USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Що стоїть за заявами урядовців про зимівлю без російського газу

26 Листопада 2015 14:15
В уряді жодної трагедії в припиненні подачі газу з Росії не бачать.

Про це, як повідомляє служба моніторингу ВВС, пишуть "Факты и комментарии".

Нагадаємо, голова правління "Газпрому" Олексій Міллер повідомив журналістам у середу про те, що постачання російського газу в Україну припиняються до моменту надходження від "Нафтогазу" нових платежів.

З цього приводу видання цитує прем'єра Арсенія Яценюка, який каже, що це "Кабмін заборонив "Нафтогазу" здійснювати закупівлю в Росії".

"У Москві переплутали: це не вони нам не постачають газ. Це ми в них не купуємо", - цитує газета голову уряду.

Раніше в міністерстві енергетики відзначали, що Україна має достатньо газу в підземних сховищах і тому може спокійно чекати зниження ціни на російський газ наступного року, нагадує видання.

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв каже, що "країна перезимує і без російського газу".

Зі слів пана Коболєва, не відчують проблем і країни Євросоюзу, які купують газ у РФ:

"За останні півтора року ми показали, що можемо забезпечувати безперебійний транзит російського газу, незалежно від того, постачають його для України чи ні".

Натомість ситуація з постачанням російського вугілля в Україну ускладнилася. Наразі воно не надходить, а запасів вистачить на місяць. Що далі – невідомо, зазначає газета.

Як пише "Обозреватель", екс-начальник Управління по зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України" Валентин Землянський вважає, що ситуація, яка склалася, на українцях поки що ніяк не відіб'ється. На місяць газу вистачить, - вважає він.

"Офіційна версія "Нафтогаз України" збігається з дійсністю, - каже Валентин Землянський. - Газ нам зараз дійсно не потрібен. І ця ситуація на українцях поки ніяк не відіб'ється. На місяць наших запасів газу вистачить.

Головне, що б питання постачання газу було вирішено до кінця року. А в цьому у мене є сумніви. По перше, як показує практика, все вирішується в авральному режимі, останньою чергою.

По друге, у нас немає грошей для закупівлі газу по реверсу і закупівлі в Росії. Гроші Світового банку "зависли". Кредит у розмірі 300 мільйонів доларів для фінансування закупівель природного газу на західному кордоні України від Європейського банку реконструкції та розвитку кредитних коштів поки не прийшов ", - пояснив Землянський
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 26 Листопада 2015 14:47
В нашем уряди вообще ни х*ра не бачать!
Анонім до 123 Показати IP 26 Листопада 2015 17:37
Надеются, что украдут. Точнее говоря, что им позволят украсть.
Коля Показати IP 26 Листопада 2015 17:39
Стоїть довгоочікувана перемога!
Анонім Показати IP 27 Листопада 2015 18:07
"У Москві переплутали: це не вони нам не постачають газ. Це ми в них не купуємо", бо Клята Європа не бажає за нас платити Росії за спожитий нами газ. Газу у нас вистачить перезимувати. Те, що його в березні вже не буде, то дай бог нам самим до цього часу дожити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus