USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Бійці луцької «Варти порядку» балотуються в депутати від УКРОПу*

15 Жовтня 2015 19:00
Поки у Києві тішаться новими патрульними поліцейськими, Луцьк без зайвого піару та пафосу охороняють хлопці з «Варти порядку».

Вони довгий час стежать за спокоєм лучан і, переконують, добре ознайомлені зі специфікою нашого міста. Тому логічним видається рішення політичного об’єднання «УКРОП» доповнити свою команду саме стражами громадського спокою.

Про це повідомили у прес-службі «УКРОПу».

Стати кандидатами у депутати Луцької міської ради запросили голову правління організації Олександра Тиводара, прес-секретаря громадського формування Олександра Волянюка і командира одного з підрозділів Віталія Гуменюка.

«Насправді, ми взяли на себе велику відповідальність – стояти на сторожі безпеки громадян, міста Луцька і Волині, – каже Олександр Тиводар. – Завдяки згуртованості у спільній ідеї змогли досягнути хорошого результату та зробили Луцьк безпечним містом».
Найвідповідальнішим моментом в історії «Варти порядку» чоловіки вважають події минулорічної зими. У період Революції гідності, коли люди втратили довіру до правоохоронних органів і ситуація з кожним днем ставала все більш напруженою, бійці з «Варти» спільно з іншими небайдужими фактично взяли ситуацію під свій контроль. І – впоралися. Адже Луцьк уникнув критичних ситуацій, безладів та кровопролиття.

Голова правління організації, а за сумісництвом – заступник голови Спілки афганців Волинської області, згадує як із «кістяка» організації, що складався десь із 67 осіб, за короткий час формування розрослося до 1700 учасників, наразі воно продовжує поповнювати свої ряди.

«Варта порядку» – це активні люди, яким небайдужа безпека нашого міста, – каже, своє чергою, Олександр Волянюк. – Це – патріоти, які у вільний час допомагають правоохоронцям запобігати правопорушенням і злочинам, а також – захистити життя і здоров’я лучан».

Олександр Тиводар додає, що всі члени формування, окрім виконання обов’язків у «Варті порядку», мають основне місце роботи, що забезпечує їх матеріально, адже робота на нічних вулицях Луцька базується на громадських засадах.

«Щовечора у Луцькому міськвідділі відбувається спільний інструктаж, під час якого керівництво міськвідділу та, власне, «Варти порядку» домовляються про необхідну кількість людей та техніки, - розповідає про принципи роботи Віталій Гуменюк. - Залежно від оперативної ситуації, вирішується, скільки осіб від «Варти» патрулюватиме місто разом з правоохоронцями».
«Вартівці» розповідають, що якщо необхідно, вони виділяють 2-3 екіпажі щовечора. Потреба в такій співпраці, як зізнаються самі міліціонери, є щодня. Адже наразі відбувається ротація працівників міськвідділу в зону АТО, а отже, особового складу, який мав би бути задіяний в охороні громадського порядку, не вистачає. До того ж, саме завдяки такій співпраці наше місто – спокійне, немає проявів вандалізму, бандитизму, громадської непокори, - кажуть правоохоронці.

«Як кандидату у депутати до міськради мені приємно зауважити, що свій внесок до цієї благородної справи роблю і я сам особисто зі своїми друзями. Наразі в МВС чекають появи нового формування - поліції, тривають переформування тощо. Таким чином потреба у «Варті» зараз ще гостріша. Більше того, наші хлопці чудово екіпіровані, всі - фізично загартовані, добре вишколені і постійно тренуються для того, щоб бути у формі і в будь-який час дати гідну відсіч злочинцям, попередити їхню незаконну діяльність», - каже Гуменюк.

З його слів, усі члени «Варти порядку» проходять спеціальну підготовку: правову, медичну, фізичну, військово-тактичну і навіть – мінно-саперну справу. Необхідність у таких навиках члени громадського формування аргументують тим, що кожен «вартовий» повинен розуміти, що таке вибухівка і як її ідентифікувати.

«Ми запрошуємо висококваліфікованих інструкторів, які воювали в АТО і знають, що таке військова підготовка не з книжок чи якихось брошур, а мають реальний бойовий досвід», – додає Віталій Гуменюк.

До слова, значна кількість членів «Варти порядку» є учасниками АТО. Більше того, зі слів Олександра Тиводара, близько 80% людей, які входять до «Варти» – колишні афганці, воїни-інтернаціоналісти, ветерани міліції та працівники органів внутрішніх справ.

«Кожен активіст формування готовий іти захищати свою країну», – запевняє голова правління.

«Варта порядку» – це симбіоз досвіду і молодості. Тут є молоді члени, які набираються досвіду в більш старших товаришів, і є люди, які мають досвід життєвий та військовий, і ним діляться з іншими», – вважає Віталій Гуменюк.

Нещодавно у «Варті порядку» створили окремий підрозділ для жінок. Поки представниць прекрасної статі серед «вартових» – не густо, лише чотири. Проте вони мають належну підготовку, серед них є майстри спорту та юристи.

До речі, набір до формування – досить жорсткий. Серед охочих потрапити до формування відсіюється більше половини. Як розповідають учасники, багато хто не підходить за моральними характеристиками, а дехто – за станом здоров’я.

Усі члени громадського формування щомісяця збирають кошти на допомогу українським військовим в АТО, а також надають суто «чоловічу» допомогу сім’ям учасників антитерористичної операції: полагодити щось, допомогти по господарству.

«Своє місто потрібно щиро любити, – каже Віталій Гуменюк. – У Луцьку – народився і досі тут живу. Тут закінчив школу, університет, одружився. Виховую і свою семирічну донечку так, аби вона розуміла значимість малої Батьківщини у житті людини. Політика – нова сфера для мене. До політичної партії «УКРОП» не був в жодній політичній силі, не маю стосунку до попередньої влади. Але, переконаний, що мій досвід керівника, мої підходи до роботи, комунікації з людьми, стануть корисними для розвитку Луцька. Але як людина, яка щодня зіштовхується із безпорядками на вулицях міста, переконаний, що починати треба з того, щоб змінювати світогляд самих мешканців – вчити їх цінувати те, що є у рідному місті».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
психіатр-політолог Показати IP 15 Жовтня 2015 19:17
Люди як люди а в таке ... влізли
..... Показати IP 15 Жовтня 2015 19:49
Тільки як бійка біля Голівуду , то не варти , ні міліції
Анонім до ..... Показати IP 16 Жовтня 2015 00:02
Ну так викликай!
саша Показати IP 15 Жовтня 2015 19:56
шура красава
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 19:57
Невідомо чи потрібна ще одна охорона ,крім державної,але машини їхні,досить замітні,часто гасають по місту з порушенням правил руху по швидкості,рядності маневровості...
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 21:18
Напрошується створення Громадського суду і Громадської прокуратури і СБ Луцька (як варіант - Волині). І тоді все ок' - реформи пройшли!
Суддя Дредд до Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 21:24
Ще громадські в"язниці.
анонімам з дреддами до Суддя Дредд Показати IP 15 Жовтня 2015 22:56
шо, ссикотно?
Анонім до анонімам з дреддами Показати IP 16 Жовтня 2015 00:01
Щикотно-смішно
Іван Показати IP 15 Жовтня 2015 22:12
Гидко читати і таке бачити ! Тьфу !
аяяй до Іван Показати IP 15 Жовтня 2015 23:57
Да ,лучше читать про патриотизм ну например Ляшка и его команды:-)
Анонім Показати IP 15 Жовтня 2015 22:39
І ще касу " общак" і всі в чоколяді!!!!
Олег Показати IP 15 Жовтня 2015 22:44
Тиводар - достойний кандидат!!!
Афріка до Олег Показати IP 16 Жовтня 2015 01:03
Ви ще Саву залайкайте )))))
гіві Показати IP 16 Жовтня 2015 00:02
а ви знаєтє минуле тиводара.хто він і де він взявся.нехай оприлюднить свою автобіографію в 90-х роках
Наталі до гіві Показати IP 16 Жовтня 2015 11:45
Ще б згадав коли баба дівкою була!!! Всі ми не без гріха...
Лучанин Показати IP 16 Жовтня 2015 09:14
А Коломойський молодець, під патріотів гарну партію створив, нічого не міняєтся окрім назв.
Наталі Показати IP 16 Жовтня 2015 11:48
Бажаю успіху братику!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus