USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Скільки добра можна зробити за 10 копійок? ФОТОРЕПОРТАЖ

17 Квітня 2014 16:25
На Волині стартував проект «10 копійок на добро», завдяки якому кожен покупець хліба «Родинний» від ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» буде особисто допомагати одужувати дітям із онкогематологічними захворюваннями.

Пропозиція допомогти надійшла несподівано

Так, голова благодійного фонду «СТОПРАК» Марія Адамчук зауважила, що така ідея зародилась уже давно. До цього такого ніхто не робив. «Коли директор ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» запропонував нам таку допомогу, ми були безмежно щасливі, адже, порахувавши дохід від кожної хлібинки, ми виявили, що виходить досить непогана сума. Більше того - це стабільно. Ідея досить проста, адже хліб купує кожна родина», - каже благодійниця.

10 копійок – це мало, 30 тисяч – це вже краще
З її слів, суму, отриману від реалізації проекту, розділять на три рівні частини, одна з яких піде на купівлю медикаментів, друга – на закупку обладнання й третя – на навчання медиків.
До слова, кожного дня на ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» орієнтовно виробляють 500 кілограм хліба в день, а це не мало й не багато – 833 буханці. Згідно із простими математичними підрахунками, якщо з кожної буханки хворі дітки отримуватимуть 10 копійок, то за день сума сягне майже 83 гривні. Ніби й не багато, однак за рік набігає досить пристойна цифра – понад 30 тисяч гривень.

Без благодійників повноцінне лікування онкохворих неможливе
Як пояснив завідувач онкогематологічного центру Сергій Миронюк, щороку на Волині реєструють понад 170 дітей із онкозахворюваннями крові та злоякісними пухлинами. Однак, з розвитком новітніх технологій у галузі медицини, з кожним роком у цих дітей все більше шансів перемогти тяжку недугу. Наприклад, цього року показник «виживання» таких пацієнтів у регіоні – 70 %, а це – досить високий рівень.

Зі слів медика, у 2014 році на закупівлю препаратів для лікування дітей, які страждають на рак, з обласного бюджету виділили 6,5 мільйона гривень. Але виділених державою коштів вистачає не завжди. Тобто, якщо цитостатиками маленьких волинян забезпечити за державний кошт можна майже на 100%, то супроводжуючі матеріали – ціла проблема, адже окремі препарати коштують від 35 тисячі гривень за флакончик.
«На жаль без благодійників сьогодні повноцінне лікування діток, хворих на рак, неможливе», - зітхає лікар.
Семінаристи й дивіденди перед Богом
Варто зазначити, що за три роки співпраці онкогематологічного диспансеру, тільки із БФ «СТОПРАК» на потреби хворих та медичної установи надійшло понад мільйон гривень. А цьогоріч для лікарні придбали ще й шейкер для зберігання тромбоконцентрату.
Благодійники пообіцяли, що про розподіл усіх зароблених коштів звітуватимуть прозоро – на сторінках сайтів обох організацій.
Одна наклейка із закликом до допомоги, що наклеєна на упаковку кожного хлібця, коштує 20 копійок. Розклеювати такі наклейки допомагали семінаристи Волинської духовної семінарії та волонтери.
«Таким чином, семінаристи у піст заробили собі хороші дивіденди перед Богом», - пожартував Голова правління ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ» Андрій Тищенко.
Тож сьогодні, 17 квітня, Юрій Тищенко та Маря Адамчук символічно підписали договір про співпрацю обох організацій.

Довідково:
Цитостатичні препарати (цитостатики) – група протипухлинних препаратів, що викликають некроз ракових клітин, при якому відбувається ушкодження оболонки, ядра та інших компонентів клітини, що призводить до її загибелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Таня Показати IP 17 Квітня 2014 16:53
Молодці!!!!
не розумію Показати IP 17 Квітня 2014 17:32
Наклейка за 20 коп, щоб виручити 10 коп, з яких ще буде сплачено ПДВ? Це якийсь обман або дуже нерозумний піар.
Малося на увазі до не розумію Показати IP 18 Квітня 2014 10:42
Що загалом по 30 копійок йде на благодійність з кожної хлібини - 20 коп. наклейка і 10 коп. на потреби дітей
я до не розумію Показати IP 18 Квітня 2014 11:01
А Ви хоч самі розумієте, яка це проблема РАК, тим більше дитячий? Думаю кожна людина, як може так і допомагає, хтось 10 гривнями, а хтось 10 копійками. Про роботу фонду можна багато почитати якщо Ви і справді зацікавленні в обмані. Особисто я, не вважаю що "на такому" може бути обман. Але якщо Ви в це не вірите, то це звичайно Ваша справа!
dedyshka Показати IP 17 Квітня 2014 17:35
Підтримую!!! На добре діло можна і по 0.20 грн.!!!!!
Роман Показати IP 17 Квітня 2014 18:39
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus