USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До «бідоття» на Волині кличуть Святого Миколая

4 Грудня 2013 09:36
Про таку школу-інтернат як в Іваничівському районі кажуть – «бідоття». На проблеми цих дітей не звертають увагу ані можновладці, ані підприємці, ані благодійники.

З цього приводу й відбулася прес-конференція у Центрі Європейської Інформації у Луцьку 3 грудня. Тоді ж і розпочалася благодійна акція «Лист до Святого Миколая». Її мета – привернути увагу до дітей в школах-інтернатах Волинської області.

«Дуже часто з екранів телебачення та шпальт газет ми бачимо як депутати чи власники великих холдингів роблять подарунки для дітей, які покинуті батьками, які безнадійно хворі, які забуті всім світом. І це добра справа. Але є такі заклади, про які мало хто чув, і взагалі НІХТО не допомагав. Вони не знаходяться в межах Луцька і не в радіусі 60 кілометрів від обласного центру. Про такі інтернати та сиротинці кажуть – «бідоття». На їх проблеми не звертають увагу ані можновладці, ані підприємці, ані благодійники. Діти в таких закладах – залишені напризволяще всім світом», - йдеться у повідомленні організаторів акції.

З їх слів, Іваничівська школа-інтернат – одна з найбідовіших в області. Діти на стільки занедбані батьками та соціумом, що в 6 класі не можуть навіть писати.

Але дітлахи вірять в чудеса, в Святого Миколая, в Діда Мороза, в те, що їх листи з побажаннями відправлять поштою, а 19 грудня сам Святий Миколай завітає до них з помічниками та віддасть такі омріяні подарунки.

«До речі, помічниками може стати кожен з нас! Підприємці Волинської області вже долучились до акції та розставили в своїх офісах скриньки для збору коштів та подарунків на свято (СК «Перша Страхова», тур-фірма «Валерія-тур», перевізники – «Максим Таксі», заправні станції – «Аветра»). З листами можна ознайомитись в закладах – «Зефір» та «101 км». А майстерня свята «Цукерочка» допоможе зі збором коштів на вуличних акціях та вертепах», - розповіли організатори.

До слова, організатори акції - ВОГО «Фундація розвитку громад», ВОБО «Радість дитинства», ГО «Молодіжна платформа» та ГО «Громадська Територія 2.2».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Заказуха Показати IP 25 Грудня 2013 22:33
ще й у свято....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus