USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Робота дитсадків та транспорту: чого очікувати після наступного пом'якшення карантину

13 Травня 2020 22:14
Уже сьогодні, 13 травня, Кабмін ухвалив низку невеликих пом’якшень карантину. На літніх майданчиках ресторанів і кафе дозволили сидіти не по двоє, а по четверо. Пересуватися вулицями тепер можна групами до восьми осіб. Також відкривається пішохідний пункт пропуску «Шегині» на кордоні з Польщею.

Що далі? Політики зробити чимало заяв про послаблення обмежень, які чекають на українців. Головне переказує ТСН.ua.

У МОЗ прогнозують такі дати введення наступних етапів пом’якшення карантину: 22 травня, 1 червня, 11 червня. Це за умови прийнятних показників захворюваності коронавірусом.

Що буде після 22 травня:

- Подовження карантину

Карантин після 22 травня точно подовжать, але з пом’якшеннями. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив про поступовий перехід після цього числа до адаптивної моделі карантину, тобто коли різні обмеження вводяться в різних регіонах залежно від ситуації. Усе більше повноважень передаватимуть органам місцевого самоврядування.

- Підготовка до ЗНО

На другому етапі пом’якшення карантину може розпочатися підготовка до ЗНО. Це було передбачено в плані уряду. Про ЗНО також говорив президент України Володимир Зеленський. Саме ЗНО поки що заплановане на період від 25 червня до 17 липня.

- Відкриття готелів

- Проведення спортивних змагань

Це теж передбачено у плані уряді, і про це також нагадав сьогодні Зеленський. Кабмін говорив про змагання, в яких бере участь менше 50 людей. Проводити їх мають без глядачів.

- Дитячі садочки

Це не передбачено планом уряду, але міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що вони можуть відкритися після 22 травня, чого так очікують батьки, які виходять на роботу. Як пояснили ТСН.ua в Департаменті освіти Києва, це не означає, що дитячі садочки запрацюють одразу. Принаймні у Києві, після відповідного рішення уряду розпочнеться спочатку підготовча робота, яка триватиме 10-14 днів, і лише потім дитячі садочки зможуть відкритися для дітей. Орієнтовно це може бути на початку або від середини червня.

- Міський транспорт

З транспортом чи не найскладніше. План уряду не передбачав відновлення його роботи на другому етапі пом’якшень. Але у Мініфраструктури перше послаблення анонсують вже на 22 травня. Має почати курсувати для всіх наземний комунальний транспорт у містах, але не маршрутки. Про метро також не йдеться. Це рішення ще має затвердити уряд.

Шмигаль заявив, що відновлення транспортного сполучення між містами наразі неможливе. За його словами, спочатку буде відновлено роботу приміського транспорту, потім міжміського, а потім вже метро. Тим часом мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду із проханням відновити роботу метро від 25 травня. В іншому випадку від передбачає транспортний колапс в місті. Ідею зі спецперепустками він також відкидає. На прохання Кличка урядовці поки що не відповіли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не байдужий Показати IP 14 Травня 2020 09:09
А МОЗ часом не агент кремля? Робить все, аби притормозити бізнес і розвалити Україну
Сторонній Показати IP 14 Травня 2020 09:23
Я собі уявляю, які будуть в майбутньому спеціалісти з тих учнів, які зараз навчаються в школах,замість того щоб літом пройти програму, вони на канікулах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus