USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Результат роботи Фонду Ігоря Палиці за 2014 рік

29 Січня 2015 19:25
Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» у році, що минув, працював відповідно до стратегії та семи цільових програм у соціальній, освітній, науковій сфері, галузях культури, охорони здоров’я, спорту. Враховуючи ситуацію в країні, важливим напрямом діяльності Фонду обрали підтримку Героїв Майдану, учасників АТО та їх сімей.

Антитерористична операція на сході України та випробування на єдність – справа, яка не залишила байдужим жодного українця. У час, коли армія виявилася неготовою до захисту цілісності держави і потребувала допомоги, благодійники, меценати, волонтери та всі свідомі громадяни об’єднали зусилля.

Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» з початку АТО виділив кошти у розмірі 8,4 мільйона гривень на підтримку військових частин, добровільних батальйонів, формувань з охорони громадського порядку, координаційного центру для учасників АТО, закладів охорони здоров’я, волонтерських організацій, військовослужбовців та членів їх сімей.

Зокрема на сторінках Інформаційного агентства Волинські Новини йшлося про те, що 72 комплекти амуніції для службовців Луцького прикордонного загону передали благодійники. Серед іншого, Фонд Ігоря Палиці виділив 45 тисяч гривень на придбання автомобіля для бойових завдань бійцям полку «Азов» та допоміг волонтерам придбати пристрій нічного бачення другого покоління і 48 теплих комбінезонів.



У рамках програми «З добром у серці» Фонд продовжив реалізацію розпочатих проектів у партнерстві з Територіальним центром соціального обслуговування, надання соціальних послуг Луцька. Так, більш як 1500 мешканців міста є підопічними цього терцентру. Це - і одинокі пенсіонери, і люди з обмеженими фізичними можливостями.

З метою покращення умов життя людей поважного віку надали допомогу Луцькому геріатричному пансіонату, де проживає 175 лучан. Переважно це - самотні люди, у яких немає рідних та близьких.

Дієвою була підтримка Фондом і громадських організацій, які об’єднують людей з особливими потребами, ветеранів, волонтерів тощо. Допомога здійснювалася за різними напрямками: покращення матеріально-технічної бази організацій, привітання зі святами та ювілеями, підтримка заходів, участі членів громадських організацій у всеукраїнських та обласних змаганнях, дозвілля людей з особливими потребами. З метою розвитку благодійництва і покращення громадського життя міста Фонд підтримав і волонтерську діяльність. Під час Форуму волонтерів, студентам, які активно долучалися до добровільної роботи, вручили подяки і символічні відзнаки.

Одним із напрямків реалізації програми «З добром у серці» стала робота громадської приймальні Ігоря Палиці. У 2014 році розглянули і вирішили 2 855 звернень від фізичних та понад 400 звернень від юридичних осіб. Сума адресної допомоги лучанам склала 2,4 мільйона гривень. Люди звертались з найрізноманітнішими проблемами. Найчастіше просили коштів на лікування. Також лунали прохання отримати матеріальну допомогу від багатодітних, малозабезпечених та самотніх інвалідів.

Пріоритетним напрямом реалізації програми «Здоров’я лучан – запорука майбутнього» у 2014 році став проект «Дитяча медицина». Заради маленьких лучан Фонд надав допомогу у розмірі 833,9 тисячі гривень медичним установам і громадським організаціям, які об’єднують батьків хворих дітей у прагненні подолати недуги.

Зокрема, на виходжування недоношених дітей виділили понад 300 тисяч гривень, на ремонт коридору та фойє хірургічного відділення - понад 150 тисяч гривень тощо. Для особливих діток Фонд забезпечив роботу басейну у неопалювальний сезон. Це дало змогу продовжити реабілітацію дітей з особливими потребами без перерви курсу лікування. Окрім того, у відділення фізіотерапії Луцької міської дитячої поліклініки закупили медичне обладнання, встановили металопластикові віконні та дверні конструкції.

У рамках проекту «Підтримка інсулінозалежних дітей», кожен член організації «Об’єднання батьків дітей хворих на цукровий діабет «Інсулін», щомісячно отримував допомогу на придбання лікарських засобів та виробів медичного призначення. За рік обсяг наданої допомоги склав понад 94 тисячі гривень.

Одним з важливих проектів програми став відпочинок у Буковелі. Завдяки засновнику Фонду Ігорю Палиці мешканці нашого міста оздоровились на гірському курорті. Це - школярі, студенти, працівники освіти, культури, медицини та інші категорії лучан.

У 2014 році бюджет проекту сягнув 5,7 мільйона гривень. У Буковелі відпочило понад 2070 лучан. З них - 1000 школярів, більше 40 дітей з особливими потребами та 86 сімей учасників АТО.

У 2014 році програма «Зробимо Луцьк європейським містом» реалізувалася через підтримку проектів стратегічного планування розвитку міста, облаштування ігрових майданчиків у мікрорайонах, встановлення додаткового дитячого ігрового та спортивного обладнання, підтримку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків, благоустрій прибудинкових територій.

До прикладу, два нових дитячих майданчика встановили на території ЗОШ №12 (Салтикова-Щедріна, 1) та на прибудинковій території по проспекту Соборності, 9, та Молоді 12,14. Видатки на усю програму становили понад 638 тисяч гривень.

У рамках програми «Культура та духовність – головне багатство лучан», яку створили з метою збереження традицій, звичаїв та духовних скарбів українців, Фонд організував для лучан патріотичні акції «Подаруй дитині вишиванку» та «Нове життя – Новий Луцьк». Особливістю заходів у 2014-ому році стало те, що окрім діток з особливими потребами, вишиті сорочки отримали 85 дітей з сімей переселенців з Криму та зони АТО.

Під час реалізації акції «Нове життя – Новий Луцьк» у 2014 році вручили 2500 перших вишиванок новонародженим діткам на суму понад 200 тисяч гривень.

Ще одним важливим напрямком у реалізації програми Фонду «Культура та духовність – головне багатство лучан» є соціалізація особливих дітей. Так, другий рік поспіль підтримується проект «Намалюю любов до життя». Арт-терапією займалися 32 учасники, 16 з яких – з особливими потребами.

Для діток з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, організували акцію «Школа писанкарства», в якій взяли участь більш як 40 дітей.

У рамках програми відбувся також захід «Екологія природи - екологія культури» для дітей з особливими потребами з Луцького навчально- реабілітаційного центру, дітей з кризових сімей та 80 луцьких школярів у Художньому музеї організували серію екскурсій-практикумів з мистецтва витинанки.

Разом з тим упродовж року Фонд підтримував численні культурно-мистецькі заходи: ХІ Міжнародний фестиваль «Стравінський та Україна», Міжнародну акцію «Ніч музеїв», фестиваль «Вишиті обереги єднання» на підтримку родин Героїв Небесної Сотні, «Голуб миру», флеш-моб «Мами Волині за мир в Україні», міську виставку-конкурс дитячої писанки «Писанковий дивосвіт» тощо.

Протягом року, що минув, Фонд також надавав допомогу театральним студіям, підтримував митців та працівників культури. У рамках реалізації програми відзначив преміями та стипендіями творчі колективи, бібліотекарів, талановитих школярів.

Окрім того, значні кошти Фонд спрямовує на книговидання, зокрема 118 тисяч гривень виділено для підтримки луцьких авторів. Подією 2014 року стала публікація перекладу «Книги забуття» Василя Слапчука польською мовою. Варто зауважити, що Василь Слапчук – один із небагатьох, хто творить авторитет сучасної української літератури, а його «Книга забуття» увійшла до «Довгого списку премії «Книга року ВВС – 2013».

Аби місто стало справжнім науковим центром Фонд розпочав програму «Луцьк - центр сучасної освіти і науки». Утім для того, щоб місто стало справжнім науковим центром, варто дбати про розвиток дитини ще з дошкільного віку. Саме тому Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» продовжує здійснювати системну підтримку ДНЗ у кількох напрямах: облаштування ігрових майданчиків, підтримка інклюзивних груп, робота з дітьми з обмеженими можливостями, покращення матеріально-технічної бази тощо.

Аби популяризувати наукову діяльність школярів Фонд облаштував клас інформатики сучасною комп’ютерною технікою у ЗОШ№2, придбав ноутбуки у кабінети географії ЗОШ №7 та ЗОШ №13, закупив будівельні матеріали для навчально-реабілітаційного центру, комплект шкільних парт у Луцький НВК ЗОШ-інтернат І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей та у кабінет початкових класів Луцької ЗОШ №2.

З метою популяризації науково-технічних знань Фонд підтримав освітній проект «Наукові пікніки» для дітей, організований громадською організацією «Волинський інститут підтримки та розвитку громадських ініціатив».

Важливим проектом у програмі стало видання наукової та навчальної літератури, монографій, наукових збірників. Фонд профінансував видання «Українсько-англійського словника ділової людини», який підготували викладачі кафедри практики англійської мови СНУ імені Лесі Українки за редакцією Є.І. Гороть.


У рамках програми «Підтримка творчої та обдарованої молоді – інвестиція в майбутнє» Фонд підтримав учнів та студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації, розвитку наукових і мистецьких здібностей. У 2014 році видатки програми склали майже 1,5 мільйона гривень. Впродовж року Фонд надавав іменні стипендії кращим студентам вищих навчальних закладів та учням загальноосвітніх шкіл – призерам Всеукраїнських олімпіад та конкурсів.

Згідно з підсумками 2014 року видатки Фонду на виплату іменних стипендій для учнів ЗОШ становили 58,2 тисячі гривень. 67 школярів отримували стипендії Фонду. З них 44 – за наукові досягнення, 20 – за здобутки в галузі культури та 3 – за спортивні.

Також Фонд підтримав ініціативи студентської молоді. Так, у Луцькому національному технічному університеті презентували художнє видання «Луцьк. Архітектура в замальовках», яке вийшло друком у серпні.

Окрім того, торік з метою підтримки талановитих спортсменів та організації спортивного дозвілля лучан реалізувалася програма «Луцьку– спорт високих досягнень». Видатки програми сягнули 4,7 мільйона гривень.

На підтримку участі спортсменів у змаганнях різного рівня – від обласних до чемпіонатів та кубків світу – Фонд витратив понад 320 тисяч гривень.

Центральним для розвитку фізичної культури і спорту наразі залишається проект, що передбачає встановлення міні-футбольних полів. Загальна вартість облаштування 10 таких спортивних майданчиків становить майже 4,9 мільйона гривень. Завдяки реалізації цього проекту, міні-футбольні поля зі штучним покриттям будуть мати усі школи міста. У 2013 році спортивні майданчики у дарунок від засновника Фонду отримали школи № 2, 3, 12, 16, 23, у 2014 – №11, 14, 15, 17, 18. Таким чином, девіз Ігоря Палиці «Тренуйся щодня – ставай сильнішим» мають змогу підтвердити учні 10 навчальних закладів.

Варто зауважити, що допомогу отримали Максим Богдан (легкоатлет), Надія Миронюк (важкоатлетка), Віталій Алпатов (плавець), Роман Рижий (легкоатлет), Олена Васіна (шахістка), Ірина Воробйова (пауерліфтинг), луцькі кікбоксери та рукопашники клубу «Інсайт». Спортсмени гідно захищали честь України та рідного міста під час міжнародних змагань. Чимало отриманих нагород лучани присвятили Героям Небесної Сотні та АТО.


Загалом на благодійну діяльність Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» витратив 34,4 мільйона гривень.

Детальну інформацію щодо діяльності організації можна переглянути на сайті Фонду. Також за вказаним посиланням можна ознайомитись з основними програмами організації, отримати інформацію щодо анонсування подій та переглянути фотозвіти з проведених акцій та проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Rsd Показати IP 29 Січня 2015 21:42
Молодці! Так тримати
Волинь Показати IP 29 Січня 2015 22:10
Невже чергові вибори у Верховну Раду ? Так гарно почали співати про палицю .
Камінь-Каширський Показати IP 29 Січня 2015 22:13
Оце пацан працює! Не те що Єрємєєв на нашому 23-му окрузі: наобіцяв, наобіцяв - і до наступних виборів забув. Але наступних виборів у насс для нього НЕ БУДЕ. Хай запамятає... Обіцянок не виконав, державну казну продовжує обкрадати, рідну Расєю агресором не визнав і не голосував. Так що, щановний Палиця, на наступні вибори ме тебе чекаємо з радістю.
Депутат-Скотина до Камінь-Каширський Показати IP 29 Січня 2015 22:44
Єдине, на що Єрємєєв дава бабло, це на підкуп виборців.
Депутат до Камінь-Каширський Показати IP 30 Січня 2015 10:28
Продались тричі, продастесь і ще скільки буде потрібно. До скота, який продається ставлення як до товару, а який тричі продається тому самому,- як до дешевої про*титутки, яку копають, в якої дітей вбивають, а вона за гроші готова ще.
активіст Показати IP 29 Січня 2015 23:32
Типу це не заказний матеріал. І прямо всі такі добрі коментарі.
Луцьк до активіст Показати IP 30 Січня 2015 12:40
Яка діяльність - такі коментарі!!!!!!!! І це не заказний матеріал, це звіт фонду!
tt Показати IP 30 Січня 2015 08:30
ага
от молодець Показати IP 30 Січня 2015 10:59
от толкова людина ...ух...молодець
розумна людина Показати IP 30 Січня 2015 10:59
за такими майбутнє країни
вовк до Депутат Показати IP 30 Січня 2015 15:26
Респект Вам Шановний. Хоч одна людина з мІзками в голові. Все би добре але в остальних БАРАНІВ не виникало питання -звідки у Палиці гроші ? МОЖЕ має заводи фабрики? Подарив вам фантика від СВОЄЇ ЦУКЕРКИ а ви й раді. А камінь каширський плепс ще гірший за прост=тутку бо за єремєєвські копійки тільки такі олухи й голосують.
вк до вовк до Депутат Показати IP 31 Січня 2015 08:58
Гроші ще з 90 -х, коли я і мені подібні віддавали своі майнові сертифікати в мавекс, а потім не мали з цього жодноі копійки. Але я не шкодую , дивлячись, що Палиця робить для міста, для людей, на відміну від інших, нехай гроші прцюють для громади!!!
Волинь Показати IP 30 Січня 2015 17:26
коментар було видалено
дві великі різниці до Волинь Показати IP 30 Січня 2015 19:12
Дійсно, обидва крадуть у держави з однією лише різницею: Палиця, як видно зі звіту, велику долю краденого віддає людям, які його обрали до ВР, а Єрємєєв лише наобіцяв гори виборцям, а все крадене на бл..дєй і купу охоронців, які на декількох мінівенах за ним ганяються, спуска, і Мерседеси щороку міняє. Знайомі з Континіуму жалілися що вже менше ніж на смердячій барахолці платять їм.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus