USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Назад у 90-ті: у Луцьку нова генерація будівельників, які диктують свої «закони»

31 Березня 2015 14:55
У Луцькій міській раді визнали своє безсилля проти будівельників-мільйонерів, які ігнорують законодавчі норми. Як наслідок – з’являються незаконні будівлі, місто виглядає занедбаним, благоустрій залишає бажати кращого.

Ситуацію прокоментував заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, головний художник міста Ярослав Матвіїв.

«Зараз у Луцьку сформувалося таке собі об’єднання підприємців, які диктують містобудівну політику. Вони живуть виключно за своїми законами та принципами: не звертають увагу на благоустрій міста та ігнорують співпрацю з органами місцевого самоврядування.

Для прикладу, на Театральному майдані за фотостендом «Герої Небесної Сотні» є приміщення, там еліта підприємців повідкривали свої кафе, магазинчики. Ми їх просили пофарбувати стіну, яка знаходитья за фотостендом, а ті не зважають на наші вимоги, відкрито ігнорують. І, на жаль, вважають це цілком нормальним. Ось іще один приклад - по проспекту Волі поставили торговий павільйон без отриманих дозволів, тут бізнесмен хоче будувати 15-поверхівку. Це неприпустимо», - обурюється Ярослав Матвіїв.

Він вважає, що проблема благоустрою в місті, в основному, це похідна від головної проблеми – неналежної роботи будівельної галузі і господарської діяльності в місті.

«Упродовж останніх років я спостерігаю таку негативну тенденцію щодо незаконних дій зі сторони бізнесменів. Приміром, наші славетні 55-й та 40-й мікрорайони. Там, в основному, працюють два-три забудовники, але благоустрій досі не облаштований. Будинки вони здають в експлуатацію, а до того часу дороги, по яких возили будматеріали, вже зруйновані. Як на мене, такі речі не можна допускати», - говорить Ярослав Володимирович.

А новий Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності», на думку чиновника, ще більше обмежує можливості впливу на таких бізнесменів. Матвіїв додає, що управління й виконавчі органи не можуть контролювати ці процеси, особливо здачу в експлуатацію цих будинків.

Як наслідок, вважає головний художник Луцька, у місті - неналежний благоустрій і занедбані будинки, частина з яких дуже солідного віку, і подальше їхнє утримання вимагає відповідного догляду й вкладання коштів.

З цього приводу Луцький міський голова Микола Романюк дорікнув посадовцю, мовляв, не треба говорити про власне безсилля, а необхідно застосовувати «методи і засоби».

«Не треба «розписуватися» власним безсиллям. Я розумію, що сьогодні є багато нюансів і моментів, які пов’язані з правами і можливостями місцевого самоврядування. Втім, зараз у ВР є багато законопроектів, які мають дати більше повноважень, тому ми повинні виконувати цю роботу й зараз використовувати інші методи і засоби» - наглосив Романюк.

Нагадаємо, щонайменше на рік перекрили одну з вулиць Луцька у Старому місті у зв’язку з будівництвом індивідуального житлового будинку на вулиці Данила Галицького, 5. Майбутній маєток на території історико-культурного заповідника зведуть для сім’ї депутата Луцької міської ради Олени Голєвої. І про те, що на території заповідника «Старе місто» заборонено будуватися, луцького мера не цікавлять ані висновки експертів, ані думки краєзнавців та істориків. Лише одним своїм розпорядженням Микола Романюк узаконив незаконне будівництво в самому серці древнього Лучеська.

Також градоначальник створює всі необхідні умови для того, аби такому процесу бува ніхто не став на заваді: відповідати на зауваження громади щодо діяльності розважального закладу «Карабас-Барабас» в нічний час міський голова не захотів, назвавши це «передвиборчою кампанією».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 15:06
У Нововолинську справи значно кращі у будівельній галузі
Лучанин Показати IP 31 Березня 2015 15:13
вже втомилися читати і слухати, скільки романюк може безнаказно кришувати бізнесменів різних рангів і не рахуватися з інтересами громади Луцька. І ця ск*тина ще хоче другий раз балотуватися на посаду міського голови.
Шибау до Лучанин Показати IP 1 Квітня 2015 22:00
Да , рівень культури в наших лучан "єропешає" та й європеша"..Нам дорога й без бувших одна - В Райдужну Єврож..пу. Поки ми будем обливати в цей тяжкий час брудом керманича міста, доти й триватиме протистояння між людьми Сходу й Заходу і про обєднану єдину Укра\їну можна "запити холодною водою".. Земляки, схаменіться, йцінуйте того мера, який на належному рівні забезпечує нам всі першочергові потреби, а кому не довподоби--до їдьбте на Схід й тоді оцініте рівень життя там й в Луцьку....Людина почне цінувати лиш тоді--коли щось втратить....Будуть вибори в місцеві ради--тоді ваше слово буде ключовим у голосуванні за депутатів-фронтовиків", бютівців й різного шобла, які прикриваючись патріотизмом, не гребують очорнити того ж Романюка. Не помиліться земляки, кращого мера ніж є--ми не отримаєм.
Карпо Трикаш Показати IP 31 Березня 2015 15:14
А Романюк такий умний . Своє не бачить ще й мер міста має на собі і своїх синах показувати приклад а не критикувати усіх. На вигляд спокійний а всередині собі "мутить" . Для людей він працює але для яких? хто знає?Простому до нього не рипатись а от бізнесмени і так дал він так. І регонам корився і тепер Порошенківцям
Корінний лучанин Показати IP 31 Березня 2015 15:22
Що в собі МУТИТЬ - ЦЕ ВІРНО! Це комсомольське загартування: ЩОБ ТИХО, СКРИТО! ЯК кажуть в народі : В ТИХОМУ БОЛОТІ ЧОРТИ ВОДЯТЬСЯ - це Бувший член волинського обкому компартії. Він по іншому вести себе не може.
корінному Показати IP 31 Березня 2015 15:27
Яка різниця - ким він був. У партії теж було багато нормальних і порядних людей - в іншому випадку такі, як теперішні "дупутати" вже давно не мали б що дерибанити і красти. Вся справа в людині
Анонім до корінному Показати IP 31 Березня 2015 15:46
Різниця ВЕЛИКА - все від голови залежить, яка політика в місті і нащо витрачаються кошти міського бюджету: кому він дарує мільйони податків, які кадри призначає, а які не поновлює навіть по рішенню суду. Романюк - не господар міста, це ділок, який намагається як можна більше увірвати. З усіх мерів нашого міста кращим господарем був Кривицький, але теж скурвився, почав прихватизовувати все підряд: кафе, бари, заправки, музичні школи, котельні. І лучани йому цього не пробачили. Надіюся, що в жовтні вони аналогічно романюку покажуть червону картку.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 31 Березня 2015 16:11
Все вірно розумієте , бо з розумом в ладах! В інших країнах , Чехії приміром, комуністів турнули від влади. Комуністи представляли ЗЛОЧИННИЙ режим , а нині влада , бувші комуняки, злились із БІЗНЕСОМ та КРИМІНАЛОМ ! А в УКРАЇНІ нічого з тих пір не змінилось. Що тут треба ще ДОКАЗУВАТИ це? Дуже прикро що так відбувається. Треба щоб люди думали кого вибирати треба.
корінному Показати IP 31 Березня 2015 16:20
А це щи питання - чий режим визнають більш злочинним - комуністів чи тандем пастора і яйценюка, які творять соціальний геноцид нації.
Корінний лучанин до корінному Показати IP 31 Березня 2015 19:27
А 70 років нашої історії при комуняках вас нічому не навчили? Ще Рейган влучно висловився , що "СРСР- ЦЕ ІМПЕРІЯ ЗЛА НА ЗЕМЛІ". Тепер нащадки тих комуняк при владі і тасують посади як карти між собою бо ой як хочеться влади та грошей, та обдирати співвітчизників та кормити обіцянками. І Кузьма добре сказав ,"що ми для них моль, і кожного зітруть". Це вони обікрали УКРАЇНУ до нитки !
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 1 Квітня 2015 01:24
але як виявилось із часом, насправді імперія зла в світі - це США.
Валя Показати IP 31 Березня 2015 17:12
Романюку мабуть дуже сподобалось мером і зовсім йому не соромно за Карабас навіть якщо й син там в оренду здає як він наголошує. Треба починати з себе а не з простих робочих людей
світлана Показати IP 31 Березня 2015 17:16
наші люди обирають самі собі владу а точніше продаються за копійки
Місцева Показати IP 31 Березня 2015 18:16
Є хороші слова з пісні:" сто имеем, не храним- потерявши плачем"....кожна наступна влада гірша за попередню.Так давайте збережемо і вдосконалено те , що в нас є. Романюк- це досвід, людяність, працьовитість.... І ми- це бажання, воля, наполегливість, мрії, а разом- СИЛА.
Анонім до Місцева Показати IP 1 Квітня 2015 01:25
але Карабас і Буратіно - це вже занадто. не можна так зневажати людей.
Анонім до Анонім Показати IP 1 Квітня 2015 22:05
Не можу вже! Нового придумати не можете _ тільки карабас і буратіно!
в. Показати IP 31 Березня 2015 18:29
йдеться про розбиті дороги, а обговорюється міський голова, який він поганий, що вимагає від посадовця по-належному виконувати свої обов*язки. як же набридає риторика окремих дописувачів, які займаються критиканством, а самі й собачої будки не побудували. Слава Україні.
Анонім до в. Показати IP 1 Квітня 2015 01:26
хто не скаче, той москаль і агент кремля!!!
марта Показати IP 31 Березня 2015 19:17
,,,почалася передвиборча гонка-всі ж прекрасно розуміють ,кому вигідно звалювати всі проколи "папередніків" на нинішню владу, трохи фільтруйте такі новини,
Всім волинським писа Показати IP 31 Березня 2015 20:01
Спитайте Матвіїва хто давав дозвола на прибудову цих голубятнів по всоьму місту не він часом? А що до будівельників мільйонерів то вони не дають йому доляху ось і гавкає сучий потрох. А Голєва почала будуватись ще при Кривицькому так що Романюк тут нідочого.
Кирилович Микола Показати IP 31 Березня 2015 20:43
Микола Романюк - людина з великої букви,він найкращий мер Луцька по всій Україні.
Корінний лучанин до Кирилович Микола Показати IP 31 Березня 2015 21:08
Щоб ти так жив, як він людина з тієї букви про яку "глаголиш" ! Давай не співай дифірамби цьому "найкращому меру" всіх часів древнього Лучеська і не гніви князя Любарта та його підданих та не ганьби УКРАЇНУ оцим мером-мільйонером Гунчик і то виглядає біднішим по задекларованних статках ніж Романюк М.
КМ Показати IP 31 Березня 2015 21:51
сепари в буду!!!
фахово Показати IP 31 Березня 2015 23:55
Ярослав Матвіїв краще б розповів де його безсилля коли він з колегами лобіює всю ту єрєсь, яку малюють його собутильники Балан, Бідзіля і компанія для тих підприємців? Тошнить вже всіх від того совдепа..! Перетворили місто в сірий кусок лайна. Ідіть вже геть!! прийдуть адекватні люди на ваше місце і все потихеньку стане на свої місця.
жовчнийлучанин Показати IP 31 Березня 2015 23:57
ИИИИИ. А мені подобається те шо є. Тільки б ще скверів трохи і лавок в дворі, щоб сємкі плювать
Олга Показати IP 1 Квітня 2015 07:33
Романюк на свому місці. Системний менеджер - таким має бути мер. міста і. таким ми його бачимо. Все пасквілі - це чергові вибори.
Віктор до Олга Показати IP 3 Квітня 2015 17:50
Не смішіть мої калоші своїм мером!!!!
Толік Показати IP 2 Квітня 2015 08:32
Дивні ви люди, у селі ніколи не оберуть сільським головою не господаря, у якого хата розвалюха. Тільки людина господар може щось зробити і для громади. Тепер у багатьох лучан будинки як ляльки, бізнес хай поволі та розвивається, то чому діти Романюка не можуть жити як інші нормальні люди? Бажаю і вам бути не злими, а успішними.
Корінний лучанин до Толік Показати IP 4 Квітня 2015 12:33
РЕПЛКА. Дивний ти ТОЛІК, ти напевно не живеш в УКРАЇНІ раз пишеш такі коменти. Тобі відомо що УКРАЇНА пронизана корупцією зверху до низу і звідкіля у цих "господарів" статки? Ці з дозволу сказати чиновники- "господарі" і люстрації належної не пройшли , а ти їх ще в приклад ставиш! Як співав СКРЯБІН ( я його поважаю!): "МОЯ УКРАЇНА -СУЦІЛЬНА РУЇНА !..." " БАБКИ" в тебе крадуть , а ти дифірамби тут комсомольцям співаєш! Скільки вже говориться що ВЛАДА В УКРАЇНІ МАЄ БУТИ ОНОВЛЕНА , а до тебе так і не доходить.
Перднув у воду Показати IP 2 Квітня 2015 10:02
Стаття ні про що. Матвіїв, ніби як виправдовується. А ,ви дурні, читайте і думайте, що він чимось переймається.
Лучанин Показати IP 3 Квітня 2015 17:49
В Луцьку не має влади
олег до Лучанин Показати IP 3 Квітня 2015 22:53
Тоді станьте і попрацюйте, вперед! Вибори не за горами, той зрозуміло, шо брудом будуть лити! Я альтернативи романюку не бачу-він наш мер! Голосуватиму за нього!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus