USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Чиновницьке дозвілля: керівники ЛГ полюють у заказнику, – Самооборона

19 Лютого 2016 19:00
Керівники лісових господарств Волині, які вже неодноразово «засвітилися» в незаконних полюваннях, не проти постріляти дичини навіть у заказнику, при цьому забезпечивши себе та запрошених на розвагу високопоставлених столичних гостей надійною охороною. Згідно з попередньою інформацією, яку надали Інформаційному агентству Волинські Новини власні джерела, у листопаді минулого року в Звірівському лісництві було влаштовано полювання для трьох екс-міністрів з Києва. Із цією метою в лісництві була виставлена охорона, аби нікого не пропускати на це місце. Цікаво, що полювання влаштували у загально зоологічному заказнику «Зубр», де полювати категорично заборонено.

Серед інших, у «екс-міністерському» полюванні брали участь директор ДП «Ківерцівське лісове господарство» Віктор Сахнюк таначальник управління лісового та мисливського господарства у Волинській області Олександр Кватирко. Члени ГО Ківерцівського районного осередку «Самооборона Волині», які брали участь у рейді в день інциденту, 3 лютого 2016 року надіслали звернення до Державної екологічної інспекції у Волинській області (копія звернення додається нижче) з проханням провести службове розслідування та вжити заходів по притягненню винних до відповідальності.

ЩО ВІДБУВАЛОСЯ У ЗВІРІВСЬКОМУ ТОГО ДНЯ

28 листопада 2015 рейдова група, утворена з працівників міліції, начальника відділу Державної екологічної інспекції у Волинській області Юрія Джама та представників ківерцівського осередку «Самооборони Майдану» Волинської області Сергія Гетманчука, Василя Корнійчука, Валерія Батицького, Ігоря Садовця(всього 7 осіб) виїхала на завдання, що стосувалося запобігання та профілактики незаконного полювання в Ківерцівському районі.

Як ідеться у зверненні представників ківерцівської «Самооборони» від 3.02.2016 року до Державної екологічної інспекції у Волинській області (копія звернення додається нижче), того дня при в'їзді в лісовий масив в 6 кварталі Звірівського лісництва, що біля села Олександрія Ківерцівського району, троє осіб перекрили дорогу шлагбаумом та автомобілем Нива. Згодом з’ясувалося, що це були посадові особи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, а саме: начальник відділу мисливського господарства, охорони та захисту Руслан Войцехівський та його підлеглий Валерій Кропива, які протягом тривалого часу не пропускали автомобіль рейдової групи. У цій ситуації працівник міліції прийняв рішення зняти шлагбаум, відкотити автомобіль вручну та деблокувати в’їзд до лісу. Після цього рейдова група в'їхала в лісовий масив, в якому на той час вже було припинено полювання.

Проїхавши близько кілометра, учасники рейду зустріли директора ДП «Ківерцівське лісове господарство» Віктора Сахнюка в супроводі невідомих осіб, частина з яких були одягнені, як мисливці, частина - в чорному одязі «спец призначенців», в балаклавах, зі специфічними гвинтівками, які відрізнялися від простих мисливських. Коли рейд під'їхав, частина із них поспішно заховалися в автомобіль УАЗ (типу таблетка). Через декілька хвилин під'їхала трактором інша група мисливців, на чолі з начальником управління лісового та мисливського господарства у Волинській області Олександром Кватирком. Охорону лісівникам, як пізніше повідомив Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, забезпечувала приватна фірма. Під час «розбірок» між мисливцями та правоохоронцями обидві сторони викликали підмогу.

(НЕ) ПОЛЮВАННЯ В ЗАКАЗНИКУ

Як розповів у коментарі ІА Волинські Новини начальник відділу Державної екологічної інспекції у Волинській області Юрій Джам, рейдову групу не пропускали до лісового масиву досить таки тривалий час – як мінімум, годину. При цьому з боку лісу було чутно звуки – шуми, крики, що, можливо, могло свідчити, що йде загонка звіра. Однак на той час, коли робочій групі вдалося пройти крізь опір охорони,

ознак полювання вже не було – тобто, на місці не було людей з розчохленою зброєю, не було там і вбитих звірів. Хоча, зі слів Юрія Джама, присутні там особи заявили, що дійсно мають намір влаштувати полювання, та пред’явили дозвільні документи на зброю та на право полювання: дві ліцензії – на кабана й на козулю. Олександр Ткачук

Юрій Джам також додав, що одного з охоронців, який стояв з розчохленою зброєю на території зоологічного заказника, притягнули за це до адміністративної відповідальності та стягнули штраф.

З приводу незаконного полювання справи не відкривали – запевнив Юрій Джам та підтвердив у коментарі ІА Волинські Новини начальник Держекоінспекції області Олександр Ткачук. Мовляв, відсутній факт злочину, жодної тварини не вбито.

Натомість «Сомооборона» вбачає у цій ситуації з полюванням на території заказника порушення природоохоронного законодавства і вимагає провести розслідування та покарати усіх причетних до цього порушення.

«Незважаючи на те, що державний контроль за додержанням режиму заказника здійснюється Державною екологічною інспекцією, присутнім начальником відділу Джамом Ю.І. це порушення зафіксоване не було, протокол не складався, пояснення не відібрані. В цьому вбачаємо корупційні діяння посадової особи Державної екологічної інспекції у Волинській області», - йдеться у зверненні самооборонівців.

На фото: полювання в річницю голодомору 28.11.2015 року в Ківерцівському районі

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Сераховичі Показати IP 19 Лютого 2016 19:09
всі і так знають хто полює і де! або щось робіть з порушниками або не піднімайте це питання!!!дістало! одне і те саме.скільки можна??
Ірина Таран до Сераховичі Показати IP 19 Лютого 2016 21:50
Значить хтось покриває все це беззаконня, якщо й досі не покарані
Анонім до Сераховичі Показати IP 21 Лютого 2016 19:01
так поставити пару розтяжок в місцях активного полювання
анонім2 до Анонім Показати IP 22 Лютого 2016 13:04
не треба розтяжок - звірів шкода
Да Показати IP 19 Лютого 2016 19:32
Так тоді ж був день голодомору. А - а таким все одно, аби жирувати.
до да Показати IP 19 Лютого 2016 20:46
...ти вже казав про це ... одный и тиж люди сидять на сайты
Дедпул Показати IP 19 Лютого 2016 21:01
Набридли вже ті Сахнюки, Квартирки, мажори з рушницями, пану "коліснику" давно вже треба прибрати "лапки" від Волинскіх лісів, або вже пора їх йому відрубати. Незрозумілі "колісникові" фірми у яких лісгоспи чомусь орендують техніку, постійно виграють тендери на проведення різного роду лісових робіт. Я думаю не варто звинувачувати простого працівника екології у бездіяльності. Народ, реально що він міг зробити проти приватної охорони, Волинських чиновників, "Богданових хлопчиків" та київських екс-міністрів. Погодьтесь тиск чиновників був шалений. Вистачить перекидати вину на когось, хочете побачити винного подивіться тоді у дзеркало, вина лежить на кожному з нас. Вистачить Нам уже на диванах відпочивати..................Бодька начувайся!!!
Задовбали до Дедпул Показати IP 20 Лютого 2016 03:38
коментар було видалено
мисливець Показати IP 19 Лютого 2016 21:05
А чому ж тоді мовчить громадськість? І спокійно дивится на те, як цей безмозглий Кватирко і Сахнюк прикидаються святішими папи римського?
говорили-балакали Показати IP 19 Лютого 2016 21:06
Чотири самооборнівських розумних голови думали із 28 листопада 2015 року... Думали, думали... І, як написано в статті вище, 3.10.2026 року (?) повідомили радісно всім - полювання незаконне. Полювали Кватирко, Сахнюк, три міністри, дрібна свита. Один одного за груди брали,одіж рвали, відносини виясняли. А винного знайшли аж у своїй рейдовій бригаді. Молодці.
Лікар Показати IP 19 Лютого 2016 21:28
Кожен день по статті з негативом на Волиньліс і купа коментарів написані як під копірку. Очевидно цей Кватирко таки добре тримає тих бурштинщиків-самооборонців за хвіст. Але цей пасквіль ,який писався три місяці ,з чорними чоловічками, погонями, і т.д. ,- шедевр. Шкода що вертольотів і підводного човна не помітили. А він точно був.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2016 21:35
А кажуть, що цю брудну мразюку квартирка вже виганяють. якби скорше. А колісник тут не при чому. Чого його сюда впутуєте?
стоп Показати IP 19 Лютого 2016 21:40
скоро кватирків ми погонимо як ср
патріот до стоп Показати IP 21 Лютого 2016 13:08
Почекайте! Акивісти хчуть свого карманного начальника лісового управліня?!!!!! Щоб виконував їхні забаганки, щоб лісгоспи їхнім фірмам по заниженій ціні продавали лісопрдукцію, хочуть полювати де хочуть і бесплатно........ Як поставлять замість Кватирка якогось хвахівця з Донбаса то Вас шановні "АКТИВІСТИ" будуть гнати як фашистів в 1945... Ви тільки й дивитесь як шакали чим поживитисяпоживитися,чи щось віджативіджати....
Тарас Чурило Показати IP 19 Лютого 2016 21:49
Знову цей Кватирко, йому хтось може дати раду?
прохожий Показати IP 19 Лютого 2016 22:57
Читаючи коментарі до статтей які стосуються Кватирка і компанії, можна сказати одне - Що шороху він трохи наробив, і багато хто його боїться, хоча в очі важко сказати....
Задовбали Показати IP 20 Лютого 2016 03:39
С ........... И
прохожому Показати IP 20 Лютого 2016 07:07
Не бояться, а ненавидять як тупака, бидлоту і хама. А те, що він наробив, це не шорох, а великий сморід. Він піде, а цю засмерджену стайню доведеться чистити усім лісівникам. Ось де правда про шорох.
Даша Показати IP 20 Лютого 2016 08:43
Напевно Колісник організовував а відданий виконавець усіх його забаганок Сахнюк дуже хотів вже догодити Київській еліті все це проводив. А відбувалося це дійство у день голодомору тому що всі вони дуже голодні.
саша Показати IP 20 Лютого 2016 09:30
Колісник розумніший, тому сидить і мовчить. І на конкурси в Київ вже не їздить. Цьому ги**оттю-б**доттю, яке зараз прийшло в управління, до колісника як до неба.
вундер Показати IP 20 Лютого 2016 09:35
Пси с****ячі - самі під приводом рейду хотіли пополювати як завжди
Петро Показати IP 20 Лютого 2016 11:51
Давно нормальні люди не реагують на ці статті, а ті хто найбільше кричать і заказують їх і є одні з найбільших злодіїв в лісі які весь час жили за рахунок лісу. Як правило хто найбільше кричить то і є злодій, це для нас українців характерно, добре що вже хоч люди це розуміють.
Василь Показати IP 20 Лютого 2016 12:37
А в чому суть взагалі? Рейдова група приїхала, факту полювання не було (були якісь крики, які на "їх думку" свідчили про здійснення полювання), дозвільні документи були надані. Якщо чинився "шалений опір", то надайте фото та відео докази (напевне, що все знімалось на камеру??). Факти в студію пліз....
Ківерці до Василь Показати IP 20 Лютого 2016 14:19
Фото по переходу, відео буде пізніше http://zbruc.eu/sites/default/files/pictures/brezhyev_u_zavidovo_-_01-12-1977.jpg
Андрій до Василь Показати IP 20 Лютого 2016 14:20
Які дозвільні документи,це заказник.Я думаю,що наявність зброї не є доказом того,що вони приїхали на тихе полювання-збирання ягід і грибів.Так,що Вам пане Василю "факкти в студію пліз..."
Василь до Андрій до Андрій Показати IP 20 Лютого 2016 15:17
В статті написано "пред"явили дозвільні документи"..... Знаходитись на території заказника не означає полювати на території того ж заказника, а наявність зброї не означає що вони полювали саме в заказнику - вони ж приїхали трактором через 10 хв. (так написано в заяві)... Факти взяті з статті і заяви..
ПЕТРО Показати IP 20 Лютого 2016 19:20
Активісти вчіть законодавство!!!! І на екологів не наїзджайте............
Роман Показати IP 21 Лютого 2016 11:38
А "міністри" де?
Стьопа Показати IP 21 Лютого 2016 20:43
Де міністри?
саня Показати IP 21 Лютого 2016 22:36
та задовбали вже, скільки можна одне й те ж писати.? тем більше нема ніяких? активістам -- в медицину вперед корупцію шукати!!!!!!!!! а не в ліс
До чичилюка Показати IP 22 Лютого 2016 00:01
В лісі ці гнилі самооборонівці бобло чують навіщо їм інші галузі І продажні журналюги допомагають.
Лісник Показати IP 22 Лютого 2016 10:48
Правильно Кватирко недає бурштин рити модним активістами їм треба Радіона щоб допомагав.
38 Показати IP 22 Лютого 2016 13:18
А "лісник", це і є Кватирко!!
777 Показати IP 23 Лютого 2016 00:02
кватирка і компанію самоплавських і т .д пополювати так як шершуна в рівно.може вспокояться.
Олександр Показати IP 21 Лютого 2019 09:57
Вбивати тварин заради розваги? Покидьки, тому на тваринах зганяють свою слабкість. В заказнику полювати, де зубри живуть бидлота неосвічена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus