USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ціна українського паспорта для сепаратиста

1 Вересня 2015 12:16
Полтава, Одеса, Київ, Львів - російські бойовики все глибше просочуються в Україну, а на їхнє прикриття тепер працює цілий бізнес. Як виявилось, справжній паспорт в Україні придбати зовсім не складно, - ідеться в сюжеті програми «Гроші».

Паспорт українця - ідеальне прикриття для злочинця чи російського диверсанта. Експерти хапаються за голову: ще ніколи в Україні так масово не торгували громадянством.

Для людей, які більше не збираються жити в нашій країні, це легкий спосіб заробити кілька сотень доларів.

Купити українські документи легше легкого. У відкритому доступі сайт, на ньому - купа оголошень, документи продають і купляють. Середня сума угоди - 2000 доларів. Окрім паспортів, "бізнесмени" пропонують придбати ідентифікаційний код, свідоцтво про народження, диплом про вищу освіту та навіть шкільний атестат з додатком. Повний пакет українця.

Журналісти програми «Гроші» зателефонували першому ж продавцю, який залишив свій номер на сайті. На зустріч із «покупцем» чоловік іти не захотів, погодився передати документ тільки поштою. 2000 доларів - солідна сума, тож журналісти наполягають на особистій зустрічі.

Чоловік категорично відмовляється, але переконує - документи справжні, він навіть готовий написати розписку про отримання грошей. Він скинув на пошту скан паспорта, яким він торгує, і навіть розписку. Між іншим, через тиждень листування журналісти домовляються з ділком про зустріч.

Хлопець помітно нервувався, навіть не представлявся, а одразу кинувся до справи і передав справжній паспорт із мокрими печатками 24-річного киянина з пропискою на Оболоні.

Хлопець також зізнався, що їде жити за кордон і тому позбувається всього українського, а те, що на його ім’я мисливці за чужими паспортами в кращому випадку візьмуть кредит, в гіршому, почнуть вбивати його знайомих, хлопця не турбує. Він не думає, що під прицілом у терористів можуть опинитися його рідні, близькі та знайомі.

«Ділок» зібрався в Росію, де в нього ні роботи, ні друзів, лише віра в те, що там усе буде краще, ніж на Батьківщині. Тоді коли українці їдуть шукати кращої долі до країни-ворога, саме росіяни є першими клієнтами на такий товар і таких, як він, - десятки.

За час проведення розслідування журналістам вдалося вберегти від продажу своїх документів і дівчину, яка теж торгувала повним комплектом документів перед виїздом в РФ.

Торгівці паспортами вперто не хочуть думати про одну просту річ: чужі паспорти купують, аби прикривати ними власні злочини. І якщо паспорт українця використають для організації великого злочину, наприклад, терористичного акту, СБУ миттєво оголосить продавця в міжнародний розшук, мінімум - як співучасника. Його чекає затримання, екстрадиція та довгі роки допитів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хлоп Показати IP 1 Вересня 2015 13:11
Пффф... з таким покращенням життя вже сьогодні, завтра кожен 2ий українець готуватиме документи для виїзду звідси..прикро, але це реалії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus