USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Багата і пихата влада зробила українців бідними, - Томенко

4 Квітня 2017 23:57
Доповідь Програми розвитку ООН (ПРООН) про розвиток людського потенціалу за 2016 рік зафіксувала катастрофічно низький соціально-економічний та гуманітарний статус України у світі: ми – 84-ті серед 188 країн. Це найнижчий показник за останні роки, пише лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко на сайті Рідна Дніпропетровщина.

Рейтинг України за рівнем людського розвитку відповідає рівню Вірменії і є, за висновками експертів ООН, показником нижче середнього для країн Європи та Центральної Азії.

Сусідні країни у цьому рейтингу займають такі позиції: Словенія – 25 місце, Польща – 34, Угорщина — 43, Румунія — 50, Росія — 49, Білорусь – 52. Перед нами у рейтингу ООН — Алжир, а одразу за нами – Йорданія.

Сумним є інший показник: ООН звітує, що в Україні близько 60% населення живуть за межею бідності, що визначається як фактичний прожитковий мінімум. А ще рік тому називалась цифра у 50%.

"Звичайно, я свідомий, що є Росія і Путін, але не менша кількість причин нашої тотальної бідності має українське коріння!

Тому я переконаний, що головними темами для нинішніх дискусій у медіа (бажано фахових) повинні стати теми МАЙБУТНЬОГО нашого людського розвитку, тобто — майбутнього освіти, науки, охорони здоровʼя, довкілля, здорового способу життя і НАЙВАЖЛИВІШЕ — становлення національної економіки та подолання бідності.

А доки на всіх телеканалах обговорюється пенсія Шокіна, декларації антикорупціонерів і доля концерту Максакової, доти БАГАТА Й ПИХАТА влада продовжує штовхати Україну — країну БІДНИХ — у прірву!" - пише Томенко.

В цьому ж контексті варто згадати і те, що Україну вже визнали найнещасливішою країною Європи. За звітом World Happiness Report 2017, опублікованого з ініціативи ООН, Україна опинилася на 132-му місці (між Ганою та Угандою), ставши таким чином найнещасливішою країною Європи. Нагадаємо, що минулого року Україна була на 123-му місці цього рейтингу. Серед чинників, які впливають на щастя, згідно з дослідженням авторів рейтингу: купівельна спроможність, кількість здорових років життя, впевненість у тому, що в разі біди можна розраховувати на підтримку рідних і близьких, свобода робити життєвий вибір, поширеність благодійності та поширеність корупції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Торі Показати IP 5 Квітня 2017 09:05
Ну да, і тут Путін винуватий!!! Зовсім не наша зажравшаяся влада, яка далеко небідує, судячи з їх декларацій... А ви і далі робіть Росію винною у всьому...
факт Показати IP 5 Квітня 2017 09:30
ми живемо в "країні абсурду, здеформованій політиками-мародерами".
124 Показати IP 5 Квітня 2017 10:17
Вже задовбали
Останні дні Показати IP 5 Квітня 2017 10:20
таке враження , що на планеті- Земля одні психічно хворі люди... війни, агресія, наркота, психоз, невроз, владолюбство, грошелюбство і т.д.
Вова Показати IP 5 Квітня 2017 10:33
А вчителям зарплату ж добавляють а іншим дулю показує влада.
анонім Показати IP 5 Квітня 2017 11:29
ЗАТЕ НАШІ ОЛІГАРХИ НЕ ПАСУТЬ ОСТАННІХ У СВІТІ. А ТЕ ЩО ЯКИЙСЬ ПРОСТИЙ НАРОД ПОГАНО ЖИВЕ ТО НЕ ВАЖЛИВО... сміх крізь сльози. ми скоро виживатимемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus