USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

16 листопада: події, факти, дні народження

16 Листопада 2014 00:00
День народження 16 листопада відзначають директор Луцької ЗОШ №17 Олег Мах та колишній голова Ківерцівської районної державної адміністрації Леонтій Кричкевич (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників зі святом і зичить здоров’я, злагоди й успіхів.

Новинка! Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день толерантності. А професійне свято у працівників радіо, телебачення та зв’язку України.

Наша хроніка:

Минулого року у цей день редакція розповідала, яким було волинське радіомовлення 70 років тому. Детальніше читайте в інтерв'ю заслуженого журналіста України Василя Федчука.

У 2012 році видання показало картини, зроблені з туалетного паперу. Скульптури під назвою «Трансслої» складаються з сотень рулонів туалетного паперу, які автор викладає в абстрактні твори мистецтва на білому фоні.

У 2011 році в Україні шукали найкраще село і знайшли його під Луцьком. Титул «Найкраще спортивне село України» та переможний Кубок ВФСТ «Колос» АПК України дісталися колективу з села Боратин, що на Волині.

Народилися:

16 листопада народилися французький скрипаль, композитор і диригент Родольф Крейцер, український і російський історик та археограф Дмитро Бантиш-Каменський, американський негритянський музикант, композитор, «батько блюзу» Вільям Хенді, португальський письменник Жозе Сарамаго («Євангеліє від Ісуса», «Спогади про монастир», «Сліпота»), всесвітньо відомий український фізіолог Павло Харченко, американський кінорежисер Майкл Чіміно («Мисливець за оленями», «Рік Дракона», «Сицілієць»), німецький музикант, клавішник німецької групи «Rammstein» Крістіан «Флейк» Лоренц, гандбольний тренер Ігор Турчин, англійський футболіст Пол Скоулз, українська фігуристка Оксана Баюл та американська кіноакторка Меггі Джілленхал («40 днів і 40 ночей», «Секретарка», «Темний лицар»).

Сталося:

1848 — У Лондоні дав останній концерт Фредерик Шопен.

1895 — «Кінематограф» братів Люм'єр показали у Сорбонні.

1917 — в колишньому ханському палаці у Бахчисараї відкрито Національний музей.

1944 — По мосту через Керченську затоку пішов перший потяг. Цей міст було збудовано за рішенням Ставки Верховного Главнокомандування СРСР за 150 діб, за кресленнями Німецького головнокомандування, яке власне й планувало Керченський міст. Міст проіснував усього три місяці, бо взимку був зруйнований льодовими брилами та сильним штормом.

1967 — Розпочався I Світовий конгрес Вільних українців у Нью-Йорку. (Тривав 16—19.11).

1994 — Відповідно до Указу Президента № 667/94, від 11.11.94 почав щорічно відзначатися День працівників радіо, телебачення та зв'язку.

2002 — Президент Кучма підписав указ про відставку уряду Анатолія Кінаха і направив до Верховної Ради представлення на згоду призначити новим прем'єром голову Донецької обладміністрації Віктора Януковича.

2010 — заручини принца Вільяма та Кейт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus