан Князевич, який не тільки є головою Комітет ВР з питань правової політики та правосуддя, але членом фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і представником Президента у Верховній Раді. Цікаво також, що дружина Князевича Дарія Павленко – сестра екс-міністра сім`ї, молоді і спорту в уряді Азарова, а нині нардепа від «Опозиційного блоку» Юрія Павленка.

Насамкінець зазначимо, що члени депутатської групи «Воля народу», яку до трагічної загибелі очолював Ігор Єремеєв, не стали чекати подання до Верховної Ради свідоцтва про смерть свого колеги, знаючи, що групу в разі зменшення кількості членів до 18-ти можуть розпустити і без цього документа (найменша група повинна мати у своєму складі депутатів не менше, ніж найменша парламентська фракція на момент обрання у 2014 році – тоді це біла «Батьківщина» – 19 депутатів, інакше її розпустять). Тому вже 18 вересня до групи увійшли два народні депутати – мажоритарник Олесь Довгий та Андрій Немировський, який потрапив у Верховну Раду за списками «Самопомочі». А 11 листопада групу поповнив делегований із БПП Євген Рибчинський, який замінив у ній депутата-мажоритарника Михайла Ланьо.

Як припускає незалежний експерт Олександр Радчук, колишній заступник «космічного мера» Києва Леоніда Черновецького, депутат-мажоритарник Олесь Довгий «буде «сірим кардиналом» депутатської групи «Воля народу», завданням якої найближчим часом стане порятунок голосувань коаліції. Після виходу з її складу «Радикальної партії» та можливих проблем із «Батьківщиною» та «Самопоміччю» найбільше такої допомоги потребуватимуть саме у тандемі «БПП» та «Народного фронту». Ба більше: підтверджуються згадки у ЗМІ про те, що новим комунікатором від Банкової із пошуку потрібних голосів для голосувань більшості в парламенті таки став новоспчений нардеп, екс-керівник ДУСі Сергій Березенко. Його та Олеся Довгого пов’язують давні партнерські та дружні стосунки. Згідно з інформацією ЗМІ, під час скандальних довиборів у 205-му окрузі на Чернігівщині саме Олесь Довгий очолював виборчий штаб кандидата від «БПП» Сергія Березенка».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
укроп Показати IP 25 Листопада 2015 16:42
Да БПП нехоче допускати Палицю і свою людину яка зможе його переплюнутипереплюнути незнайдуть. І навіть подарків дітям на новийрік небуде кому датидати. Мєлоч а приємно.
Богдан Веселка до укроп Показати IP 25 Листопада 2015 22:13
а що вся суть нардепів в подарунках дітям на свята? дійсно,Єремєєв так і робив, а Палиця взяв ініцітиву в свої руки.більше того, листа на Верховну Раду його команда і готувала.наївні.чим більші статки, тим більше таким депутатам мандат потрібен. а подарунки дітям будуть,укропе,не хвилюйся.ваші фонди ці моменти чудово подбають.
Просто за справедлив Показати IP 25 Листопада 2015 20:15
Чудова відповідь, просто ідеальна. Тепер головне цих недолугиг писак додавити. Пишемо публічний запит щодо до генпрокуратури щодо отриманої освіти та усіх професійних здобутків тих осіб що готували відповідь. Повторно пишемо лист про відсутність зозгляду звернення по суті. Не чекаючи відповідей , бо обидві перекинуть на 30 діб, пишемо лист з підписами жителів громади про вимогу проведення виборів та підтвердження, що депутат єремеєв не виконує свої обовязків. Не проводить зустрічей з виборцями тощо. Нехай ці писаки пояснять чому він це не виконує і що за особа захоронена як єремеєв (арреса кладовища номер та фото могили, публікації з похорон єремеєва). І просте питання про люстрацію тих хто займався підготовкою відповіді і того хто її підписав. Пишіть рвіть довбіть їх повинно бути звільнено з відповідним негативним записом у трудови. Успіху ви маєте два тижні:-)
Тарас Чурило Показати IP 25 Листопада 2015 21:56
Якщо по цьому округу буде йти Палиця, інші можуть не балотуватися
Анонім Показати IP 25 Листопада 2015 22:45
Є ,було два реальні пацана - Палиця ,Єремеєв! Остальні шавкі дешеві
виборці 23 округу Показати IP 27 Листопада 2015 22:57
Не смішіть Україну невмирущим статусом народного депутата покійного Єремеєва!!! Президенту України Порошенку П.О. Голові Верховної Ради України Гройсману В.Б. Голові Центральної виборчої комісії Охендовському М.В. Голові Волинської обласної державної адміністрації Гунчику В.П. Керівникам парламентських фракцій: Фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА" – Луценку Ю.В. Фракція Політичної партії "НАРОДНИЙ ФРОНТ" – Бурбаку М.Ю. Фракція Політичної партії "Об'єднання "САМОПОМІЧ" – Березюку О.Р. Фракція Радикальної партії Олега Ляшка – Ляшку О.В. Фракція політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" – Тимошенко Ю.В. Комітет з питань Регламенту та організації роботи Верховної Ради України – Пинзенику П.В. Вельмишановні Петре Олексійовичу, Володимире Борисовичу, Михайле Володимировичу і Володимиру Петровичу! Шановні керівники парламентських фракцій! 31 серпня цього року на позачерговому засіданні Верховної Ради України парламентарі вшанувати хвилиною мовчання пам'ять народного депутата України по нашому 23-му Маневицькому виборчому округу Ігоря Єремеєва, який помер ще 13 серпня. Але його депутатські повноваження чомусь не були припинені – і, як наслідок, Єремеєв досі не виключений зі списків народних депутатів України і де-юре залишається членом нашого Парламенту! То ж, маємо велике сміхотворне диво: з дня смерті пройшло вже більше півтора місяця, а Єремеєв все ще залишається нашим народним депутатом, вибори нового депутата не призначаються. ЦЕ ЩО – хтось надіється, що Єремеєв таким чином нарешті виконає свої давнішні передвиборчі обіцянки, підвищить до рівня справедливих ціни на молоко, яке він скуповував у нас за безцінь? Він і при житті вже дорогу до наших сіл забув разом з своїми обіцянками, злетів вже вище неба. Виступаючи з трибуни Верховної Ради, він жодного разу навіть не представився, що він є депутатом 23-го Маневицького виборчого округу Волинської області – мабуть соромився, що представляє сільську місцевість. Лише після смерті так звана «команда покійного Єремеєва», готуючись до проміжних виборів, у своїх проплачених рекламних статтях у ЗМІ почала клястися, що виконає усі-усі обіцянки Єремеєва. Хоча ми добре розуміємо, що і ці обіцянки будуть на слуху лише до виборів. Якщо вже вони Єремеєву не були потрібні, то… ЦЕ ЩО – хтось надіється за цей час розкрутити нового такого ж на заміну? Та не потрібно розкручувати, не треба зайвого клопоту. Серед нас є багато місцевих достойників – розумних, чесних, людей слова і діла. Тепер ми будемо вибирати тільки таких, за яких нам не буде соромно, які не будуть голосувати за диктаторські закони, які не будуть заїздити до нас випадково раз на рік або лише перед новими виборами та про злодійство яких не буде майже щодня розповідати телебачення та Інтернет. Якби Голова Верховної Ради України вчасно звернувся до сім’ї Єремеєва з проханням надати свідоцтво про смерть, то питання вже було б вирішене – інших причин невиправданої затримки не бачимо! Але з реальної ситуації видно, що він опинився в полоні якихось незаконних домовленостей – тому з виборами в окрузі № 23 він не поспішає, грубо порушуючи Закон і Конституцію. Як нам повідомив один із наших волинських народних депутатів, новий керівник депгрупи «Воля народу» Москаленко корупційно (!) домовився(!) з Головою ВРУ Гройсманом затягувати виключення померлого Єремеєва зі списків народних депутатів АЖ ДО ВЕСНИ – коли нібито відбудуться загальні дострокові вибори Верховної Ради і тоді цій депгрупі вдасться провести по округу № 23 «свого» нардепа. Тому хочемо запитати у Голови ВРУ: Володимире Борисовичу, може ще кнопку голосування Єремеєву в могилу проведете? Таким чином, за інформацією наших керівників району, держава витратить на ці нові вибори від 5 до 7 мільйонів гривень з державного бюджету, чого не було б, якби вибори нардепа проходили одночасно з місцевими виборами. Просимо Вас, як найвищих керівників держави, негайно припинити повноваження народного депутата Єремеєва, виключити його зі списків членів Парламенту і призначити вибори нового депутата по нашому 23-му Маневицькому виборчому округу Волинської області. Полиште нарешті тіло християнина Єремеєва у спокої, нехай він спочиває – до чого він таки нестримно спішив! Не доводьте нас до того, щоб ми через Суд змушували Голову Верховної Ради виключити зі списків народних депутатів людину, яка вже три місяці гниє в землі! Виборці Камінь-Каширського, Ківерцівського, Любешівського і Маневицького районів Волинської області – округу № 23
Ну і Гройсман!!! Показати IP 28 Листопада 2015 00:16
А я думала, що Гройсман дійсно порядна людина...
Франк Показати IP 18 Серпня 2016 22:29
Современные политики - Олесь Довгий http://mykirov.com/oles-dovgiy-pidkochuie-do-saakashvili

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus