У Ковелі переселили «Мандруючу книгу»

Джерело: ПроКовель

«Мандруюча книга» отримала свою нову «прописку» - з центру Ковеля її перевезли на територію міської гімназії. Адже саме керівництво гімназії у свій час зініціювало відкриття в нашому місті нового культурного об’єкту, а міська влада охоче її підтримала. 


Нагадаємо, що в 2016 році у День народження Ковеля на бульварі Лесі України відбулося урочисте відкриття великої конструкції у вигляді підкови -  «Мандруюча книга». Тоді у святковій церемонії взяв участь і міський голова Олег Кіндер, який разом з іншими читачами, поклав на полиці добірку, принесених із собою, книг. На лавках, котрі комунальники завбачливо встановили поруч, частенько можна було бачити людей з книгами в руках. Однак вже за кілька місяців невідомі пошкодили «Мандруючу книгу». 

З того часу об’єкт став стрімко занепадати. Пізніше його ремонтували, але вандали знову бралися за своє брудне діло. І ось нещодавно було прийнято рішення перенести унікальну конструкцію. На цю роботу з міського бюджету виділили 7 тисяч гривень. 

Сьогодні працівники КП «Добробут», які майже два роки тому тут встановлювали «Мандруючу книгу», підігнали техніку, помістили споруду на трактор і відвезли до міської гімназії. Там її встановлять, відремонтують, пофарбують і передадуть для користування гімназистам. 

Оригінальні лавки, які залишилися на місці, працівники «Добробуту» з власної ініціативи відремонтували. Пізніше їх ще й пофарбують.      


Підпишіться на «Хроніки Любарта» у Facebook та Вконтакті.

Коментарі