USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Депутати Луцькради позбавили дітей війни безплатного проїзду

13 Лютого 2014 13:00
Діти війни не їздять безплатно в усіх видах громадського транспорту Луцька. Адже окремі депутати лобіюють свої інтереси. У цьому переконані діти війни, які намагаються відстояти своє право на пільги.

Наймолодшому представнику пільгової категорії громадян «діти війни» – 68 років.

Постійна комісія міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту мала відбутися сьогодні, 13-го лютого. Однак, для повноважної комісії не зібралася необхідна кількість депутатів.

Замість того, щоб гідно жити в поважному віці, дитині війни Юрію Гринику доводиться не один рік оббивати чиновницькі пороги: «Ми зверталися з 2007-го року до всіх, до кого можна: нам і Шиба, і Романюк, обіцяли посприяти, і до головного прокурора області Параки зверталися, й до Клімчука - все безрезультатно».

Член профільної комісії Андрій Осіпов каже, що така ситуація виникла через колізії з законами: «У Луцьку є розбіжність між законом і практикою пасажирських перевезень. Згідно із законами України, діти війни мають право на безплатний проїзд, однак перевізники посилаються на те, що у них є рішення виконкому, яким, начебто, дозволено возити лише частину людей, які є у визначеному переліку. Щодо цього переліку, то він не забороняє дітям війни на безплатний проїзд, а зазначає кого перевізники повинні возити бездотаційно. Підприємці ж вивішили, що це перелік громадян, мовляв лише вони мають право на безплатний проїзд, а діти війни, яким це гарантується законами України, повинні платити гроші, що є незаконно».

Зараз у Луцьку для дітей війни безплатним є лише проїзд у тролейбусі та маршрутках № 9, 18, 26, 27, 47, у кількості не більше 7-ми осіб. Щодо маршруток, то таке рішення прийняв міськвиконком торік, мотивуючи це тим, що тими маршрутами на окремі вулиці тролейбуси не їздять.

Депутат міськради Андрій Осіпов наголосив, що, у випадку відмови в безплатному проїзді в будь-якому громадському транспорті Луцька дитині війни - водія й перевізника можна притягнути до адмінвідповідальності. За таке правопорушення вони повинні сплатити штраф 340 гривень. Для цього необхідно пасажиру занести квиток і копію посвідчення в державну інспекцію України з безпеки на наземному транспорті.

Усі біди дітей війни, які пов’язані з порушенням їх прав на безплатний проїзд в громадському транспорті Луцька- через власницькі інтереси депутатів міськради. У цьому впевнений член координаційної ради ГО «Захист дітей війни» Олександр Місник. «На нашу думку прецедент став з вини міської влади, яка ігнорує закони України. Чому лише в одному Луцьку такі проблеми!? Адже, навіть, у таких мільйонних містах як Одеса, Київ, Львів люди їздять безкоштовно, та, навіть, у тому ж Рівному, а в Луцьку - зась. Це через те, що є певна категорія людей в міськраді, хто має свій «шкурний» інтерес і лобіюють свої інтереси», - стверджує Місник.

Наступне засідання профільної комісії щодо цього питання відбудеться 18 лютого.

Компроміс вбачають такий, що з бюджету виділяють 50 тисяч гривень перевізникам як компенсацію за усі пільгові категорії, «й не будемо «позоритися» - кажуть міські обранці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus