USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Дебати у Луцьку: як захистити журналістів

10 Лютого 2014 17:40
Порушення прав волинських журналістів під час представлення голови облдержадміністрації Олександра Башкаленка обговорювали під час засідання комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 10-го лютого..

У профільну комісію Луцькради звернулася журналістка ІА «Рівненське агентство журналістських розслідувань» Майя Голуб.

«6-го лютого було здійснено незаконне втручання щодо моєї діяльності: працівники міліції загородили собою прохід в ОДА й мене не пустили. Окрім того, вони не пред’явили службових посвідчень та не представилися. Те, що захід відкритий – свідчить те, що інших журналістів пускали. Мене здивувало, що й і депутатів обласної ради не пускали. Я не думаю, що працівники МВС не знають законів. Думаю, що вони виконували відповідні накази з ОДА. Я написала скарги в УМВС України в області, заяву про злочин в прокуратуру. Я хочу, щоб з’ясували правду й такого більше не було на Волині й Україні загалом», - виступила Майя Голуб.

Під час обговорення, член депутатської групи у міськраді «Новий Луцьк» Ігор Поліщук сказав, що необхідно з’ясувати чи справді особа, від якої надійшло звернення, є журналістом.

Майя Голуб зобов’язалася в короткий термін представити копії документів, які засвідчують, що вона журналіст й працює в згаданому інформаційному агентстві.

Цікаво, що на обговорення цього питання не прийшов жоден із представників облдержадміністрації.

Чимало питань поставили заступнику начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Володимиру Солоненку. Зокрема, його запитали згідно з якими вказівками біля і в самому приміщенні облдержадміністрації були правоохоронці, чи це були працівники волинської міліції, що за списки були в руках правоохоронців тощо.

На все це міліціонер казав, що не може відповісти, бо триває досудове розслідування, яке проводить прокуратура, й це таємниця слідства.

Члени комісії постановили направити запити в ОДА, щоб отримати пояснення як відбувається порядок акредитування і за яким принципом, та до начальника УМВС України в області з проханням підтвердити особи, які на відео, повідомити прізвища й звання, за чиїм дорученням були 6-го лютого біля ОДА та на якій підставі.

Строк для розгляду та надання інформації встановили - 10 днів.

Після отримання додаткової інформації планують повернутися до розгляду питання порушення прав журналістів на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
екскурсовод Показати IP 10 Лютого 2014 18:00
Пускали ЖУРНАЛІСТІВ а не купу майданутих самозванців, які понабирали дорожніх накидок та написали на спині "преса" і посвідчень покануплювали, такі як Пащенко наприклад. Це вони для того якщо їм рило начистять то можна кричати, що в Україні журналістів б'ють!
все бачу Показати IP 10 Лютого 2014 18:03
Щось тих май розвелося як говна!
ги до все бачу Показати IP 10 Лютого 2014 19:10
і не кажи.що не мая,то дурепа
Володимир до все бачу Показати IP 10 Лютого 2014 20:02
Щось тролів та ідіотів коментаторів розвелося як говна
Лучанин Показати IP 10 Лютого 2014 21:12
Ну який в наш час в нашій державі може бути захист журналістів? Це питання можна піднімати тільки тоді коли новини чи будь-які інші статті висвітлюються об'єктивно. Що стоять тільки одні заголовки! Вже давно треба підняти питання захисту від журналістів!!! Їх до Башкаленка не пускали? А чому вже пару місяців Інтер не працює? Тому що він не подобається майданутим? Але ж якщо ви виступаєте за європейські цінності, за зміни в державі на благо людей, то треба і поводити себе відповідно! Щоб бути об'єктивним повністю, то, звичайно, є і порядні журналісти, але їх так мало залишилося...
Михайло Показати IP 11 Лютого 2014 01:33
Маскуються під журналістів всякі провокатори, щоб збурити майданутих людей своїми домислами. Нормальним журналістам нічого в Луцьку не загрожує.
журналіст Показати IP 11 Лютого 2014 11:29
Повсюди одні тролі...майже під кожною статтею пишуть про "майданутих" і висміюють усі псевдопороки революції. Цікаво, скільки платять таким "немайданутим", що вони витрачають свій час на те, щоб завалювати коментарі всяким сміттям. Скільки ж ненависті у ваших словах...чи її вам дають як бонус до ваших "30 срібняків"?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus