USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ONUKA у Луцьку: драйв, вишуканість та надзвичайна енергетика

17 Травня 2015 19:00
До Луцька завітав мегапопулярний український електронний музичний гурт ONUKA, особливістю якого є вплетення українських народних мотивів та інструментів у електронну музику.

Драйвове дійство відбулося у п’ятницю, 15 травня, в нічному клубі «OPERA».

Нагадаємо, великий гастрольний тур проекту ONUKA на підтримку однойменного дебютного альбому стартував ще у квітні. А ось дебютний альбом гурту під назвою «ONUKA» вийшов 15 жовтня 2014 року. Платівка містила 10 треків – вісім англійською, два українською, чотири з яких увійшли у попередній міні-альбом «Look» — When I Met You, Misto, Time i Look. Альбом, що є у вільному доступі у мережі, посів перше місце в інтернет-магазині iTunes, випередивши Океан Ельзи.

До слова, назва проекту «ONUKA» (тобто «онука») — це данина поваги до видатного українського майстра музичних інструментів Олександра Шльончика, дідуся солістки ансамблю Наталії Жижченко, яка також є автором текстів та головним автором ідей. На сцені вона грає на сопілці, окарині, свистульці, омнікорді, невеликих перкусійних інструментах, а також керує відтворенням семплів.
Варто зазначити, що на церемонії Національної музичної премії YUNA ONUKA отримала нагороду в номінації «Відкриття року». Також у березні група з аншлагом виступила в Києві, розпродавши за два тижні до концерту всі 1300 квитків. Унікальною особливістю виступу стали нові аранжування матеріалу дебютного альбому – ONUKA виступила в супроводі симфонічного оркестру BREVIS під управлінням диригента Геннадія Фіськова.

Що стосується луцьких любителів відірватися під якісну музику, то цього разу ONUKA зібрала величезну їх кількість. Так, на танцювальному майданчику нічного клубу було дуже тісно й гаряче.

«Сьогодні ONUKA просто-таки на висоті», - з захопленням каже лучанка Юлія Франкова, котрій, схоже, вдалось зловити потрібну хвилю під час концерту, який дівчина відвідала разом із подругою.
Натомість, очевидно, що гурту ONUKA вдалося догодити не тільки меломанам, але й естетам. Стримана, проте ні на краплю не програшна біло-чорна гамма в досконалих космічних образах, безумовно, додала вишуканості дійству на сцені.

Неймовірним завершенням вечора стало виконання найвідомішого хіта гурту «Місто». Слова знав і підспівував кожен. Композиція взагалі є дуже особливою, адже всі, хто її слухають, переносяться думками саме до свого міста.

Вийшло зі смаком. І завдяки тому, що відіграли добре, і завдяки незвичайному концепту гурту загалом. Звучання ONUKA - актуальне, стильне. До слова, гра колоритного бандуриста, а також звучання інші національних інструментів у вправних руках вокалісти, робило звучання музичної формації справді особливим та унікальним. Повний склад групи ONUKA – це вокал, клавішні, електронні ударні, два тромбона, валторна, бандура.
«Я відкрила для себе Onuka ще тоді, коли вони лише починали процес популяризації та поширення свого альбому. Натрапила випадково, та вже з перших звуків закохалася. Це надзвичайне поєднання модернізму з фолком звучить дуже природньо у їхньому виконанні. Як на мене, то Onuka - це те, що потрібне для України наразі як кисень. Вона зможе гідно представити нашу країну на різних фестивалях, популізуючи у світі українську культуру і мистецтво. Адже Україна зараз саме така: молода, модна, сильна і з надзвичайно красивими, сильними традиціями. Ми переможемо, якщо будемо любити і творити своє», - розповідає лучанка Олена Ільїна.
Нагадаємо, що дев’ятого лютого відбулася прем’єра нової відеороботи ONUKA на композицію «Time». Режисером кліпу став Євген Філатов, більш відомий широкому загалу за своїм музичним проектом The Maneken. Зйомки відео зайняли майже тиждень і проходили в чотирьох різних локаціях: степах Одеської області на березі лиману Куяльник, околицях Києва, столичному Ботанічному саду та у студійному павільйоні. За перші чотири дні відео переглянули більше ста тисяч разів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
гулки Показати IP 17 Травня 2015 21:47
кому війна а кому гульки.
Мішка до гулки Показати IP 17 Травня 2015 23:10
о, традиційні зануди-відправляли-у-АТО, не минають такої теми
ЗАТО до Мішка Показати IP 18 Травня 2015 07:52
А що? З такими фейсами тільки сепарів лякати.
анонімус до гулки Показати IP 18 Травня 2015 11:35
в нас немає війни в нас ато
був Показати IP 18 Травня 2015 08:37
Та то торба а де гарні дівки?одні полішучки з еолгоспу і ще пара валютних які самі на шию вішаються.деградація.шкода.одні з села вискочили вже як вдягнуться плакати хочеться а інші просто плпкати хочеться...
222 Показати IP 18 Травня 2015 09:47
Невже в Луцьку нема гарних дівчат? На фото - ОДИН ЖАХ!
576 до 222 Показати IP 25 Травня 2015 16:45
Дівчат потрібно оцінювати не за їх фейс чи одяг, хлопче!!!!!!!!!!! Є значно важливіше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus