USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Наслідки Маршу Миру: в Росії виник серйозний антивоєнний рух

22 Вересня 2014 11:43
Російський опозиціонер Борис Нємцов прокоментував підсумки Маршу Миру в Москві, який відбувся 21 вересня.

Про це повідомляє «Преса України» з посиланням на публікацію політика в Facebook.

«Головний висновок - в Росії виник серйозний антивоєнний рух - партія Миру, яка вчора виглядала гідно і потужно, особливо на тлі жалюгідною партії війни, лідером якої є Путін. Назвати маргіналами десятки тисяч освічених, вільних людей на тлі нечисленних путінських фріків не зміг навіть брехливий агітпроп. Путінська більшість виявилася міськими божевільними, а рух за Мир - мейнстрімом», - пише Нємцов.

Звичайно, багатьох оглядачів цікавила чисельність акції в центрі Москви, чого не міг обійти стороною Борис Нємцов. Політик зазначив, що, згідно з офіційними даними поліції, на Марш Миру прийшли 5000 тисяч осіб, на що Нємцов додав, що поліція, очевидно, перерахувала тільки своїх працівників. Організатори ж акції запевняли про 100 000 людей на Марші, тоді як оглядач сайту «Ехо Москви» вказав на чисельність в 50 000.

«Партія Миру виглядала набагато численнішою, ніж партія війни. Останні були агресивні, п'яні, істеричні, але вкрай маргінальнi. Провокації, про якi вони попереджали, виглядали жалюгідно і убого», - додав Нємцов.

Політика порадувало, що акція вперше за довгий час змогла згуртувати всі опозиційні демократичні партії, причому навіть деякі націоналісти і ліві організації підтримали Марш миру, тому був відзначений розкол у стані націоналістичного руху по питанню війни з Україною.

«Оскільки Путін - це війна, Марш Миру носив яскраво виражений антипутінський характер. Гасла: Немає Путіна - немає війни! Росія без Путіна, Світ без війни! - говорять самі за себе.

Марш мав вкрай важливий психологічний ефект. Прихильники Миру побачили один одного і виявилося, що нас багато, дуже багато! Це додає і силу і віру в нашу перемогу», - додав Нємцов.

Не зміг політик обійтися без сарказму на адресу Кремля, повідомивши, що організатори Маршу витратили в цілому 950 тисяч рублів, причому 770 тисяч пішло на рекламу, тоді як російським пропагандистам Кремля цих грошей вистачило б, щоб «зібрати пару сотень бовдурів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus