USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для чого РФ визнала паспорти псевдореспублік. Точки зору

19 Лютого 2017 11:44
Спосіб підігріти конфлікт, метод збереження за допомогою бойовиків впливу на українських територіях або «тиха легітимізація окупації» - різні думки висловлюють експерти щодо визнання паспортів псевдореспублік Кремлем.

Так, редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубинський вважає, що у такий спосіб Росія спробує наростити позицію у Мінському процесі (через статистику виданих документів. Натомість, радить президенту України терміново думати над якимось реалістичним планом щодо врегулювання ситуації для (поки ще) союзників України в ЄС і США.

"Бізнесу на війні приходить кінець. І часу для дій стає все менше", - написав Дубинський в мережі.

На думку Дубинського, тепер жителі ОРДЛО бачитимуть сенс в отриманні документів та номерів "народної республіки", які будуть легітимними в Росії.

"Тим самим регіон ще більше віддалиться від України, і тим сильніше позиції Росії будуть в Мінському процесі - через статистику отримання таких документів», - пише Дубинський і додає: "українським чиновникам, які планують втечу в Росію, тепер досить просто отримати паспорт ЛДНР? Якщо так, то хотілося б дати пораду працівникам Адміністрації президента і Кабміну: про всяк випадок, - беріть відразу два".

Тим часом, російський опозиційний політик Костянтин Боровий вважає, що визнання Кремлем дійсними паспортів "ДНР" та "ЛНР" є нічим іншим, як спробою заштовхнути невизнані республіки до складу України, пише він на своїй сторінці в Facebook.

"Впихнувши" ці угрупування в Україну, РФ планує разом з бойовиками, які ніколи не мали українського громадянства, зберегти свій вплив на цих територіях.

"Тепер з'явилася лазійка ​​для переговорів про визнання кримінальників-бойовиків повноправними учасниками процесу", - написав Боровий.

Своєю чергою, військовий експерт Дмитро Тимчук вважає, що визнання документів так званих "ДНР" та "ЛНР" є подачкою Володимира Путіна невизнаним республікам і "тихою легітимізацією окупації".

На думку експерта, вчинок російського президента спрямований на підігрів конфлікту на Донбасі.

"Треба було зробити те, що зрозумів би і простий «тракторист» Петя в Макіївці, змащуючи кулемет, що прибув з Ростова, і простий російський патріот Вася в Воронежі, який з бодуна дивиться теленовини про важкі будні «молодих невизнаних республік». Визнання документів і стало таким кроком ", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

При цьому експерт упевнений, що міжнародне співтовариство не повинно проігнорувати фактичне визнання Росією невизнаних "республік". При цьому для України цей крок Кремля повинен стати поштовхом до офіційного визнання окупації Донбасу.

"Ну а для України - це стусан, щоб вона нарешті визнала законодавчо окупацію Донбасу Росією. Іншого рішення з указу Путіна не бачу", - заявив Тимчук.

У США, тим часом, вважають, що визнання Росією документів жителів ОРДЛО протирічить мінським домовленостям. Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні в Twitter.

"Визнання Росією документів сепаратистських "республік" тривожне і протирічить погодженим цілям Мінська", - йдеться в повідомленні.

Посольство США також висловило занепокоєння активізацією бойових дій і відновленням використання "Градів" на лінії зіткнення та закликало до відводу важкого озброєння для сприяння стійкому припиненню вогню на Донбасі, інформує Українська правда.

Окрім того, нардеп від Блоку Петра Порошенка Мустафа Найєм на своїй сторінці в мережі написав, що реалізація указу президента РФ Володимира Путіна щодо "паспортів" "ДНР" та "ЛНР" призведе до юридичного конфузу і стане важливим аргументом для України в майбутніх судових розглядах проти Росії.

Політик звернув увагу на те, що в указі Путіна йдеться про документи, видані "органами, фактично діючими на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України", що створює серйозну юридичну плутанину.

"Виникає питання, які саме райони маються на увазі, і як вони будуть визначатися. Цікаво, куди включать Дебальцеве, яке формально має перебувати під контролем України, по факту окуповане проросійськими збройними формуваннями", - написав нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
51 омбр(розформ) Показати IP 19 Лютого 2017 13:17
То вам відповіть на блокаду.
Анонім Показати IP 19 Лютого 2017 14:31
це спроба легімітизувати лугандонію як субєкт міжнародного права. тоді вийде , що Україна воює з державою лугандонія, а не з парашою.
Михайло Згоранець Показати IP 19 Лютого 2017 14:46
Вова ВВП знову надурив Пецю (ПРШНка)! Як в казц1: Битий небытого везе! Дурять Вова з Пецею людей як баран1в, а сам1 як крутили грошами на в1йн1 так 1 дальше крутять... Нав1що загинули укра1нц1 в ц1й в1йн1?????Якщо Парашенко Пеця 1х н1 в що не ставить, а т1льки бабло на в1йни заробляе... 1 тих кто йому м1шае(блокадники Донбассу) тих в тюрьму срочно запирае.... И за що гинуть прости люди зо села??? За бизнес Парашенка???? Чи за Украйну без Пеци?
Сірий Показати IP 19 Лютого 2017 18:47
це вже нічого не допоможе ідіотам і їх ідеологам в Кремлі
Жук Показати IP 19 Лютого 2017 18:53
Педро досить брехати. Шоколад не. Допоможе
Ростов Показати IP 22 Лютого 2017 17:32
Повеселился. Чем больше блокад, тем быстрее ДНР станет ЮФО. А для начала у нас на работу берут уже только с паспортами ДНР, укр.паспорта не принимаются.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus