USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Як волиняни готувалися до ЗНО з української мови і літератури. ІНФОГРАФІКА

24 Квітня 2015 11:42
Саме в ці хвилини в українських школах триває зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури.

Згідно з даними Українського центру оцінювання якості освіти, тест проходять майже 290 тисяч випускників середніх шкіл та абітурієнтів, понад 8 тисяч із яких мешкають у Волинській області.

А саме, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, на складання ЗНО на Волині зареєструвалося 8632 учасники. В області відкриті 35 пунктів тестування, з них 13 – з поглибленим рівнем.

ДИВИТИСЯ АДРЕСИ ПУНКТІВ ТЕСТУВАННЯ ЗНО НА ВОЛИНІ

Нагадаємо, цього року результати тестування для випускників загальноосвітніх шкіл зараховуватимуться як державна підсумкова атестація.

Яндекс вивчив, як волиняни готувалися до ЗНО з української мови і літератури

За тиждень до тестування, із 13 до 19 квітня, розділ сервісу Яндекс.ЗНО, у якому зібрано пробні завдання і тести минулих років із цих предметів, відвідали 48 тисяч користувачів, зокрема близько 500 мешканців Луцька та області.

Волиняни готувалися до ЗНО старанніше за жителів багатьох інших регіонів України. Майже 44% користувачів із Волинської області, які звернулися до розділу “Українська мова і література” на сайті Яндекс.ЗНО з 13 до 19 квітня, пройшли принаймні один варіант тесту до кінця (у середньому по Україні — 42%). І серед дівчат, і серед хлопців ця частка склала 45%.



Найбільшою популярністю серед випускників і абітурієнтів користувалися найсвіжіші завдання ЗНО: основні сесії за 2014 рік та демонстраційні варіанти 2015 року. Найпростіші та найскладніші завданняНайкраще користувачі Яндекс.ЗНО впоралися із питаннями про українські фразеологізми. Наприклад, дев'ять із десяти правильно відповіли, що ні пари з вуст і як у рот води набравши означають одне й те саме. Майже всі знають, що слова тисяч..літній,гірнич..рудний, світ..гляд, дощ..мір пишуться через о, а у слові бабусін є помилка. Найскладнішими виявилися завдання на знання синтаксису та морфології. Тільки у 10% спроб користувачі змогли відрізнити складносурядне речення від складнопідрядного у завданні про парламентарів і правильно назвати всі частини мови у реченні Дика грушаоблитабілим молоком, і в тому пахучому молоці,що стихапіниться, бджолиненачекиплять. Непростими виявилися і деякі завдання з літератури. Приміром, правильно встановити відповідність між персонажами із творів української класики користувачам вдалося менш ніж у 20% випадків:



Хто готувався до тестування стараннішеСудячи зі статистики відвідувань Яндекс.ЗНО, дівчата частіше за хлопців готуються до тестів в інтернеті, користувачів чоловічої статі серед аудиторії сервісу лише третина (стать відвідувачів визначено автоматично за допомогою розробленої Яндексом технології “Крипта).

Причому це співвідношення було приблизно однаковим як за кілька місяців до ЗНО, так і за тиждень до нього. Водночас не можна сказати, що у підготовці дівчата старанніші за юнаків — і ті, й інші проходили приблизно однакову кількість варіантів. При цьому хлопці справлялися із завданням трохи швидше: у середньому вони витрачали на один тест 51 хвилину, а дівчата — 54. Результати проходження тестових варіантів у жителів різних областей України майже однакові. Різниця між регіонами, де серед користувачів Яндекс.ЗНО зафіксовано найвищі та найнижчі показники у перерахунку на середній рейтинговий бал, становить менше 6%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Mik (галицька миша) Показати IP 24 Квітня 2015 12:21
Вiдрiзняти складносуряднi речення вiд складнопiдрядних не було б надто важко, якщо б для зв'язку частин речень окремi автори не застосували, винятково, слово "який" у рiзних формах. Наводжу приклад не з пiдручнику, а з реального листу: "Вiн на превелику силу вiдшукав будинок, у ЯКОМУ колись жила панi Тетяна, ЯКА померла пiсля розiрвання свого шлюбу з паном Олесем, ЯКИЙ досi живе на вулицi, ЯКУ обiцяють перейменувати незабаром". Визначiть тип речення, панове! (I кiлькiсть складових!)
Вибачаюся за друкарську помилку: не "застосували", а "застосовували".
Mik (галицька миша) Показати IP 24 Квітня 2015 12:27
Я лiтня миша, учнем був занадто давно. Тому не второпав у ченс тесту про "вiдповiднiсть персонажiв". ЩО i ЧОМУ має вiдповiдати. Щодо "Яреми Галайди", пригадую, що такий персонаж, зокрема, був у романi Олександра Копиленка "Десятикласники", присвяченому школi 30х рокiв минулого сторiччя.
Друкарська помилка: не "ченс", а "сенс".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus