USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Асоціація з ЄС: загрози для волинських підприємств. ФОТО

15 Листопада 2013 13:36
Місцеві виробники не зможуть реалізовувати свою продукцію у разі підписання Угоди про Асоціацію України та Європейського Союзу, оскільки в Україні досі немає технічних регламентів, - вважає секретар голови Регіональної ради підприємців Волинської області Володимир Кривович.

Про це йшлося під час круглого столу «Ризики непідписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС: наслідки для держави та суспільства», що відбувся 15 листопада у Луцьку.



Народний депутат України Анатолій Вітів наголосив, що непідписання Угоди стане трагедією для України, оскільки вона втратить історичний шанс «вийти з азійського кодла».


Секретар голови Регіональної ради підприємців Волинської області Володимир Кривович зазначив, що позиція регіональної ради підприємців стосовно Асоціації є чіткою – підтримка. Проте у нього є багато питань, у тому числі до народних депутатів.

«Ви розповідаєте, що зустрічалися з нашими фермерами, і вони вам ставили багато питань стосовно Асоціації. З кожним днем вони ставитимуть більше питань, тому що відповідно до норм СОТ, які вже прийняті та частково діють в нас, з 2015 року, в тому числі, у разі підписання Угоди, фермери не зможуть реалізовувати власну продукцію не лише в Європі, а й в Україні, оскільки жодного технічного регламенту на харчову продукцію не існує. Це стосується виробників молочної, м’ясної продукцій тощо. Ця сама ситуація стосується і багатьох виробників хімічної та легкої промисловості. Складається враження, що в Європу хоче не стільки опозиція, чи влада, скільки сам народ. Якщо ми піднімемо досвід Польщі – там усе було прогнозовано, були певні проблеми з законами, але основну масу законів прийняли. А у нас таке враження, що ось ми завтра прийдемо в Європу і закони самі поприймаються. Я переглядав ті законопроекти, які лежать на розгляді у Верховній Раді – по технічних регламентах практично законопроектів не існує. В яку ж Європу ви йдете?», - запитав він у народного депутата.



Зі слів Володимира Кривовича, у разі такого підходу, українські виробники зможуть продавати продукцію з ГОСТами в Росію та Білорусь, натомість у Європу шлях для них залишиться закритим. Він зазначив, що крупні підприємства Волині, які 60% експорту направляють в Росію, вже несуть збитки, але декларують готовність йти в Європу. Вони розуміють, що негаразди тимчасові та готові модернізувати своє обладнання.

Народний депутат відповів, що основний товарообіг йде не з Росією, виробництва давно переорієнтувалися на Європу.

«Не є проблема написати закони, завтра наштампуємо багато законів. Є основна проблема, чи ми йдемо туди. Ми бачимо на прикладі Польщі, де є ми, а де є вони», - відповів Анатолій Вітів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
марко Показати IP 15 Листопада 2013 13:53
Слава Янукрвичу і його підсрачникам за зрив асоціації. Тільки ж де ви були вчора, чому не боронили Маркова. Він же за це сів.
НУ і Показати IP 15 Листопада 2013 14:51
Ну і що будемо польське молочко попивати і німецькі сосиски пожовувати запуваючи пивком а наші заводи хай хоч всі позакриваються всерівно з тима зарплатами по 1500 тис. скоро всі виїдуть за кордон а тут китайці хіба працюватимуть
Євроінтигратор :) Показати IP 15 Листопада 2013 15:11
Працівники автозаводу скаржаться, що їм вже 3 місяці не платять зарплат... та скоро ми прийдемо в Європу і всі побіжать купувати наші задимлені Богдани :), потім НАТО на Моторі замовить переобладнання своїх літаків, європейці почнуть масово закуповлювати наш «євро руберойд», відновить свої потужності ІЗКОЖ і настане у нас ідилія :) Щось думаю я, що зовсім скоро наша Волинь буде перевалочною базою для "якісної" продукції з Європи, там коли термін придатності має пройти то йде уцінка до 90 % от і будуть вести нашим голодним та бідним «якісну» продукцію бо щось дороге наші не зможуть придбати бо якість завжди в ціні а звідки в волинянина будуть гроші коли в нас на одне виробництво припадає десяток барів. Чому ми українці завжди думаємо, що десь там за бугром чи то східним чи західним є добрі дяді які тільки і думають щоб нам таким хорошим допомогти… та, що тут казати чому бідні бо дурні :(
Лучанка Показати IP 15 Листопада 2013 15:12
Читаю ваші коменти і хохочу до безтями.Які ви всі праві. А нам, що виживемо.Правда? Живемо за копійки і не вмираємо.А,як хочеться на них усіх кинути атомну бомбу, бо вже кінця краю не видно цьому тунелю куди ми зайшли, а назад нев вийдемо.
читач Показати IP 15 Листопада 2013 15:26
лучанка права на 1000 відсотків
читачка №2 Показати IP 15 Листопада 2013 16:18
шо за істерики, українці? "Колорадський жук живе? І ми будем жити!!!"-така гумореска є в Глазового. Чим нас тільки не травлять - а ні, не здихаємо! На любе-рябе весілля підіть - хто бачить бідних? Столи ломляться, убори на гостях -одне поперед другого...В яку квартиру не зайди - хтось шпалери по 5-10 грн.бачив? Чи старі дивани? Ото тільки що розповземось, хто має можливість і здоров'я, по заробітках на пана - то правда. Отак і нація виродиться, бо на дітей в погоні за грішми нема часу дивитись, що вони курять, що п'ють, де лазять...
Александр до читачка №2 Показати IP 15 Листопада 2013 16:49
В том то и дело, что не "располземся". Морковка это для одного вьючного животного)) Не пустят нас в Шенген, как не пускают Болгарию с Румынией, которые члены ЕС с 2007 года... http://www.work.ua/ua/resumes/?notitle=0&snowide=0&ss=1&search=&days=173&searchTitle=1&swide=1&region=202&category=14&advs=0
Александр до Александр Показати IP 15 Листопада 2013 16:50
Извините, не та ссылка. Вот оно: http://polemika.com.ua/news-131063.html
Андрій76 до Александр Показати IP 15 Листопада 2013 17:06
Болгари з руминами,а також інші вихідці зі східної Європи давно переміщаються країнами шенгену з одним тільки національним паспортом,їм ніяких віз і дозволів на перебування не потрібно як нам.А на рахунок євроінтеграції скажу вам по"філософськи"-пережили комунізм,переживемо й капіталізм...
Остап Андрійчук до Андрій76 Показати IP 15 Листопада 2013 17:23
Ну давайте уявимо :) ситуацію що демократи "знизійдуть" і дозволять відвідувати їх країни без віз (а не як зараз платити хабарі їх же фірмам для врегулювання проблем з отриманням віз...) ну матимемо ми можливість їздити і що????? на роботу нас там не чекають... договори про депортацію є так що швидко поженуть додому.... а грошей то їздити на екскурсії не буде своя ж то економіка та виробництво стоїть... Тому зараз ПОТРІБНО ДУМАТИ НЕ ПРО ТЕ ЧИ ПРИЙМУТЬ НАС ЧИ НЕ ПРИЙМУТЬ А НА ЯКИХ УМОВАХ НАС ТАМ ЧЕКАЮТЬ а то щось заговорились ми про пані з косою і знову зараз щось підпишемо… вже раз Хмельницький підписав тоді теж всі говорили одна віра…..
Александр до Андрій76 Показати IP 15 Листопада 2013 17:49
Мы говорим о работе или о турпоездках?
Остап Андрійчук до Александр Показати IP 15 Листопада 2013 18:24
А це має значення??? Вони ж демократи свобода пересування і в се таке нехай покажуть приклад Україна вже давно для них візи скасувала....
Толя Показати IP 15 Листопада 2013 18:41
Думаю Європа така ж чесна і послідовна як і Росія :( пам’ятаєте як нам обіцяли, що допоможуть Україні в розвитку демократії, пригадайте початок "помаранчевих" воєн за газ... Європа в кущах.... проблеми з сиром там же... проблеми з м’ясом з цукерками з експортом продукції а в них принцип «моя хата з краю» …. ДЕ ПОЗИЦІЯ ДЕМОКРАТІВ???? Нікому ми не потрібні :( потрібні лише наші руки, здоров’я, та наша земля :(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus