USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Що означає втеча Путіна з саміту G20

18 Листопада 2014 22:00
Самоусунення Володимира Путіна від участі в найважливішому для світової політики і економіки, а також глобальної безпеки саміті «Великої Двадцятки», вважай уже «G19», крім геополітичної переваги для України в цьому акті російської капітуляції, говорить про те, що Путін втратив політичну легітимність представляти Російську Федерацію в світі і відстоювати її інтереси.

Таку думку висловив на своїй сторінці у Фейсбуці політичний аналітик Павло Нусс.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін достроково залишив саміт «Великої двадцятки»(G20), де на нього обвалилася лавина критики та байдужості з боку лідерів інших країн.

Як пише Павло Нусс, втеча Путіна з з саміту G20 дає всі підстави вважати про можливу його відставку з поста російського глави. Принаймні, в цьому зацікавлений російський капітал, який відчуває наближення невідворотних і трагічних наслідків зовнішньої політики "путінської росії", аж до дезінтеграції Російської Федерації та перегляду її державного ладу.

Ніхто з нас не може бути впевнений у тому, що Путін самоусунувся від переговорів, достроково залишивши поле проведення міжнародного діалогу.

Не виключаю, що від'їзд президента Росії був узгоджений його авторитетними колегами, відразу після надання йому жорстких ультиматумів щодо українського питання. Іншого пояснення просто немає. Демонстративне відторгнення фізичної присутності Володимира Путіна й ігнорування його особистості з боку лідерів світових держав - теж є актом самовизначення в геополітичних пріоритетах Заходу. Іншими словами, консультацій не було. Він туди приїхав вислухати останній аргумент США і ЄС на користь миру на сході України, а також переконається, що Росія в її агресивних намірах залишилася без єдиного союзника, фактично втративши лояльність Китаю, який також визначив вектор економічного зближення з США.

Враховуючи той факт, що офіс Українського Президента розіграв складну дипломатичну партію щодо створення необхідних міжнародних умов для примусу Путіна до світу, фактично ризикнувши кредитом довіри з боку громадян, можна говорити про те, що «мирний план Порошенка» спрацює, але стверджувати про це ми зможе після візиту Дж. Байдна в Україну 21 листопада, під час якого союзники повинні досягти результату з питання обороноздатності України та надання їй високоточного озброєння.

Безумовно, для досягнення миру і стабільності в Україні у ПП є цілий комплекс складних дипломатичних і тактичних механізмів впливу на Путіна і зміцнення своїх позицій на майбутніх переговорах, і аналізувати ці кроки, як ви розумієте, не варто, тим самим зберігши їх конфіденційність.

Відомо, що і сам візит американського партнера, і консультації Порошенка, що відбулися у форматі вишегородської четвірки в Братиславі,в тому числі і введення в дію окремих секретних і оприлюднених рішень РНБО про держбезпеки - є частиною тактичних заходів в рамках «мирного плану».

До речі, варто відзначити, що саме підписаний Президентом указ про екстрені заходи з держбезпеки вже має свій перший результат. Путін негативно оцінив цей крок, що і дає підстави стверджувати, план Кремля по реалізації «придністровського сценарію» на підконтрольних терористам територіях блокується.

Росія не готова до фінансування та забезпечення життєдіяльності Донбасу, а указ ПП передбачає фактичну економічну блокаду сепаратистських територій.

У висновку нагадаю, що відсторонення Володимира Путіна від продовження участі в саміт G20-1 - геостратегічна перемога України, - написав експерт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 41
Анонім Показати IP 18 Листопада 2014 22:25
"ЩО ОЗНАЧАЄ ВТЕЧА ПУТІНА З САМІТУ G20"'- означае, що нам пiпець?
Анонім до Анонім Показати IP 19 Листопада 2014 09:07
не нам а тобі.
Дончанин до Анонім Показати IP 19 Листопада 2014 09:32
коментар було видалено
аяяй Показати IP 18 Листопада 2014 22:32
Путин вряд ли боится санкций,Россия самодостаточное государство,и тем более в отставку он не подаст.Для него авторитетов нет,и мнение он имеет только свое,этим и продиктовано его поведение на саммите.Имхо
йой до аяяй Показати IP 19 Листопада 2014 06:54
Розсмішив своєю гострою самодостаточностю. Дасться чути. І то скоро.
УКРАЇНА до аяяй Показати IP 19 Листопада 2014 10:39
Росія! Як швидко ти впадаєш в забутя, Заплющуючі очі на події, Даючі право забирать житя, Синів моїх, коли твої радіють! Вони готові з зброєю іти, Вбивати кожного, хто любить Україну, Як зазомбовані готові смерть нести, Молю тебе, та зупени дитину!!! Невже с твоєї легкої руки, Кровава річка мало Сестр вмивала?! Які ж жорстокі в голові думки, Якщо колишню ти рідню закатувала! Згадай ти Грузію, Абхазію, Чечню... Яких жорстоко ти замордувала, Байдужості поставивши броню, Ти з посмішкою їх синів вбивала! І прикриваючись священою метой, Кровавих "миротворців" насилала, Ти багатіла думкою одной, Російскомовних ти дітей так "рятувала"! А сестри плакали, ховаючи синів, Які за свою волю помирали, І ні одна не виправда тих дій, Котрі житя дітей позабирали! Не розуміла я тебе тоді... Оплакувала інші ті країни, яких ти зрадила, втопивши у біді, Тепер настала черга України! Безжальною, кровавою рукой, Мої ти Кримські Землі захапала, Тобі все мало, з думкою одной, На Східні регіони вбивць послала! Але попереджаю я, сестра... Хоча, яка вже ти сестра - ти ВБИВЦЕЙ стала, Мої сини - це ВІСНИКИ ДОБРА, Ти супротивника такаго ще немала! Ми зможем вистояти і перемогти, У цій війні, безглуздій і болючій, Своєї перемоги досягти, Та повернути Мир у край цвітучій! А ти навіки нам вже не сестра, Бо плямами крові ти забруднилась, Запам"ятай, відмовилась "Сім"я", Бо вже від люті ми твоєй втомились! Кавказькі Сестри, дякую я Вам, Що Ви підтримали мене у цю хвилину, Бажаючи здоров"я тим синам, Які незрадили мене свою Країну!!!!
Дончанин до УКРАЇНА Показати IP 19 Листопада 2014 11:51
коментар було видалено
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:39
На спиритическом сеансе Путин вызвал дух Петра Первого. Царь ему сходу: — Ах ты властолюбивая бездарь! Экономика у тебя застыла! Культура деградирует! Ни одного у тебя нормального европейского союзника!" и бьет Путина кулаком в морду. Путин перебивает: — Ну неужели, Пётр Алексеевич, у меня нет никаких достоинств?! Я, например, не пью и не курю, веду спортивный образ жизни... — И это тоже плохо! — кричит Пётр. — Как... — теряется Путин. — Забочусь о здоровье, это ж хорошо... — Для тебя-то — хорошо. Для России — плохо.
Дончанин до капец Показати IP 19 Листопада 2014 09:34
коментар було видалено
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:40
В аду, куда скоро отправится Путин, он будет находится под вечным обстрелом «Градами», «Ураганами» и «Смерчами»…
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:43
Сидят двое заключенных, один другого спрашивает: — Тебя за что посадили? — Я создал комикс, где написал, что наш президент — д*бил. — И по какой статье — хулиганство или экстремизм? — Нет, по статье — разглашение государственной тайны!
екскурсовод до капец Показати IP 18 Листопада 2014 23:08
100% про Порошенка!
капец до екскурсовод Показати IP 18 Листопада 2014 23:11
ПРО путіна.........
екскурсовод до капец Показати IP 18 Листопада 2014 23:30
ПАРАШенкА!!!
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:43
Путин тайно проинспектировал Новороссию: На первом же перекрестке у него отобрали "Мерседес", набили морду и выкинули в кювет. "Свои!" — с облегчением произнес Владимир Владимирович.
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:46
- Доброе утро, Владимир Владимирович! - говорит солнце Путину утром. - Здравствуй, солнышко! - отвечает Путин. - Добрый день, Владимир Владимирович! - говорит солнце Путину днем. - Добрый день, солнышко! - отвечает Путин. - Солнышко, почему ты не желаешь мне доброго вечера? - спрашивает Путин вечером. - Пошел ты на (мужской член), я уже на Западе!
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:48
КРЕМЛЁВСКИЙ БОРДЕЛЬ Как много у Путина есть подхалимов! – Таких, как Алина? – Таких, как Алина. Как много за Путина тявкает догов! Таких, как Харламов и он же Бульдогов. Как много помойных звучит голосков: шестёрка Песков, бесогон Михалков. Гламурные рядом порхают букашки. – Как Валя Юдашкин? – Как Валя Юдашкин. Полно при Воване дешёвых *алав. Вот как Говорухин хотя б Станислав. В избытке там глупых шутов и чудил: волшебники Чуров и пыльный Кирилл. И пляшут под Вовину дудочку *ляди. – Как Бабкина Надя? – Как Бабкина Надя. А сколько там трётся раздутых ***донов! – Как Женя Миронов? – Как Женя Миронов. Хватает и просто тупых *удаков. Вот как Табаков и как Вова Мошков. Пасутся козлы там в цивильных нарядах. И, в частности, токарь шестого разряда. Полно там и прочих продажных иуд: попы и менты, прокуроры и суд. Всех кормят и любят, и всех поимели. Как сладко живётся в кремлёвском борделе!
капец Показати IP 18 Листопада 2014 22:50
Судя по количеству авиакатастроф к которым причастна Россия, Путин служил не в КГБ, а в ПВО...
Анонім до капец Показати IP 21 Листопада 2014 20:58
а може в ЖПІ
ася Показати IP 18 Листопада 2014 22:56
29 сентября 2014 г. RFI опубликовало интервью с психотерапевтом Швейцарской Федерации Психологов (FSP), экспертом в области судебной психологии, доктором психологических наук Филипом Жаффе (Philip Jaffé). Доктор Жаффе в эфире RFI проанализировал портрет человека, находящегося у власти в России без малого 15 лет. «Вероятно, можно ожидать худшего», - считает профессор. Я не говорю, что у Путина синдром гибриса ("синдром превышения дозволенного", - прим. ред.). Хотя многие, несомненно, отметят, что Путин-политик является прекрасным примером этого синдрома. Итак, где же ставить отметку? Где расположен Путин на спектруме – сильный лидер государства или психически нездоровый диктатор? Многие говорят, что у Путина четко проявляются признаки второго, нежели первого. Это не совсем то, что я думаю, потому что Путин все же не Каддафи, но опасность всегда существует, если власть не контролируется Конституцией, которая гарантирует безопасность. Налицо множество свидетельств тому, что Путин – социально неадаптированный (неловкий) человек. У него существуют проблемы с развитием отношений, с поиском друзей и т.д. Эта неловкость проявляется разными способами. Либо не быть галантным с женщинами, либо проделывать странные вещи с детьми, либо желание постоянно находиться с людьми младше себя. Потому что, когда вы неадаптированны в социальном плане, с детьми вам намного легче: они имеют тенденцию быть проще, они смотрят на взрослых снизу вверх. Таким образом, вы можете построить несколько догадок, но я бы все же сказал, что налицо именно социальная неловкость, чем педофилические наклонности. Мне кажется, что он очень чувствителен к психологическим травмам, к унижениям, опять же, налицо признаки того, что это у него было в детстве. Все эти эмоциональные ощущения проходят через него, через его личную историю и через историю России. Любые нападки, любая критика по отношению к России, воспринимается как что-то личное, и я думаю, что Владимир Путин чувствует, что он должен отреагировать силой, как мачо, чтобы защититься. Все это из детства, ему надо доказать, что с ним лучше не вступать в ссоры. Если бы дети толкнули его, он бы показал свою физическую силу в очень убедительной манере, чтобы никто никогда не мог доминировать над ним. Эти личные особенности Путина разрослись в его политической деятельности за все это время, именно поэтому он дошел почти до абсолютной власти в России.
капец Показати IP 18 Листопада 2014 23:02
Мы очень долго сидели и думали, когда же падет режим Владимира Путина и как это может случиться. Сегодня Владимир Владимирович дал нам исчерпывающий ответ на этот вопрос. Я только что прибыл с совещания института судебной психиатрии им. Сербского, где мы с коллегами провели оценку происходящих событий. Мы поставили Владимиру Путину диагноз — гипертоксическая шизофрения. По психотипу он параноик, человек оборонительного сознания. Но под влиянием внешних сложных событий параноик может стать шизофреником. Путин действительно решил, что он великий человек и может вершить судьбу истории. Он не глупый, в человеческом плане я его уважаю, и больше меня его, наверное, не уважает никто. Но внешний импульс оказал на психику этого человека неизгладимое впечатление. Как говорилось в песне группы «Ноль», «человеку бедному мозг больной свело». Этим переломным событием была сочинская Олимпиада. Путин настолько верил и ждал, что стадион «Фишт» обрушится во время церемонии открытия или закрытия —или что Россия проиграет Олимпиаду, что когда этого не случилось, он решил, что способен на все. В психиатрической литературе этот феномен описан как кесарево безумие: когда человека ничто не ограничивает, он перестает отдавать себе отчет в том, что он делает. Это синдром, очень близкий гипертоксической шизофрении. Жена Путина еще как-то удерживала его безумие, но он с ней развелся. И вот мы имеем идею ввести войска в Украину. У меня есть предположение, что вот-вот все кончится. Проблема в одном: что придет на смену всему? Это гораздо более важный и трагический вопрос, чем падение Владимира Путина, который наконец подписал свой смертный приговор. Которого, кстати, у него никто не просил.
капец Показати IP 18 Листопада 2014 23:18
Увидел заголовок "Путин ставит свечи за Новороссию". Подумалось: "Да, геморрой ещё тот ..."
Цікаво Показати IP 18 Листопада 2014 23:30
А чому всі вирішили що Путін психічно хворий? Чому всім хочеться щоб він був таким як вони? Чому Україна розповідає всім що робиться в сусідній державі, абсолютно не замічаючи що робиться в своїй? Чи кількість претензій до своєї влади настільки захмарна, що просто марна? "...про можливу його відставку з поста російського глави. Принаймні, в цьому зацікавлений російський капітал..." - судячи з усього і не тільки російський, а чомусь в першу чергу український! Так хто з вас зацікавлений стати президентом Росії? Ніхто? Інша держава? Так тоді якого ж? Невже в нас всі дохтори, що постійно іншим виставляють діагноз? Люди, агов, ми з вами в Україні живемо і Путін не наш президент, як би кому не хотілося чи ввижалося. Треба щоб кожен дбав про своє, тільки тоді порядок буде!
Гпз28 Показати IP 18 Листопада 2014 23:44
коментар було видалено
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2014 00:43
Мирний дипломатичний наступ на агресивну політику Путіна доцільно доповнити відкликанням посла України з Москви для "консультацій" до закінчення окупації Росією Донбасу, а також поставити перед Генеральною Асамблеєю ООН питання про пзбавлення Росії місця постійного члена Ради Безпеки, як країни-агресора.
експерт Показати IP 19 Листопада 2014 07:58
Все набагато простіше: Путін просто ЛОЖИВ на саміт:-)
Анонім до експерт Показати IP 19 Листопада 2014 09:18
А саміт на нього.
джельсоміно Показати IP 19 Листопада 2014 08:07
Йому там не було з ким і про що говорити. А з Меркель і представниками країн БРІКС він мав розмову напередодні. Що треба було, він почув, тому і поїхав. А журналістам треба знати різницю між словами "втеча" і "залишив", "покинув" і т.п.. Почитайте тлумачний словник.
Анонім до джельсоміно Показати IP 19 Листопада 2014 09:19
він не утік, а ЗДРИСН..В.
Хлоп Показати IP 19 Листопада 2014 08:16
Обговорювати-гадати-радiти, здохне чи не здохне корова в сусiда, купуючи в нього молоко - звичайна риса справжнього украiнця. То може обговоримо термiни запрошення президента Порошенка на самiт G20? Чи хоча б G 120?))
хрущ Показати IP 19 Листопада 2014 08:21
Все просто - ботокс ганебно діэ на мозок недомірка з синдромом Наполеона
123 Показати IP 19 Листопада 2014 09:15
Другим за Гітлером по своїй прогнившій суті іде-Путін. Навіть манери одні і тіж. Так, цей персонаж увійде в історію. але не, як Наполеон, а як Гітлер, проклятий усіма людьми...
віктор до 123 Показати IP 19 Листопада 2014 09:33
путін капут...
Валерій Показати IP 19 Листопада 2014 10:09
Як же щільно сидять і уважно читають сайт нещасні путінські боти, що після читання роблять свої ... Респект команді сайту! А ботам порада: спробуйте свої ... не на українських, а у себе на російських сайтах розміщувати! Може, хоч після цього ваша земля трішки пліднішою стане, і почне родити не лише зброю і агресію, а й щось корисніше саме для простих росіян?
Анонім до Валерій Показати IP 19 Листопада 2014 10:35
вони свої сайти бояться бо там їм їхні яйц.. прищемлять.
Анонім Показати IP 19 Листопада 2014 11:27
Президент Украины Петр Порошенко отменил исполнение положений закона Украины № 2939–17 «О доступе к публичной информации» Администрацией Президента Украины, Государственным управлением делами, аппаратом СНБО и некоторым комитетам при Президенте Украины, которые предусматривали публикацию информации о деятельности Президента Украины.Об этом говорится в указе Президента Украины № 883/2014 от 17 ноября 2014 г. Так, Порошенко поручил признать утратившими силу статьи 2, 3 и 5 указа Президента Украины № 548 от 5 мая 2011 г. «О первоочередных мерах относительно обеспечения доступа к публичной информации в вспомогательных органах, созданных Президентом Украины».В частности Порошенко отменил поручение главе Администрации Президента Украины относительно обеспечения доступа к публичной информации Администрации Президента путем обнародования в официальных печатных изданиях, на официальном веб-сайте Президента Украины, информационных стендах в специальных местах для работы запросов информации, указанной в статье 15 закона Украины «О доступе к публичной информации» ( № 2939–17), форм запросов на информацию, утверждении перечня сведений, составляющих служебную информацию, а также системное и оперативное обнародование информации о деятельности Президента.Также Президент отменил поручение Государственному управлению делами по обеспечению финансирования расходов, связанных с выполнением закона Украины «О доступе к публичной информации» ( № 2939–17); по внесению в недельный срок после утверждения Кабинетом министров Украины предельных норм расходов на копирование и печать документов предложения по определению размера фактических затрат на изготовление Главным управлением обеспечения доступа к публичной информации Администрации Президента Украины копий документов объемом более 10 страниц, которые предоставляются при удовлетворении запроса на информацию.Кроме того, Порошенко отменил поручение Государственному управлению делами, аппарату Совета национальной безопасности и обороны Украины, Представительству Президента Украины в Крыму, Государственному фонду содействия местному самоуправлению в Украине, Комитету по Национальной премии Украины имени Тараса Шевченко, Комитету по Государственным премиям Украины в области науки и техники, Комитету Государственной премии Украины в области архитектуры, Координационному центру по внедрению экономических реформ, Национальному трехстороннему социально-экономическому совету, Национальной службе посредничества и примирения, Национальному институту стратегических исследований, Национальной академии государственного управления при Президенте Украины принять меры относительно безусловного выполнения закона Украины «О доступе к публичной информации» ( № 2939–17).Этот указ вступает в силу со дня его опубликования.
Серж Показати IP 19 Листопада 2014 13:35
Ну журналист который там был написал, что им (журналистам) изменили время вылета обратно сразу по прилету в Австралию на более раньнее. Тоесть организаторы заранее!!! знали, что россияне уедут досрочно. А зачем? Может хотел показать, что мол задалбали вы своей Украиной, на экономическом форуме перебор политики. Причем в США и Европе до сих пор войну видят только с одной стороны. А так нельзя. Они же политики, должны быть объективными.
Наталя Показати IP 19 Листопада 2014 14:35
Як усіх зачепило, що Путін достроково покинув самміт-20!! Що і з ким йому необхідно було переговорити і вирішити - він зробив, а на останнє - йому плювати з висоти Кремля, бо з недоговороздібними дебілами немає про що говорити. Його пропозиції по досягненню миру в Україні Обамка не прийняв, бо йому це НЕ ТРЕБА, а про інше Путін з Меркель і Оландом домовився і "мізки" їм вправив: МІСТРАЛІ однозначно віддадуть Росії (бо Франція тих фінансових санкцій за невиконання контракту не витримає), а економічних і політичних санкцій більше від ЄС не буде (вони самі від них "загинаються", а не Росія). Хто від цього всього програв це Україна. На неї вже всім у США і ЄС наплювати - Росія вистояла і не піддалась на америкоську провокацію, а Україна в повній ж... і з неї тепер сама ніяк не вибереться без допомоги Росії - і газом, і закупівлею української продукції. Де гроші "злочинної банди", чому їх не повертають Україні?! Ось вам і "європейська перспектива"! Скачем далі!!
123 до Наталя Показати IP 19 Листопада 2014 15:23
А чого ж ти в такій не любимій тобі Україні хліб їси?...А щодо Росії то.справа тут зовсім не в тому, що з відділенням України Росія втратила значну частину "своєї" території. А в тому, що разом з територією Росія втратила і частину "своєї" історії. Причому не просто якусь окрему епоху, а найголовніше - початковий період своєї історії, її витоки. а йжахливіше для росіян те, що без України повністю руйнується вся картина "Руского міра". Бо що ж це за "рускій мір", якщо в ньому немає найголовнішого - "матері міст руських" - Києва ? Адже неможливо викинути з історії Стародавньої Русі київський період і заявити, що Русь - це насамперед Новгородська і Володимиро-Суздальська земля. Тому можна собі тільки уявити, який жах викликав у росіян намір України приєднатися до Європейського Союзу. Адже поки Україна сама по собі, у Росії ще зберігається надія колись повернути її вмовляннями, погрозами або силовим шляхом. Але якщо Україна стане частиною Європи, то Росія назавжди втратить не тільки "свої споконвічні землі", а й повністю втратить щонайменший зв'язок з історією Київської Русі
Наталя до 123 Показати IP 19 Листопада 2014 18:12
А де ж це у мене, що Україна мені "не любима"?!А до чого тут "втрата Росією частини своєї історії"? Кому що, а курці просо! Давайте вже будемо відходити від тієї риторики у кого Президент кращий і патріотичніший, чи хто кому ворог!! Для нас дорога наша Батьківщина, то ж давайте самі будемо наводити в ній лад, а не шукати хто б за нас це робив, і кому б впасти на коліна і просити допомоги! Всякий поганий мир кращий за любу війну, а тому потрібно шукати миру, а не кликати війну на голови наших дітей, синів та чоловіків "до переможного кінця"! У війни не буває переможців! Не надійтесь на богів та царів іноземних, що принесуть вам на своїх плечах мир - вони думають не про нас, а про свої багатства та їх примноження за рахунок таких розграблених та зруйнованих країн, як Югославія, Ірак, Лівія, Сирія, а тепер і Україна, де розв*язані громадянські війни. Ми 22 роки пишалися, що Україна живе без політичних катаклізмів і знаходить вирішення усіх проблем миром і громадянським консенсусом. Комусь це дуже не сподобалось та й сусідство у нас виявилось небезпечним в світовому масштабі. Ось і зробили нас цапами-відбувайлами у глобальній політиці переділу світу. А ми досі цього не розуміємо і співаємо брутальні пісеньки, які ні в якому разі не діють в плані ППНХ, а виставляють нас не зовсім адекватними, бо ж у відповідь на нашого Президента не звучить "сам дурень"! Бідна Україна - за 23 роки у нас не було жодного Президента - патріота і батька для свого народу, який би не профицькував свої землі, а прирощував їх!!
аяяй до Наталя Показати IP 19 Листопада 2014 15:51
по -вашему следует нам снова свергнуть правительство,вернуть Януковича,просить господина Путина простить нас неверных.Забыть сколько людей погибло и пусть нами правят бандиты из ДНР и лнр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus