USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

23 січня: дні народження, події, факти

23 Січня 2017 00:00
День народження 23 січня святкують головний лікар Волинського обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом Олена Макаренко (на фото).

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає її зі святом та бажає доброго здоров’я, достатку й удачі, миру і добра. Нехай життя буде багате на хороших людей.

Сьогодні 55-річний юбілей святкує Валерій Мисковець. Його щиро вітають рідні та друзі!

Татко милий, привітання
З днем народження від нас.
Знай, що ти найкращий в світі,
В кожній сфері — просто клас.
Хай летять вітань рядочки
І від сина, і від дочки,
Ми пишаємось тобою
І бажаємо добра.
Щоб до здійснення бажання
Тебе стежка привела.
Щоб ти був завжди здоровим,
Першим в справах і в сім’ї.
Пам’ятай, завжди горою
Діти за тобой твої.
Твоя найдорожча сім’я!!!
Валерій Мисковець
Валерій Мисковець
Іменинниця сьогодні і дописувач ІА Волинські Новини Анастасія Семенюк. Колектив видання вітає її зі святом та зичить ніколи не зупинятися на досягнутому. Нехай життєвий шлях буде багатим на пригоди, враження та позитивні емоції!
Анастасія Семенюк
Анастасія Семенюк
Також з днем народження вітають лучанку Ладу Король. Їй бажають залишатися такою ж позитивною, відкритою, люблячою, бути здоровою та щасливою.
Лада Король
Лада Король
День народження цього дня святкує лучанин Влад Оксенюк. Друзі бажають йому міцного здоров'я, удачі та успіхів на життєвому шляху.
Влад Оксенюк
Влад Оксенюк
Окрім того, день народження у волинянина Романа Гаврилюка. Бажаємо йому наснаги, життєвих сил та удачі у всіх починаннях.
Роман Гаврилюк
Роман Гаврилюк
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік волинські «укропівці» розповіли про те, що особисто для них означає День Соборності України.

У 2015 цього дня на Волині остаточно розпустили Партію регіонів.

23 січня 2014 було оголошене у Луцьку Днем жалоби за загиблими на Майдані.

у 2013 році редакція показала шедеври крижаної скульптури. Переглянути фотопідбірку можна ТУТ.

А у 2012 році гравець «Волині» відзначився голом за збірну України. Тоді гол латишам забив Євген Павлов

Народилися:

Цього дня народилися французький письменник Стендаль (романи «Червоне і чорне», «Пармська обитель»), французький військовий діяч, винахідник брюк галіфе Гастон Огюст де Галіфе, французький художник, один з основоположників імпресіонізму Едуар Мане, американський викладач фізкультури, який придумав волейбол, Вільям Морган, український співак, народний артист УРСР Михайло Донець, український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч Павло Тичина, святійший Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет (Михайло Денисенко), український журналіст і політик, редактор газети «Сільські вісті» Іван Сподаренко, український поет, перекладач, батько фронтмена групи «Плач Єремії» Тараса Чубая Григорій Чубай, український політичний і державний діяч, прем'єр-міністр України у 1996-1997 роках, лідер партії «Громада», доктор економічних наук Павло Лазаренко, американська кіноакторка, відома насамперед за телесеріалами, Тіффані-Амбер Тіссен («Беверлі-Хіллз 90210»), голландський футболіст, півзахисник збірної та клубу «Баварія» (Мюнхен) Ар'єн Роббен.

Сталося:

1482 – вперше надрукована священна єврейська книга «Тора».

1912 – у Гаазі підписана Міжнародна опіумна конвенція – перша міжнародна угода про контроль наркотичних засобів.

1924 – на траурному засіданні з'їзду Рад, одразу після смерті Леніна, було ухвалене рішення про будівництво мавзолею на Красній площі. Переможцем конкурсу на кращий проект Мавзолею став Олексій Щусєв.

1927 – організований Союз товариств сприяння обороні й авіаційно-хімічній промисловості СРСР – Осоавіахім. У 1951 році перейменоване у Всесоюзне добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту – ДТСААФ СРСР, з 1991 року – Російська оборонна спортивно-технічна організація (РОСТО), в Україні – ТСОУ (Товариство сприяння обороні України).

1933 – Костянтин Станіславський у листі до гардеробників МХАТу заявив: «Театр починається з вішалки».

1960 — Жак Пікар і Дон Волш на батискафі Трієст опустилися на дно найглибшої в Світовому океані Маріанської западини, досягнувши рекордної глибини 10916 м.

1978 – Швеція уперше в світі заборонила аерозольні балончики, бо вони пошкоджують озоновий шар Землі.

1986 – у нью-йоркському готелі «Уолдорф-Асторія» відбулося представлення перших членів Зали слави рок-н-ролу.

1987 – у Ленінградському рок-клубі дебютувала група «ДДТ».

2002 – зігравши внічию у сьомій партії фінального матчу чемпіонату світу за версією ФІДЕ зі своїм співвітчизникам Василем Іванчуком, 18-річний українець Руслан Пономарьов став новим чемпіоном – наймолодшим володарем шахової корони в історії цієї гри (остаточний рахунок матчу 4,5:2,5 на його користь).

2005 – інавгурація Віктора Ющенка на посаді Президента України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus