USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Булатов розповів, про що його допитували під час тортур

6 Лютого 2014 14:09
Один з лідерів автомадйану Дмитро Булатов розповів, що сталося з ним у день його викрадення.

Про це він розповів на прес-конференції у Вільнюсі, - повідомляє «Українська правда».

"22 числа я поїхав на своїй машині у справах і провів кілька зустрічей. Мені повідомили про те, що влада заарештовує всі мої рахунки та майно. Дізнавшись цю інформацію, я поставив свою машину, сів на таксі і поїхав до банкомату зняти гроші зі своїх банківських карток ", - розповів він.

"Коли приїхав до банкомату, побачив близько 10 осіб спортивної зовнішності, схожих на тітушок, тому я відійшов, щоб вони пішли", - розповів він.

"Все відбувалося в Києві, на розі вул Закревського і Маяковського. Чекаючи біля дороги, я отримав удар у потилицю. Мене підхопили і закинули в мікроавтобус. Там мене кілька разів ударили по голові. Потім близько години мене кудись везли ", - розповів Булатов.

За його словами, на місці його завели в кімнату, де було тільки ліжко і відро, щоб ходити в туалет.

"Кожен день мене били по голові. Мене поклали на підлогу, поклали мокру ганчірку і били по ній, так що я почав захлинатися. Допити були кожен день, супроводжувалися тим, що били мене по голові. Не багато, але сильно і професійно. Як людина, яка займаєтся спортом, можу сказати, що били професіонали ", - сказав він.

"Після перших тортур я почав розповідати, що вони хотіли дізнатися", - сказав він.

"Цікавилися, хто дає гроші, скільки дає американський посол, чиї накази виконуємо, які відносини з посольством США. Мене звинувачували в тому, що я американський шпигун", - розповів він.

"Всі наші розмови знімали на відеокамеру і це тривало кожен день", - додав він.

Булатов зазначив, що також ставили питання про поїздки автомайдану, однак найбільше питань стосувалися поїздок до Медведчука.

"Їх цікавило хто організовував поїздки в Межигір'я, до Захарченка, Пшонки. Найбільше запитували про поїздку до Медведчука. Поїздка до Медведчука їх цікавила значно більше, ніж поїздки в Межигір'я, до Захарченка або Генпрокурора", - сказав він.

"Мене навіть запитували про те, хто дав наказ ламати паркан Віктору Медведчуку", - додав Булатов.

Булатов розповів, що тортури тривали всі дні, які він міг рахувати по тому, скільки йому давали їжу: "Мені давали шинку, шматок хліба, сир, давали воду, у якої був поганий запах".

"У приміщенні пахло прілими ганчірками, складалося враження, що я перебуваю в якійсь бойлерній", - сказав він.

За кілька днів посилювали тортури. Булатов спробував один раз підняти окуляри і підглянути, але люди за те побили його по потилиці і скронях. При цьому Булатов сказав, що з ним завжди були дві людини, але він чув голоси кількох людей за дверима.

"Вони змусили мене говорити на камеру, що я шпигун ЦРУ, шпигун США, що автомайдан проплачують американці. Після тортур я говорив на камеру те, що вони просили ... але вони продовжували катування. Сказали, що виколють око і порізали мені щоку ... сказали , що відріжуть вухо" , - сказав він.

"Я говорив їм про 50 тисяч доларів від посла, говорив неправду, що купував машини, бензин на ці гроші. Брехав, тому, що боляче було від тортур", - зізнався він.

Булатов підкреслив, що насправді, автомайдан фінансується звичайними людьми. "Автомайдан відмовлявся від допомоги політиків, щоб залишатися незалежним", - сказав Булатов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Не байдужа Показати IP 6 Лютого 2014 14:50
Якщо б його били і знущалися так як він описує, то на пресс-конференції не було б кому виступати.
вІктор до Не байдужа Показати IP 6 Лютого 2014 18:24
д*ра ти!!!мовчала б!
ghg Показати IP 6 Лютого 2014 15:04
голівуд віддихає,Андерсен заздрить.
інга Показати IP 6 Лютого 2014 16:22
БРИФИНГ БУЛАТОВА ДЛЯ BBC, CNN, TVi, ROSHEN-TV Я похищен русским спецназом. Я в застенках, прикованный, плакал. То, что русские, - понял сказу: Каждый «окал» и каждый «акал». Я одет был не по погодке. Голодал. Похудел грамм на десять. А спецназ жрал русскую водку И грозился меня повесить. Балалайка надрывно пела, И водил спецназ хороводы. Распинали меня то и дело Эти русские. Вот уроды! Передали меня по смене. Я весь в ранах, но крепок духом! А они лупили пельмени, А потом мне отрезали ухо И отдали его медведю - Со спецназом он неразлучен. Я не брежу... Нет... Я не бредю... Я в сознании, но замучен. Сколько я потерял здоровья! И признаться мне в том не стыдно. На футболке - потоки крови, А на пузе следов не видно. Это бьют теперь так по-русски, Завернув в телогрейку биту, Ну и валенком вслед, в нагрузку, Чтоб вообще откинул копыта. Что хотели - не понял сразу, Прокрутилась жизнь кинолентой: Я похищен русским спецназом, Режет ухо спецназ акцентом. Ох и взгляд у бойцов недобрый, Кулаки - стопудовые гири. Чую - ...
Я до інга Показати IP 6 Лютого 2014 16:51
+100500
Всезнайко Показати IP 6 Лютого 2014 16:59
Бачу, що били не професіонали...
Яценюк Показати IP 7 Лютого 2014 06:54
Війна ЄС проти України руками українців.
маячня Показати IP 7 Лютого 2014 08:47
маячня сивої кобили. Якщо брехати, то так, щоб було схоже на правду. А тут - маячня.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus