USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Сміттєва люстрація»: за чи проти? ОПИТУВАННЯ

19 Грудня 2014 09:03
Кількість прихильників «люстрації» через сміттєві баки з незначним розривом перевищує кількість її противників. Такий результат дало соціологічне опитування, здійснене Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України.

Так, цей вид люстрації оцінили «позитивно» 44,6% респондентів, у той час як про негативне ставлення заявили 38,9% опитуваних.

Нагадаємо, «сміттєва люстрація» докотилася й до нашої області. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у жовтні активісти влаштували «народну люстрацію» голові Володимир-Волинської РДА Володимиру Савчуку, одягнувши на голову смітник. Обурення активістів викликало розпорядження голови РДА, яким той змінив дату проведення традиційного фестивалю «Українське коровай-сузір’я»

Народна люстрація сміттєвим баком дісталася і Ковеля: напередодні народного Віча, яке має відбутися у неділю, 21 грудня, активісти «Правого сектора» викотили сміттєвий бак, куди помістили манекен чоловіка:



Українці мали змогу взяти участь у соцопитуванні стосовно такого методу люстрації. Результати – наступні.

Як Ви оцінюєте громадянські акції, під час яких державних чиновників та народних депутатів викидали у сміттєві баки?”

(у відсотках)




У регіональному розрізі:



У віковому розрізі:



Такі дані результатів масового опитування громадян, проведеного Інститутом соціальної та політичної психології НАПН України спільно з Асоціацією політичних психологів України за вибіркою, що репрезентує доросле населення України віком від 18 років і старше. Опитування проводилося методом інтерв’ювання. Опитано 2000 респондентів у 152 населених пунктах (з яких 71 – міські, 81 – сільські) усіх регіонів України за винятком АР Крим та територій, не контрольованих українською владою. Похибка вибірки становить 3,2%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
vo blja)) Показати IP 19 Грудня 2014 09:18
в мусор выкинули ))
месник Показати IP 19 Грудня 2014 09:24
Ди..ли одним словом!!! Відмінили фестиваль, получай за це смітник!!!! І це Ви називаэте цивілізованим суспільством????????!!! В нас нема більш актуальних тем, ніж проведення фестивалю! Люди схаменіться!!!
лучанин Показати IP 19 Грудня 2014 09:24
Не запрошення Президента на засідання ЄС, відмова Обами від нових санцій навіть при рішені Сенату, це сигнал для України якщо і на далі буде одна говорільня, без конкретних кроків, деребан допомоги, то ми позбавимось підтримки. Тому люстрація публічна необхідна, це як щука для карася. Для прикладу я був противником призиву окремих діячів виїхати в Київ і провести люстрацію О.Терещука, надіявся на здоровий розсудок і справедливість, а зараз переконуюсь, що для гаранта, Авекова думка громади до одного місця. Може комусь вигідна, ще одна революція, щоб кінцево втратити державність?
месник до лучанин Показати IP 19 Грудня 2014 09:44
Ви тільки зрозуміли? Що теперішня влада поставлена для того щоб, повністю розвалити державність України! Це факт, що біль Антиукраїнської влади в нас і не було!!! В нас реальний геноцид, проти свого народу!!! Януковича вже забули, а Порошенка будуть згадувати довго!!! Спілкувався не так давно з бабусею, яка пережила голод! Так ось що вона каже. Тоді голод простіше було переносити, ми не бачили їжі і старалися не думати за неї! А зараз, магазини забиті харчами, а в мене тільки копійки від пенсії залишилися, бо все на комунальні і на лікі пішло. Дивлюся на те м'ясо,сири і плачу синку, бо неможу я купити нічого:-( ось такий діалог. Ви подивіться новини, скільки людей в Україні поступаэ в лікарні з виснаженям!! І це тільки офіційні новини, а насправді? Голодомор 2014-2015! Ось чим Влада війде в сучасну історію України!!!
Анонім Показати IP 19 Грудня 2014 09:42
Обурило - в смітник, не так подивився - в смітник, не те слово сказав - в смітник. ДИКАРі!!!! тай годі. А ті, що кидають не думають що завтра і їх вкинуть. Зате в Європу хочемо. Отямтеся вже з вас вся Європа сміється. І кому це опитування потрібно? Самі нипишите прценти, а говорите, що це від людей.
Жах та руїна! Показати IP 19 Грудня 2014 14:51
=Україна -це Європа!=.Не знаю ,як ,на даний час ,про себе та країну думає =продвинуте= луцьке студентство із своєю хутірянською професурою, ,а от німці .французи,бельгійці , у своїй переважній більшості, починають сприймати українців -прихильників дебільної люстрації ,.як повних дурнів,дебілів та ідіотів.І, видається мені,гумор,сарказм,креатив та єхидство Яценюка , Коломойського та іже з ними, ситуацію виправити не допоможе.Панове, менше брешіть та крадіть,а більше боріться Із реальною корупцією,по-справжньому захищайте інтереси простого ,знедоленого,обдуреного та пограбованого українця!!!
фотограф Показати IP 20 Грудня 2014 23:41
люстратор у смітнику - влучне фото.
Т.Г.Шевченко Показати IP 21 Грудня 2014 04:23
Жиди погані правлять вами.А ви ще гірші ніж жиди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus