USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому у луцькому госпіталі не дозволяли встановити ліфт

17 Жовтня 2014 16:56
Луцький військовий шпиталь переповнений волинськими пораненими бійцями учасниками АТО. Про це заявила координатор волонтерів цього шпиталю Наталія Ариванюк під час зборів волонтерів Волині, які організував Ковельський центр допомоги 51 ОМБР вчора, 16 жовтня.

«Зараз у шпиталі надається медична допомога 232 бійцеві, тиждень тому ця цифра становила – 297, при тому що шпиталь розрахований тільки на 100 людей», – зазначила пані Наталя.

На жаль, із загальної кількості бійців 11 отримали важкі поранення, і троє із їх перебувають у дуже важкому стані. Силами волонтерів проходить реалізація можливостей щодо лікування цих бійців за кордоном. Як результат: для усіх трьох небайдужі люди знайшли прихисток: двоє солдатів лікуватимуться у Польщі, один – в Америці.

Волонтер зауважила, що поранені потребують чимало кількості ліків, тому усі фінансові потоки спрямовані на медикаменти – це для хлопців, як хліб насущний. У тиждень для закупівлі потрібних ліків витрачається 15, а то й 20 тисяч гривень.

Незважаючи на переповненість шпиталю, палати оснащені досить непогано: є кондиціонери, телевізори тощо. Також вдалося провести капітальний ремонт однієї з частин операційної палати (використовують 2 операційні столи з 4). Також вдалося дещо оновити апаратуру.

Одна з нагальних потреб госпіталь – ліфт. Як пояснила пані Наталія, процес встановлення ліфта загальмовував той факт, що приміщення госпіталю належить до пам’ятки архітектури. Проте нарешті таки вдалося «вибити» довгожданий дозвіл, отож незабаром приміщення буде оснащене ліфтом.

На фото: Наталія Ариванюк

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus