USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ізраїль ніколи не голосував за антиукраїнські резолюції, - політолог

2 Січня 2017 15:17
Українців вводять в оману щодо відносин України з Ізраїлем. Таку думку висловив політолог Цві Аріелі аналізуючи статтю Чорновола "Справжня ціна ізраїльської дружби. 17 прикладів".

"Український громадсько-політичний діяч, колишній член Партії Регіонів і керівник передвиборчого штабу В.Ф. Януковича - Тарас Чорновіл за допомогою технологій, що мають ознаки вибірковості спробував ввести українську громадськість в оману щодо реального рівня співпраці України та Ізраїлю на міжнародній арені", - наголосив експерт.

На думку Цві, головний посил автора статті, яку той намагався посіяти в українському суспільстві, це те, що дружба України з Ізраїлем нічого з себе не представляє.

Своєю чергою, військовий інструктор, політолог Цві Аріелі у своєму блозі на сторінках "Обозревателя" наголошує, що Ізраїль ніколи не голосував за антиукраїнські резолюції, що є очевидним і незаперечним фактом. На відміну від практики голосування УРСР - в унісон з СРСР за 100% антиізраїльські резолюції, а потім незалежної України - в унісон з РФ, за більшість антиізраїльських резолюцій (навіть найбільш абсурдних).

"Навіть в тих випадках, коли на Ізраїль чинили безпрецедентний тиск, щоб він проголосував проти України (наприклад: в питаннях окупації і анексії Криму з боку РФ), його політичне керівництво і дипломати знаходили шляхи все ж не ставати на бік супротивників України. У таких випадках Ізраїль або утримувався від голосування, або його делегація не приходила на відповідні голосування, щоб в будь-якому разі не голосувати проти України. Саме такий симетричний і дзеркальний підхід щодо антиізраїльських резолюцій був узгоджений між Ізраїлем і Україною, як за двосторонніми дипломатичними каналами, так і в прямих домовленостях лідерів двох держав, і який був цинічно і несподівано для ізраїльської сторони порушений МЗС України під час останнього горе-голосування в Радбезі ООН по резолюції № 2334. Така неадекватна поведінка завдала істотної і нічим не виправданої шкоди двостороннім відносинам України та Ізраїлю", - йдеться у блозі політолога.

З його слів, жодного разу ізраїльські дії на міжнародній арені не завадили Україні отримати бажаний результат, а також не підставили її громадян і військовослужбовців, в той час, як останнє голосування по резолюції РБ ООН №2334 сприяло створенню цих проблем для ізраїльських громадян.

"У дипломатії діє принцип взаємності. Підтримавши України в двох останніх і надзвичайно важливих для неї резолюціях по визнанню Криму окупованою територією, Ізраїль розраховував на аналогічну підтримку своїх інтересів з боку України, проте отримав прямо протилежний результат", - вважає Цві.

Що означає ця резолюція РБ ООН в сухому залишку, за яку голосувала Україна?

"Вона чітка і однозначно заперечує право євреїв жити і селитися на своїх споконвічних землях, таких як Єрусалим (в тому числі і в його стародавньому єврейському кварталі Старого міста, в районі Храмової Гори - найбільшої святині іудаїзму і Стіни Плачу), а також, у всіх містах, селах і селищах Іудеї і Самарії, де євреї практично безперервно живуть протягом більше 3 тисяч років. Така заборона, рівнозначний забороні українців жити і мати нерухомість в Криму, на Донбасі, в областях Західної України і половині районів Києва", - пояснює Цві Аріеліна сторінках свого блогу.

Каже, резолюція пропонує умиротворити багатодесятилітній конфлікт на Близькому Сході (який почався задовго до повернення територій в 1967 році і причиною якого не є контроль Ізраїлем над тими чи іншими територіями, а ідеологічне небажання ісламістських режимів бачити по сусідству демократичну, розвинену і процвітаючу Державу Ізраїль в будь-яких межах) за рахунок Ізраїлю - єдиної демократичної держави в цій частині світу.

"Якщо такий підхід пройде по відношенню до Ізраїлю, то можна не сумніватися, що "глибоко стурбоване ситуацією на сході України" світове співтовариство, негайно застосує його і до "конструктивного рішення української кризи", звичайно ж за рахунок України. Адже "права волелюбного народу Донбасу потрібно обов'язково почути і врахувати", чи не так?

Організація звільнення Палестини (вона ж Палестинська національна адміністрація Палестинської Автономії) - такий же продукт КДБ, як ДНР і ЛНР і "проект Новоросія" - продукт ФСБ. Між псевдонародом "палестинців" і мантрою про "палестинські землі", таки й ж зв'язок і аналогія, як і зв'язок псевдо- "народів Криму", "Новоросії" та "Донбасу" зі "звільненими від влади" української хунти "відповідними українськими територіями.

При цьому, "посольств ДНР і ЛНР" в Ізраїлі немає, а ось посольство неіснуючої "Держави Палестини" - представляє Близькосхідний клон "ДНР-ЛНР" - офіційно працює в центрі Києва c 2001 року", - додає експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
777 Показати IP 2 Січня 2017 16:18
Може запропонувати Арієлі займатися ізраїльськими клопотами в самому Ізраїлі, а не принижувати дії держави Україна на міжнародній арені ? Ми ведемо самостійну політику, як внутрішню, так і зовнішню. Так, зовсім не успішну. Та чи не є причиною провалів України те, що наші влади завжди боялись когось образити ? Згадайте - при Кучмі всі країни, з якими у нас були дипвідносини, називались "стратегічними партнерами". Надто багато уваги держава Ізраїль вимагає до себе. В нас своїх клопотів - з головою. Та й з "аргументами" Арієлі дещо лукавить. Одним словом: українці - майте свою голову на плечах, думайте уважно і все у вас буде добре. З Новим роком!
Анонім Показати IP 2 Січня 2017 16:49
Ізраїль вперто крутить стару заяложену пластинку про право жити на споконвічних землях. та чи так це ? праотці роду ізраєлевого були вихідцями з Месопотамії (http://jhist.org/code/ettinger1_03.htm), так що легеда про землю обетованную - це міф, написаний єврейськими жрецями
Корінний лучанин Показати IP 2 Січня 2017 18:10
АНОНІМЕ , вибачай, але ти ДУРЕНЬ!
Бабаян до Корінний лучанин Показати IP 2 Січня 2017 20:41
А в чому дурість? В тому,що чоловік прочитав "старий заповіт" і зробив висновки? Чи в тому, що має свою точку зору?
.Валерчик до Бабаян Показати IP 2 Січня 2017 21:06
Дурість в тому, що третина населення Землі (}{ристияни) вірить в байку про те, що якась божественна істота щось комусь понаобіцяла...
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 3 Січня 2017 16:16
я бачу, ти від синів ізраїлевих недалеко втік. не хочеться казати банальне "сам дурак", але як назвати особу, яка безапеляційно та неаргументовано когось обзиває дурнем ? придумай сам для себе означення
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Січня 2017 20:37
Гітлерівці боролися з міжнародним єврейством та комуністами, бандерівці ( які, якщо вірити владі, зламали хребет німецькій військовій машині і які над будівлею рейхстагу знамено перемоги підняли) також своєю основною метою рахували боротьбу з комуністами і євреями. БРАТИ ПО ПАРТІЇ. ГІТЛЕР тА БАНДЕРА_ РАЗОМ НАВІКИ В ПЕКЛО,
але зовсім дурнувати до ще не зовсім свідоми Показати IP 3 Січня 2017 16:18
а звідки ти взяло, що ОУН-УПА ставила своєю метою боротьбу з євреями ?
777 до але зовсім дурнувати Показати IP 3 Січня 2017 17:06
З московсько-тель-авівськоі методички
АНОНІМУ від КЛ Показати IP 3 Січня 2017 16:58
Яка в тебе аргументація? Ти бачу недалеко втік від одного комуністичного жреця ( за твоїм же висловом), який висилав євреїв в БІРОБІДЖАН( які там потім і не жили)!!! В УКРАЇНИ і так небагато друзів залишилось в ЄС, що розкидатись такими як ІЗРАЇЛЬ. Поступати треба ПРАГМАТИЧНО! Але для тебе це є НЕЗРОЗУМІЛИМ. Ти є пустий заказний троліст!!!
Анонім до АНОНІМУ від КЛ Показати IP 3 Січня 2017 18:10
а ти тупуватий хамелеон, у якого немає життєвих принципів, а лише здатність мімікрії. почитай історію, потім подискутуємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus