USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Називаючи блокаду «вугільною», влада прикриває інші злочинні схеми?

21 Лютого 2017 16:16
Називаючи блокаду «вугільною», при тому, що з ОРДЛО вивозять також ліс-кругляк, метал та руду, політики прикривають таким чином ряд злочинних схем.

Про це у Фейсбук написав редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубинський.

Так, Дубинський зауважив, що блокада поставок з ОРДЛО (Окремі райони Донецької та Луганської областей) є не лише вугільною. За його словами, вугілля, яке надходить з ОРДЛО на ТЕЦ компанії ДТЕК, займає всього 40% вантажів, які везе Укрзалізниця між Україною і "територіями". До прикладу, 30% таких вантажів складає ліс-кругляк, експорт якого заборонений в Європу і тому він іде через ОРДЛО і Росію. Також звідти вивозять метал і руду.

«З компаній Ахметова на вагонах Ахметова», - зазначив він.

«Гройсман має зізнатися - що «вугільна» блокада в кабінетах влади називається виключно тому, що на вугіллі «ахметови», «гройсмани» і ко заробляють найбільший куш - прибуток теплогенерацій від «Роттердам +» становить близько 900 млн доларів на рік», - пояснив журналіст.

Дубінський також додав, що ще 25 млрд грн «вугільне кодло» забирає в українців через тарифи.

Окрім того, журналіст поцікавився у Гройсмана та у інших відповідальних за «надзвичайний стан в енергетиці», чому їх так цікавить доля шахтарів Донбасу, а про волинських гірників усі забули.

«Пане Гройсман і інші відповідальні за «надзвичайний стан в енергетиці» - уточніть, які борги перед волинськими шахтарями на сьогодні? І чому ви так хвилюєтеся за шахтарів Донбасу (ДТЕК), але не хочете купувати вугілля на західно-українських шахтах - де його ціна вдвічі нижча, ніж сам собі продає ДТЕК?» - зауважив журналіст.

Як повідомлялось раніше, Дубінський пояснював, що на «вугільні» в «ЛДНР» утримують бойовиків. Він також заявляв, що бажання адміністрації Порошенка відновити в інтересах Ріната Ахметова бізнес з ОРДЛО необхідно правильно представляти з телеекранів.

«В результаті взаємовигідної торгівлі вугіллям вчора загинули 3 українських солдатів», - навів один з шаблонів журналіст.

ЧИТАТИ ЩЕ: БЛОКАДА ОРДЛО – ШЛЯХ ДО ЗАВЕРШЕННЯ ВІЙНИ: ВОЛИНЯНИ НА ПЕРЕКРИТИХ ЗАЛІЗНИЦЯХ ДОНБАСУ

Як повідомлялося, сьогодні під Верховною Радою прихильники блокади торгівлі з окупованими територіями Донбасу вимагають від депутатів продовження торгової блокади окупованих територій Донбасу, а також прийняття закону, який забороняє торгівлю з окупантами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дуб Показати IP 21 Лютого 2017 17:02
"В Україну везуть ліс кругляк". А "з України експрт лісу заборонений". Автор хоч сам розуміє про що він пише?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus