USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Заміжня за деспотом: що робити волинянкам?

21 Жовтня 2014 13:00
Лучанка двічі втрапляла до лікарні зі струсом мозку, який «подарував» їй благовірний. Нині вона сподівається, що кривдника врешті покарають. Бо цього разу він замахнувся на святе – дитину. Родину чекає ще довгий шлях випробувань: суди, слідство…

25 % жінок у Європі та США зазнавали домашнього насильства хоча б один раз протягом свого життя. Жінки у всьому світі потерпають більше від домашнього насильства, ніж від пограбувань, зґвалтування незнайомими та в автомобільних катастрофах разом узятих.

Історія однієї сім’ї: струси мозку і ніж біля горла

На початку жовтня в соцмережах лучанка Вікторія опублікувала не пост – благання про допомогу. Її 13-річна донька потрапила до лікарні зі струсом мозку. У дівчинки з голови був вирваний шмат волосся. Її, зі слів матері, побив … вітчим, який уже мав не один привід в міліцію і судимість за нанесення дружині тілесних ушкоджень.

Все це відбувалося в квартирі, де були лише дівчинка та її вітчим. Вікторія, коли їхала додому, сивіла, чуючи крики дитини і чоловіка. Вітчима дільничний застиг практично на гарячому, каже вона. Але свідків побиття як таких – не було. Сусіди, які прийшли в якості понятих, уже засвідчували все пост-фактум. Чоловіка відпустили через 3 години.

«Коли в квартиру, де били мою дитину, зайшов дільничий, він застав п'яного мужика і побиту дитину. Це не свідок? В дитини вирвано жмут волосся, який слідчий при понятих забрав, щоб долучити до справи, зробили фотографії - це теж не доказ? Дитина отримала величезний стрес, лежить в лікарні зі струсом мозку! І це, виявляється, не доказ! Я є свідком, яка по телефону чула крики дитини і крики того деспота, який катував мою доньку (мене на той час не було дома, я якраз поверталась в маршрутці додому разом із маленьким сином)! Я теж не свідок для міліції? Як сказав слідчий – «Якби був труп, то була б інша справа!» Без коментарів як то кажуть!», - пише жінка.

Вікторію слідчий просив переписати заяву, щоб не відкривати карну справу. Та жінка відмовилася. А за кілька днів історія отримала продовження. Розлючений тим, що дружина написала на нього заяву, чоловік прийшов додому, приставив до горла ніж і став погрожувати розправою їй і маленькому сину. Сімейного тирана вкотре забрали до відділку та за годину його вже відпустили.

Вікторія розповідає, що страждає від насильства чоловіка більше чотирьох років. Уже двічі у неї був струс мозку. Чоловік уже й мав судимість за нанесення дружині тілесних ушкоджень. Однак, каже Вікторія, це його не зупинило. Де нині днює й ночує домашній тиран - жінка не знає та й не хоче знати. Вона лише мріє про те, щоб разом з дітьми у них було спокійне життя без синців, погроз і ножів біля горла.

Б’є – значить, любить?

Домашнє насильство – це проблема актуальна в усьому світі. І вона абсолютно не нова. Чого варті лише перли народного фольклору: «Жінка не бита - що коса не клепана», «Люби як душу – труси як грушу».

Згідно зі статистикою МВС, за останні 9 місяців, на обліку УМВС області зареєстровано 2380 осіб як «сімейний дебошир». За цей час на облік поставили 1627 осіб. Від початку року, за станом на 1 жовтня, за вчинення сімейного насильства працівники МВС склали 2129 протоколів про адміністративні правопорушення і видали 57 захисних приписів.
Насильство в сім’ї стає причиною безлічі негативних явищ, каже юрист ГО «Волинські перспективи» Віктор Вальчук. Зокрема, це може спровокувати жінок втекти на закордонні заробітки, де часто вони можуть стати жертвами торгівлі людьми. Крім того, згідно зі статистикою, кожне третє вбивство стається на побутовому ґрунті: або кривдник вбиває жертву, або ж навпаки – жертва захищається чи втрачає контроль. Найчастіше жертвами домашнього насильства стають жінки.

Уже доведено: жертви домашнього насильства, як правило, звертаються десь на 30-й випадок насильства за допомогою. Зачасту це стається, коли жінка уже перебуває в розпачі, в безвиході. У значній кількості випадків проблема насильства в сім’ї замовчується, бо спрацьовує механізм на кшталт «Як же це – бабця терпіла, мати терпіла, то й я зможу».

Про сімейні стосунки як про вибухівку

Часто проблему насильства в сім’ї пов’язують з надмірним вживанням алкоголю. Однак це не є головною причиною, вважає Віктор Вальчук. Причини насильства, каже він, сидять набагато глибше – це і неврози, психічні розлади, нервове напруження.

Одним з них можуть стати фінансові проблеми, безробіття. Тим паче, коли в сім’ї – купа кредитів, а діти просять цукерок чи іграшок, і їм не поясниш, що той же «кіндер» коштує як кілограм гречки. Постійна нестача грошей, неспроможність забезпечити сім’ю - все це навалюється на чоловіка, який мусить бути годувальником. Тож він шукає розрядки в компанії знайомих, випиває 100 грам, і алкоголь спрацьовує як детонатор в пластиді. Причини насильства сидять глибоко, а той же алкоголь чи стресова ситуація їх просто виносять назовні.
Ще однією з причин насильства в сім’ї може бути нестача спілкування.

«Уявіть родину з трьох членів у однокімнатній квартирі. Чоловік дивиться футбол або читає газету. Дружина робить манікюр чи готує на кухні. Дитина або в ноутбуці, або в телефоні. Всі наче в одному приміщенні, але, насправді, кожен у своїй «печері». Проходить рік-два, а їм уже немає про що говорити», - каже Віктор Вальчук.

Нестача спілкування, уникнення спільного проведення вечорів, вихідних може спровокувати конфлікти, а відтак, у перспективі, і насильство. Адже проблеми в родині не обговорюються. Окрім того, забагато спілкування з боку одного з партнерів сімейних відносин – так зване «пиляння» теж може стати причиною негараздів.

Тому сімейним парам, які стикнулися з подібними проблемами вкрай важлива консультація фахівця-психолога. От тільки переламати нашу свідомість, яка ототожнює психологів із психіатрами – вкрай важко.

«До нас зверталися й чоловіки, які страждали від психологічного насильства. Але вони дуже горді, тож приходять з такими проблемами нечасто. Приміром, прийшов чоловік, який працював на заводі токарем, але втратив роботу. Дружина була головним бухгалтером на крупній фірмі. Він кілька місяців переживав, почував себе викинутим на смітник, терзаючись, що він має годувати сім’ю. А ось коли дійшло до того, що довелося просити в жінки гроші на цигарки – тоді почалося: вона «пиляє», він вчиняє фізичне насильство. Притому, що чоловік неконфліктний. Він не міг себе знайти, а натомість чув: «Як ти можеш на моїй шиї сидіти?», - розповідає Віктор Вальчук.

Відтак, каже він, довелося посадити їх разом і запропонувати варіанти виходу з ситуації: чим чоловік зможе заробити собі на життя. Виявилося – він любить різати по дереву. Чоловік спробував представити свої роботи і вже за півроку він отримав декілька замовлень і став заробляти більше дружини.

Виховання дітей ремінцем

Ще одна грань домашнього насильства – насильство над дітьми. Її взагалі давно варто винести на суспільний рівень, каже Віктор Вальчук. Чому за кордоном в шкільних роздягальнях завжди чергують фізруки? Бо під час переодягання вони можуть зафіксувати певні тілесні ушкодження на учнях: синці, побої, подряпини. Тож вони повідомляють про факт ушкоджень. Це не означає, що є насильство в сім’ї, можливо, дитина просто впала з велосипеда. Але якщо вчителі не відреагують, а дитина пізніше справді постраждає, то вчителя можуть притягнути до відповідальності за неповідомлення. Теж саме відбувається у лікарських установах – коли лікар здійснює медичний огляд і бачить, що в дитини синці на руках чи на шиї, він повинен одразу ж зреагувати.
«Ми не повинні бути байдужими до чужих дітей. Ми ж не знаємо, що потім буде в житті. І чи не пов’яже наша благополучна дитина свою долю з тією людиною, яка виховувалась у сім’ї, де було насильство. І чи не стане остання так само чинити. В школах є соціальні педагоги і практичні психологи, і це їх прямі обов’язки виявляти такі випадки і пояснювати, що насильство не є нормою поведінки. Насильство над дітьми закладає модель поведінки. Демонструючи негативне ставлення до дітей, ми потім дивуємось, чому вони нас не поважають в старості», - каже юрист ГО «Волинські перспективи».

Наслідки насильства над дітьми важко переоцінити. Діти, які піддавалися сімейному насиллю, стають замкненими, агресивними, конфліктними, встряють у бійки, шкільна успішність знижується. Вони мають значні емоційні проблеми – занижений настрій, висока тривожність, лають або істерично ридають у відповідь на незначні подразники. В дітей можуть початися проблеми зі здоров’ям: безсоння, енурез, енкопрез, нервовий тик, соматичні захворювання як відповідь на стрес (порушення травлення, астма, серцево-судинні розлади).

Перенесене насильство в дитячому віці стає причиною насильства уже в дорослому житті. Адже діти підсвідомо вибирають партнерів по образу своїх батьків.

«Якщо нас в маленькому дитинстві били по дупці і ставили в куток, то потім чоловік у конфліктній ситуації в сім’ї піднімає на дружину руку. Тільки вже не по дупці, а куди попаде. А жінка, яку в дитинстві карали, піддавшись насильству, йде не в куток, а на кухню - мити посуд, прибирає, і «рот на замок». Інколи жінка після декількох років знущань відчуває «Стокгольмський синдром» – виправдовує дії кривдника (я не так випрала, не так борщ підігріла… ). Але так не має бути», - пояснює Віктор Вальчук.

Отож, чим можуть допомогти правоохоронці?

Дільничі інспектори або працівники служби кримінальної міліції у справах дітей під розписку виносять офіційне попередження про недопустимість вчинення насильства в сім’ї сімейним дебоширам. Членів сім’ї, яким винесене таке попередження, ставлять на певний час на облік. У разі вчинення насильства після винесення попередження, під розписку цій особі видають направлення на проходження колекційної програми і в триденний строк надсилають повідомлення про «нового клієнта» до кризового центру.

Злісному сімейному дебоширу можуть виписати захисний припис, в якому заборонено вчиняти певні дії, у ставленні до жертви насильства в сім’ї: чинити певні дії, розшукувати жертву, відвідувати, якщо вона тимчасово перебуває не за місцем спільного проживання. А ось до кримінальної відповідальності кривдника можуть притягнути хіба за сукупністю ознак.

І з допомогою, каже Віктор Вальчук, зволікати не варто. Адже якщо все розпочиналося з психологічного насильства, то за рік-два кривдник почне розпускати руки.

Що робити, якщо чоловік – деспот? Буква закону

До українського законодавства потрібно вносити зміни і приводити його у відповідність до міжнародних конвенцій, вважає Віктор Вальчук. Закон України «Про попередження насильства в сім’ї», прийнятий у 2001 році, міняли лише раз, у 2008-му: забрали поняття «віктивна» поведінка (провокація насильства). До того, неодноразово були випадки, коли дільничний приходив на виклик, і виносив попередження… жінці про неприпустимість провокацій.

А ось винесення правоохоронцями захисного припису – заборони розшукувати жертву, якщо вона втекла в притулок, вести телефонні розмови з погрозами, вчиняти насильство – це пряме порушення Конституції України, оскільки це обмежує свободу і права людини (у даній ситуації кривдника, як це не парадоксально). Адже обмеження прав і свобод громадян може бути замотивованим рішенням суду. А згідно з українським законодавством, дільничний, за погодженням прокурора, обмежує права кривдника в його пересуванні, спілкуванні. Відтак, на думку юриста, захисний припис має видаватися за рішенням суду, як в усьому цивілізованому світі. А в разі порушення умов припису повинна б наступати кримінальна відповідальність.

«Як ми бачимо в фільмах: суд виніс рішення – на 30 метрів не наближатися до будинку – хоча це його будинок. І суд не хвилює, чи ти маєш гроші на готель - жити встановлений заборонним ордером термін, чи ти під мостом ночуватимеш. Вчинив насильство – відповідай», - пояснює фахівець.

Та в Україні все інакше: за браконьєрський вилов риби є окрема стаття в Кримінальному Кодексі, а ось щоб домашнього кривдника притягнути до кримінальної відповідальності, слід оперувати сукупністю ознак – легкі тілесні ушкодження, зґвалтування, погрози вбивства. Окремої статті за домашнє насильство немає. Також мала б наставати кримінальна відповідальність за невиконання припису, або непроходження корекційної програми від півроку до трьох років. Тоді б, вважає Віктор Вальчук, домашнє насильство в країні зменшилося б на відсотків 50, або ж хоча б змінилося з фізичного на психологічне.

Сьогодні жінка може викликати дільничного, якщо її кривдить вдома чоловік. Стаття 173 про адмінправопорушення передбачає за насильство в сім’ї штраф 51 – 85 гривень, або ж максимум - громадські роботи. Тим часом штраф сплачує жінка (ти викликала – ти й плати), а конфлікти виникають по новому колу. За невиконання корекційної програми – теж штраф. Тож від сімейного насильства просто можна відкупитися за 100-200 гривень.
Якщо вже жити неможливо разом – то жінка може з дітьми втекти в притулок. Гірше всього, коли доводиться втікати з дітьми, адже кожна зміна обстановки – це мініпсихотравма для дитини.

До слова, фахівець радить: побої треба знімати у будь-якому випадку. Навіть якщо немає явних слідів – є підшкірні гематоми, є мікроструси мозку. Варто зазначити, якщо раніше жінка сама в приватному порядку мусила виступати в ролі прокурора обвинувачення в суді і писати заяву на кривдника, то тепер це відбувається на загальних підставах. Тобто жінка звертається в міськвідділ, заява реєструється і далі правоохоронці ведуть цю справу, збирають докази, передають в суд.

Відтак, якщо за кордоном, згідно з судовим приписом, чоловік не може повернутися в свій будинок певний час, навіть якщо він є власником, то українським жінкам часто доводиться втікати в притулки. Тому про всяк випадок, необхідно мати мінімальний набір речей та переховати документи. В ідеалі, дільничні, які прибувають на виклик, могли б надати інформацію до кого жертва домашнього насильства може звернутися: чи у службу сім’ї та молоді, чи до психолога, чи на цілодобову національну гарячу лінію з протидії насильства в сім’ї. Від професіоналізму і бажання допомогти правоохоронця теж багато залежить. Він може передбачити, що за рік-два в цій родині може бути вбивство чи тяжкі тілесні ушкодження.

Згідно з Інструкцією порядку взаємодії структурних підрозділів, затвердженої 2009 року, відповідальні за реалізацію державної політики щодо попередження насильства в сім’ї не лише дільничні інспектори, а й служби соцзахисту, сім’ї і молоді. Вони першою чергою зобов’язані надати безкоштовну інформаційну, медичну, психологічну, юридичну допомогу. Це включає і консультацію, і складання певного документу, приміром, заяви на розлучення чи скарги. Власне, кажуть фахівці, працювати психологи повинні разом з обома членами подружжя. Лише тоді може бути якийсь результат. Та в 70% випадків звернень до «Волинських перспектив», каже Віктор Вальчук, жертви домашнього насильства обирають розлучення.

Післямова

… Лучанка Вікторія, чию доньку жорстоко побив вітчим, нині чекає судового вироку, оскільки подала на розлучення. Бо більше терпіти несила. А провадження з приводу побиття доньки усе ж відкрили. Нині її контролюють і в Громадській раді при УМВС. Жінка сподівається, що увага громадськості не дозволить сімейному деспоту залишитися непокараним.

Юлія Малєєва
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 52
наталія Показати IP 21 Жовтня 2014 13:09
жах! чоовіків нормальне все менше і менше. звиду іноді нормальні а як жити з ними -то це один страх і стрес.
Оксана Показати IP 21 Жовтня 2014 13:17
а для чого жити з таким чоловіком?
Вікторія до Оксана Показати IP 21 Жовтня 2014 13:45
А що робити, коли жити більше немає де? Коли квартира спільна і немає за що зняти іншу? Коли на руках двоє дітей, яких потрібно годувати і одягати? В нашій країні немає законів, за якими могли б відселити кривдника, ось і виходить безвихідь. А ще ,якщо ви офіційно розлучені то такий злочин під сімейне насильство не підпадає і навіть протоколу про насильство в сім'ї не складають, бо ж ви не сім'я.
Василий до Вікторія Показати IP 21 Жовтня 2014 15:41
Двое Ваших детей.? Не от Вашего сожителя...........? И при этом Вы живете в его квартире. И при этом домой Вы едете около 11-12 вечера. Ну как бы на работе были заняты.
Вікторія до Василий Показати IP 22 Жовтня 2014 09:53
По-перше, одна дитина від першого шлюбу, друга спільна. Живу я в своїй квартирі, яку ми купили разом, коли одружились. Додому я поверталась о 20:30 зі своїм маленьким сином зі спорткомплексу. До речі працюю лише я, цей, як Ви його назвали "сожитель" сидить на шиїї у матері-пенсіонерки, яка ще ходить на роботу і годує себе і свого сина. Та й "сожителем" назвати важко, бо це лише сусід по комунальній квартирі, ось так. Так що не судіть, коли не знаєте правди і людей.
мартин Показати IP 21 Жовтня 2014 13:17
що робити волинянкам а не виходити заміж! бо там не все так яскраво як на весільних фотографіях і як у медовому місяці. будні оце життя пережити треба якщо не б"є то зраджує жінку мало хто поважає тільки тоді коли щось треба чоловікові, наприклад задоволення для себе і все!!
оксані Показати IP 21 Жовтня 2014 13:23
а що є нормальні? одиниці то що одні жити і без дітей?!
Оксана до оксані Показати IP 21 Жовтня 2014 13:35
краще одній, щодо дітей то не для цього чоловік - співмешканець не потрібний, досить чоловіка. і дітей краще виховувати самій аніж піддавати ризику їх життя і здоров"я, як фізичне так і психічне.
порада Показати IP 21 Жовтня 2014 13:24
Шановна, в один прекрасний вечір, коли Ваше чмо припреться додому "на рогах", приготуйте хорошу вечерю, візьміть пляшку горілки і ще раз щиро пригостіть цього виродка. Потім спокійно виведіть на балкон, ніби подихати свіжим повітрям (краще, коли застілля затягнеться до пізньої ночі) і легенько, перевіривши, що на сусідніх балконах нікого немає, спустіть його вниз головою об землю. Повірте, міліція не надто дошукуватиметься причин смерті, списавши все на приступ білої гарячки. Ви ж сходите пару разів в церкву і спокійнісінько житимете ділі без того напівдебільного "плуга", якого змушені були годувати, обпирати, і терпіти. Щасти Вам!
Мама до порада Показати IP 21 Жовтня 2014 13:39
Це дійсно вихід.таких чоловіків тиран у нас все більше і більше.А все починається із-за грошей.Не працюють,не забезпечують сім"ю, пити хочуть, а нема за що.От виливають гнів на дружині і дітках.Це вже не люди, а нелюди,з такими жити просто жах.А правоохоронні органи на все дивляться крізь пальці,закони не дозволяють, а людських законів ще ніхто,здаться,не відміняв.
Вікторія до порада Показати IP 21 Жовтня 2014 13:49
Та от якраз тут міліція швидко розбереться. І прийдеться за такого виродка у в'язниці сидіти. І тоді дітям точно краще не буде. Бо кому вони крім мене потрібні?
Василь Показати IP 21 Жовтня 2014 13:33
о добре що нагадали. сьогодні прийду після роботи і наб"ю свою дружину!
Анонім до Василь Показати IP 21 Жовтня 2014 13:38
Не вийде! Костянкевич захистить! Вона вже на тебе чекає, негiдник, щоб захистити скривджених та знедолених!
ілля Показати IP 21 Жовтня 2014 13:47
а чому ви заміж так хочете аж пищете а потім чоловіка звинувачуєте і рпинижуєте як хочете. деколи жінки і доводять так чоловіків. А те що спустити з балкона то подумайте якщо і ваш син від такого татка такий буде чи буде вас боліти серце за дитину. подумайте що у вашого благовірного ще і батьки є і ви матері таке пишете?!
до до ілля Показати IP 21 Жовтня 2014 14:06
що значить жінки доводять? якщо люди не можуть жити разом і хтось когось доводить - розлучайтесь, а піднімати руку на свою половину - неважливо чи це жінка на чоловіка, чи чоловік на жінку - неприпустимо, а тим більше на дітей. чи діти теж доводять? чи діти просились на світ саме в ту сім"ю де мама з татом неадекватні і не можуть стримувати свої емоції і вирішувати проблеми цивілізовано?
Василий до до Показати IP 21 Жовтня 2014 15:45
Да не вопрос развестись и платить алименты. Вовпрос в том, что супруга говорит , я тебе родила, будь мужиком , отдай квартиру, для ребенка типа. Женщины поймите вам никто ничего не должен. Смотрел как то на сайте знакомств. Девочка пишет: если я мужчине нравлюсь, значит он должен по факту. Ну не бред ли.....???? Девченки определитесь....
Яя до ілля Показати IP 21 Жовтня 2014 16:01
Коли уже своїх дітей має, то це вже ніяка не дитина, а дорослий чоловік, який повинен, ЗОБОВ"Язаний бути Чоловіком і батьком, а не купою лайна. А якраз мамаші, які своїм синочкам цицьку дають і шмарклі підтирають до їх пенсійного віку не заслуговують на співчуття, бо вони ж самі і роблять з них дебілів. І адекватно треба дивитись на речі, якщо негідник, то визнавати хоча б перед собою, що таки виростила негідника, а не нести херню типу, то ж моя дитина, значить у нього пожитєва індкульгенція на всі випадки.
Анонім Показати IP 21 Жовтня 2014 13:51
Якщо жінку постійно лупцює чоловік, а тим більше її дитину, а вона постійно терпить і нічого не робить, то вона - ідіотка.
василь Показати IP 21 Жовтня 2014 14:01
б"є значить любить дуже часто жінки люблять таких які їх бють сам чув каже я його всеодно люблю поки зуби не вибє чи дітей не побє тоді зрозуміє вона що то не любов . чому б"єте жінок посражайтесь з сильними ці чоловіки лузіри що бють жінок неудачники одним словом і все жінки втікайте від них
мама Показати IP 21 Жовтня 2014 14:04
такі деспоти не повинні даже повзати по святій землі, а не то щоб по ній ходити. Підняти руку на дитину - це вже кінець світу. його треба не просто вбити, а четвертувати, різати ножем, щоб кров цвиркала. Я чужа цим дітям, але я сама б його колола ножем чи вилами. Це бидло, яке не повинно жити на світі, повинно здохнути десь в рові подальше від людей. А жінкам - не терпіть каких катів, кидайте їх, розлучайтеся, проживете і без такого гада (повірте мені - можна прожити).
Вікторія до мама Показати IP 21 Жовтня 2014 14:45
Цілком з вами згідна. Та не все так просто у житті. Адже є ситуації, коли живеш не з катом, а з дітьми в своїй квартирі. І вся біда в тому, що ця квартира по закону і ката також. І що тоді робити? Куди бігти? Хто приютить з дітьми? Знімати квартиру - за що? Легко звинуватити жінку, що мол дура, нащо з ними живе. Але ж судити завжди легко. Складніше поставити себе на місце, розібратись в ситуації і зрозуміти...
вона Показати IP 21 Жовтня 2014 14:21
а цих деспотів теж виховують мами і інколи такі ж як і жінки яких б"ють. які у вас будуть діти? ніхто не думає. часто матері ведуть з своїми дітьми так як це не їхні діти бешено нервово і так далі. святкують свята а діти на це все дивляться потім дітей бють і сварять що вони неслухняні. А ми дорослі чи завжди правильно все робимо? їдемо на природу і що сидчять і пиво пють навіть курять матері. А потім виростають такі чоловіки з тих дітей і бють жінок і дітей бо така психіка. Так що треба починати з себе і виховувати себе і дітей . А якщо бє -на розлучення а не залишати ще з таким дебоширом своїх дітей
женя Показати IP 21 Жовтня 2014 14:30
ужас какой. любите себя а не лохов которие поднимают руки на вас і детей
Вікторія до женя Показати IP 21 Жовтня 2014 14:46
А що дасть розлучення, крім штампу в паспорті? Як обереже від деспота?
порада Показати IP 21 Жовтня 2014 14:39
Про що ми говоримо? Про майже повністю деградовану частину суспільства - наших чоловіків. Саме так - майже всі наші чоловіки дегенерати. Подивіться навколо - воно ж два слова без матюка звязати не може, працювати не хоче, заробити гроші власною працею не вміє. Що йому, каліці убогому залишається робити, куди "силушку богатирська подіти"? Вірно - піти до кнайпи, на позичені гроші набамбулитися пива і прийти додому "тренувати" дружину і дітей. І нічого тут на жалість тиснути - "вони теж чись діти" і т.п. - дітьми вони були, коли під стіл пішки ходили. А на даний час таких виродків потрібно каструвати, як смердючих котів і до примусової праці залучати в спеціально відведених місцях. Коли прийде пора пенсії, то не одне таке опудало, що пів-життя пропило, під собезом репетуватиме, що пенсія маленька. Подушив би таких "чоловіків" власними руками і гріха не було б.
аліса Показати IP 21 Жовтня 2014 14:42
але ж ці чоловіки сини чиїсь і матері теж страждають від синів дочок -пияків. Зараж більшість таких. А якщо працює чоловік і забезпечує сім"ю то зраджують вони своїх жінок і навіть не кліпнуть оком а кажуть -як їй не подобається хай йде а мені треба!!! то де ці чоловіки нормальні подівалися ?
вікторії Показати IP 21 Жовтня 2014 14:59
а що зразу не видно хто є хто хто дебіл і разом спочатку іноді з жінкою на пиво ходять компаніями а коли появляються діти тоді і цей скандал . асто молоді люди і на природі розпивають разом напої спиртні а потім той самий чоловік човпе жінку бо психіка нарушена уже і в жінки теж іноді
Таня Показати IP 21 Жовтня 2014 15:13
Вихід є завжди, просто інколи потрібно йти на жертви. Не вірю, що вже зовсім немає куди йти від такої скотини. Краще зараз потерпіти якісь незручності, а вже потім налагодити своє життя і життя дітей. Головне бути з дітьми в безпеці. З часом життя розставить все на свої місця, це я по собі знаю.
111 Показати IP 21 Жовтня 2014 15:24
дівчата, пробуйте трохи здачі давати. Я свого тапком періодично, бо як зап'є- спасу нема , заробити не вміє, а пити - аби з хати вийшов, десь напоять і так з понеділка до суботи, в неділю відпочине, гарно відкормиться, зоб добреньке щось було, інакше я не хазяйка,а з понеділка по новій...Часом відшмагаю. - і легше стане, а часом себе так шкоде - то поплачу.
трикаш Показати IP 21 Жовтня 2014 15:34
а що зразу не видно було за кого виходите заміж?
чоловік Показати IP 21 Жовтня 2014 15:40
співчуваю жінкам. не бережіть сім"ю а йдіть втікайте від такого нічого толкового з нього вже не буде а психіку дітям і вам спортить
Та Показати IP 21 Жовтня 2014 16:15
навіщо та дурна говорильня, коли захисту ніякого, крім дурних бюрократично-показушних приписів, протоколів, сміхотоворних штрафів, і виходу ніякого, крім як прожити кілька місяців в притулку. Потрібно визнати, що головна проблема - неможливість заробити на власне житло. Якби в державі були людські умови кредитування житла, як у всьому цивілізованому світі, а не драконівські, як у нас, якби хоч оренда житла була узаконено-цивілізованою з гарантіями і захистом прав орендаря і адекватними цінами, а не за такими дико-джунглівськими законами, як у нас, якби були якісь державні програми реальні по забезпеченню житлом, а не відкатні, то не було б цієї проблеми зовсім. Є звичайно дебілки, але більшість мучаться, бо реально нема куди подітись, і виходить замкнене коло, бо в тих перельних умовах виростають психічно неврівноважені і травмовані діти і починається нове коло проблем.
Дмитро Показати IP 21 Жовтня 2014 16:36
Більшість баб - це шлюхі - прастітуткі, яких треба пиз...ти і виховувати. Коли не гаркаєш на них - то вони кажуть що не відчувають що ти чоловік. коли гаркаєш і камандуєш - кажуть що тиран. Як їх зрозуміти? Звичайно, шляються по диско, курять, п*ють, деякі ізміняють - тому і пиз....ять їх.
Анонім до Дмитро Показати IP 21 Жовтня 2014 17:04
коментар було видалено
анонім до Дмитро Показати IP 21 Жовтня 2014 17:53
Спочатку вивчи українську мову та правопис, а потім можеш говорити на теми сім"і та вірності дружин. Жінку зраджують у 2 випадках - від безвиході та неуваги від власного чоловіка, та від розкошів (коли все є, а драйву не вистачає)
аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 18:35
Моя бывшая однокласница терпела,двух деток ему. родила и дальше терпела.Потом мы узнали,что она в реанимации. Она умерла,убийцу посадили на восемь лет.Дети остались без матери ибез отца!!!Женщины убегайте без оглядки от таких мужей-тиранов!!!
аноніму Показати IP 21 Жовтня 2014 18:55
а чому чоловіки зраджують? від нічого робити?
міла Показати IP 21 Жовтня 2014 18:57
жінки зраджують анонім -бо люблять іншого а не свого той який бє і кричить а сам нічого толкового не може. А чоловіки зраджують -бо теж не люблять дружину. Якщо любиш то зраджувати не будеш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
тарас Показати IP 21 Жовтня 2014 19:53
міла ти супер
Анна-Марія Показати IP 21 Жовтня 2014 20:08
Жінці треба бути незалежній. Мати щось за спиною. Якщо вона без роботи, з 5 дітьми, живе в чоловіковій квартирі, він її утримує... То що? Правильно, соціальної ваги немає, чоловік її принижує, б,є - знає, що нікуди не подінеться. Жінки, не спішіть заміж - нічого хорошого там нема. Для сексу, дітей- у ЗАГС не треба йти. Заміжжя потрібне, тільки, щоб чоловік тріпав вам нерви. Тепер нормальних чоловіків нема: одні альфонси, геї, імпотенти, алкаші і наркомани. І це нещастя ще буде тріпати нерви, піднімати руку на жінку? Шануйте себе, прекрасні жінки. Не дозволяйте себе так принижувати.
Лоліта Показати IP 21 Жовтня 2014 20:28
А теперішнім чоловікам діватися нема куди. Роботи нема, грошей нема, в 35 років живе з мамою, потенції теж нема - вихід вони бачать тільки один - БУХАТИ і ПРИНИЖУВАТИ ЖІНОК Очевидно, що більше можливості відчути себе чоловіком у них нема. Біс попутав жити з таким: у моїй квартирі, за мої гроші. Він ще мене принижував, пив. Пробачала. В один прекрасний момент - виставила за двері. Аж камінь з душі впав. Тепер відчула, що таке нормальне життя! Мої хороші жінки, майте гідність - не витрачайте молодість і здоровя на всякий непотріб!
аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 21:13
А скільки нормальних,здорових і сильних мужчин загинуло або покалічило у зоні АТО,врачаємо генофонд нації,де шукатимуть жінки тепер чоловіків
Оййоййой до аяяй Показати IP 21 Жовтня 2014 21:41
будемо користуватися гумовими чоловіками.
ксения Показати IP 21 Жовтня 2014 22:36
В таком случае обязательно подавать на развод - и требовать от суда раздела имущества. Это часто отрезвляет домашних тиранов и они начинают пробовать заняться умственной деятельностью. Даже если квартира не ваша это не приговор. Хуже, если что-то случится с вашими детьми, психологические и телесные травмы и пр. Есть случаи, когда разв
Вікторія Показати IP 22 Жовтня 2014 09:59
Шкода, що штрафбатів немає, як в часи ВОВ. Ось таких би на передову. Нехай там силу свою "Богатирську" показують. Бо шкода, що гинуть найкращі, захищаючи спокій не лише мирних людей, але й ось таких покидьків!
Sos Показати IP 22 Жовтня 2014 10:02
Милі жінки , навчіться насамперед кохати себе ! Ви і ваші дітки для Вас найбільший скарб ! Цінуйте себе , вдосконалюйтесь , розвивайтесь ! Самодостатня жінка собі порадить в любій ситуації ! Де чорт не зможе - там бабу пошле ! Кінець це початок , не бійтеся змінити життя . Стереотип - чоловік заробляе , а жінка займаеться домом - анахронізм . Так звана клітка золота . Багато може птаха ? Не дозволяйте себе узалежнити від ,, кормильця,, . Добру працю , освіту ніякий розвід Вам не забере і не поділить..Знаю , скажете не маю праці , або моя праця нас з дітьми не забезпечить - все воно так , тому не чекайте покі грім ударить - вчіться , ціле життя вчіться - вкладайте в дітей і себе щоб уникнути залежності від чоловіка , бо ніколи не відомо як то воно замужем буде....
анонімус Показати IP 22 Жовтня 2014 10:54
бачили очі, що вибирали
Vik до анонімус Показати IP 28 Листопада 2018 12:31
Так що вони можуть бачити як в 23 рокі, а вже двое дітей в садік ходить. Вони робити не хочуть, а в сімейно строїтель по пасти хочуть. А потім жаліються на світ.
анонімус Показати IP 22 Жовтня 2014 10:56
перші кроки гендерної політики. майте краплю розуму і вас на руках носити будуть.
єва Показати IP 14 Січня 2016 17:44
А якщо немає куди йти?А чоловік психічно неврівноважений.І маєш ти дитину яка ходить у школу що робити?А чоловік непющий,негулящий просто б'є тебе називає твар'ю чмом ,і це все при дитині дайте будь-ласка пораду що робити???????
Марімар Показати IP 7 Жовтня 2017 12:09
Шкода що жінка не захищена законом. Нехай би герой порозмахував своїми рученятами перед тим хто здачу б дав... Та ж ні.. Він зразу хвіст під жопу навсяк випадок

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus