USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

11 січня: дні народження, події, факти

11 Січня 2015 00:00
День народження 11 січня відзначають головний редактор всеукраїнського суспільно-політичного, літературно-мистецького журналу «Волинь» Анатолій Якубюк, керівник ТзОВ «Волинь-зерно-продукт», заступник голови правління Благодійного фонду «Волинь-2014» Євген Дудка (на фото) та народний депутат, лучанин Ігор Гузь.

Інформаційне агентство Волинські Новини щиро вітає їх зі святом і бажає доброго здоров’я, натхнення та удачі. Гарних новин на щодень і мирного неба.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

11 січня відзначають Всесвітній день «спасибі».

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція поділилася порадами для тих, хто вирішив розпочати загартовуватися купанням в ополонці на Водохреща. Спочатку варто проконсультуватися з лікарем і пам'ятати головні правила. Деталі читайте ТУТ.

У 2013 році станцію київського метро визнали однією із найгарніших в Європі. Так, у список із 22 найгарніших станцій метрополітену за версією «Daily Telegraph» увійшла станція київського метро «Золоті ворота», яку відкрили 31 грудня 1989 року.

Як у Луцьку святкували Різдво у 2010 році дивіться у фоторепортажі від Волинських новин.

Народилися:

Цього дня народилися також американський політик Александр Гамільтон, перший прем'єр-міністр Канади Джон Макдональд, англійський державний діяч, політик-консерватор, дипломат, публіцист і мандрівник, лорд, маркіз і граф Джордж Керзон, український поет-футурист Михайль Семенко, український громадський, військовий і політичний діяч, останній командувач Української повстанської армії Василь Кук, радянський кінорежисер Володимир Венгеров («Два капітани», «Кортик», «Живий труп»), український і російський композитор, диригент, музично-громадський діяч Рейнгольд Глієр, український футболіст, тренер Олег Таран, заслужений майстер спорту СРСР з художньої гімнастики, багаторазова чемпіонка СРСР, першостей світу і Європи Ірина Дерюгіна, український політик і бізнесмен, колишній міністр з надзвичайних ситуацій Володимир Шандра, американська кіноакторкаАманда Піт («Дев'ять ярдів», «Кохання за правилами і без», «Сіріана», «Більше, ніж любов»).

Сталося:

1569 – зареєстрована перша згадка про проведення лотереї в Англії.

1693 – внаслідок землетрусу, спричиненого виверженням вулкану Етна, на Сицилії й Мальті загинуло близько 60 тисяч людей.

1787 — Вільям Гершель відкрив існування супутників планети Уран — Титанії і Оберона.

1919 — у Радянській Росії введена продрозкладка (обов'язкова здача селянами державі надлишків хліба).

1922 – 14-річний канадець Леонард Томпсон став першою у світі людиною, котру врятували від смерті від діабету за допомогою ін'єкції екстракту підшлункової залози, в якому містився інсулін.

1960 – в СРСР створено Центр підготовки космонавтів.

1963 — в Лос-Анджелесі відкрилася перша дискотека, що називалася Whisky-A-Go-Go.

1972 – Східний Пакистан перейменований у Бангладеш.

1984 – кількість проданих платівок альбому Майкла Джексона Thriller перевищила 10 мільйонів, побивши колишній абсолютний рекорд.

1992 – у Мiнську спiльним комюнiке мiж державними делегацiями України i Росiї визначено, що частина сил Чорноморського флоту повинна увiйти до складу Збройних сил України.

1994 — почав роботу новий парламент Росії — Федеральні збори, обрані 12 грудня 1993, що складається з двох палат: верхньої — Ради Федерації і нижньої — Державної думи.

1994 — уряд Ірландії відмінив 20-річну заборону на теле- і радіотрансляції виступів і звернень Ірландської республіканської армії та її політичного крила «Шинн Фейн».

2008 - Олексій Михайличенко призначений головним тренером збірної України з футболу (працював до кінця 2009 року, не виконавши завдання виходу на ЧС-2010).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus