USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Савченко піариться на полонених українцях, - експерт

11 Січня 2017 09:44
Народний депутат Надія Савченко опублікувала список полонених зниклих безвісти для того, щоб пропіаритися і отримати додаткові голоси на півдні і сході України.

Таку думку під час свого інтерв'ю висловив політичний експерт Микола Мельник, передає «Преса України».

Він зазначив, що Надія Савченко виконує один з пунктів Мінських угод, згідно з яким має відбутися обмін полоненими за принципом "всіх на всіх". Але з іншого боку Савченко намагається пропіаритися на полонених українців, щоб отримати додаткові політичні бали на півдні і сході України.

Також Мельник заявив, що Надія Савченко є політичним проектом, який перебуває під повним контролем зацікавленої сторони. Він нагадав, що раніше тезами, які тепер висловлює Надія Савченко, використовував кум російського президента, український політик Віктор Медведчук, який в Тристоронній контактній групі в Мінську займався питанням обміну полоненими.

«Сумніваюся, що Медведчук зробив це з любов'ю до України і до пані Надії... Відповідно, ми стали свідками такої тривалої багатоходівки», - сказав він.

Як повідомляє ТСН, оприлюднення народним депутатом і колишньою бранкою Кремля Надією Савченко списків полонених і зниклих безвісти на Донбасі, а також підозрюваних у діяльності на користь "ДНР" і "ЛНР" осіб дістало неоднозначні відгуки в українському суспільстві. Політик вважає, що публічність піде на користь процесу обміну, тоді як СБУ, учасники Мінських перемов, а також колишні полонені кажуть, що такі дії руйнують усі зусилля офіційної переговорної групи.

Дружина полоненого Андрія Бессараба Наталія побачила прізвище чоловіка в "списку Савченко". У заручниках він уже 8 місяців. За цей час вона отримала лише два листи. Наталя разом із іншими родичами ходить на публічні акції протесту. Прізвища їхніх чоловіків відомі, каже дружина іншого бранця Вікторія Пантюшенко. Вона переконана, що оприлюднення особистих даних не становить загрози, однак для родин, де є зниклі безвісти, така публічність небезпечна. "Я знаю випадкі зі зниклими безвісти – для них небезпека є. Це люди непідтверджені, можуть бути провокації, можуть телефонувати сім'ям – тут спірне питання. Раніше це був обмін людину на людину, зараз це обмін інтерес на інтерес, і в цьому складність", - розмірковує Наталія.

Колишній полонений Орест Петришин розповів, що поки він 9 місяців був у неволі, батькам неодноразово телефонували шахраї. "До моїх родичів телефонували і хотіли за мене "Ренджровер Спорт". Тобто вимагали. І я знаю ще пару випадків, коли телефонували до родичів і хотіли гроші. Родина у розпачі, в горі, і намагаються, як то кажуть, за кожну соломинку хапатися. Різні методи використовувати", - пояснює він. Петришин виступає проти того, аби в процес звільнення заручників втручалися дилетанти.

Позафракційна депутатка оприлюднила і списки тих, кого вимагають видати їм бойовики. У них є колишні беркутівці, екс очільниця Слов'янська Неллі Штепа, яку судять за сепаратизм, а також кримінальні авторитети, засуджені задовго до конфлікту на Донбасі. Сама Савченко в цих переліках виділила російських військових – їх вона пропонує міняти на політв'язнів, що утримуються в Росії.

Нагадаємо, раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт прокоментував публікацію списку полонених українців народним депутатом Надією Савченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 11 Січня 2017 10:25
Це ви піаритесь, а вона хоче закінчення війни, але ви люди хворі.
Анонім до Анонім Показати IP 11 Січня 2017 18:33
вона хоче нову партію т -руна та земельну ділянку на Печерську
фін Показати IP 11 Січня 2017 10:42
Як казав депутат-козак Гаврилюк : " зараз багато хто любить піаритси"))
Т.Юра Показати IP 11 Січня 2017 11:16
Хто її вповноважив займатися цими питаннями ...??? Не влада , а базарники ...
Українець! Показати IP 11 Січня 2017 21:16
Та Савченко гола та боса а всі Савченко Савченко... Купа народу має море нечесних міліонів та про них мовчать.
небайдужий Показати IP 16 Січня 2017 20:25
коли вже заткнуть пельку цьому недоумку (Савченко)?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus