USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

До Луцька пропонують повернути фестивалі

21 Грудня 2015 16:16
Управлінню культури пропонують передбачити кошти на фестивалі, які б презентували місто серед туристів.

По це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 21 грудня.

Нагадаємо, під час комісій депутати розглядають Програму культурно-мистецьких заходів у місті, напередодні прийняття бюджету на 2016 рік. Так, на ці заходи запланували більше 900 тисяч гривень.

Однак, голова комісії Наталія Бунда зауважила: план заходів, які затверджуються щороку, одні й ті самі. Так, управління культури на її думку, не працюють над розвитком і втіленням нових ідей. Більш того, на 2016 рік у Луцьку не заплановано жодного фестивалю. Не передбачається цього року ані «Ночі у Луцькому замку», ані «Луцького меча», ані «Поліського літа з фольклором».

Натомість начальник управління культури Тетяна Гнатів зазначила, що «Ніч у Луцькому замку» проводився за рахунок інвесторів, тож, мовляв, міський бюджет до нього не має стосунку. На що Наталія Бунда зауважила: інвестори й не будуть приходити і організовувати фестивалі, якщо місто не створить сприятливих умов для організаторів фестивалю, то вони й не прийдуть.

Так само, клуб лицарів, які презентували Луцьк як середньовічне місто вже майже не функціонує, бо вони не є затребувані, а колись популярний фестиваль «Луцький меч» не поводиться. Так само не поводиться і «Поліське літо з фольклором».

Тож депутати запропонували управління культури включити в Програму заходів ці фестивалі і передбачити на них кошти. А також подумати масштабний фестиваль, який можна було б провести весною, аби Луцьк щосезону міг приваблювати туристів.

На фото: «Поліське літо з фольклором» у Луцьку в 2012 році
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
111 Показати IP 21 Грудня 2015 18:46
Кому - війна, а кому - фестивалі....Як грошей нема куди подіти, сходіть в інтернат - подивіться що і скільки діти їдять, чому вони хліба не можуть наїстися,бо там- норма, або хімію в онкодиспансері оплатіть пацієнтам, або в дитсадок дайте, щоб сосиску на трьох дітей не ділили, або .....і так до безкінечності. Чи на фестивалях провернути гроші можна не без користі для себе?
а давайте Показати IP 21 Грудня 2015 21:32
а давайте скиглити далі, що не потрібно фестивалів і т.д. Фестивалі потрібні і чим більше, тим краще, тому що всі вони сприяють допомозі воїнам АТО. Це вже пристаркувата і дурнувата Гнатів, зі своїм штучним і єхідним виразом обличчя і посмішкою, якій лінь підняти дупу і щось зробити! краще вигнати своїх холуїв з бібліотек чи клубів і продемонструвати культуру міста. А ще її фішка - загнати майстрів для проведення Різдвяної майстерні і нічого їм не дати, навіть грамоти. Тетяно Федорівно, звільніть місце для творчих і креативних управлінців.
о-ляля Показати IP 22 Грудня 2015 13:46
чому гнатів не креативна??????????????????????????? А за кордон хто їздить і показує нашу культуру??????????????????????? та ще й за державні гроші. Сама що не є креативна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
о-ля-ля Показати IP 22 Грудня 2015 16:18
А якою креативністю чи культурно-мистецькою проектністю пахне від Гнатів, які конкретно вона втілила ідеї в життя чи допомогла втілити іншим?
Гнатів Показати IP 23 Грудня 2015 13:35
Тільки за кордоном мене розуміють. Я ж така креативна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! А вдома я ізгой, а яж так ПАШУ чорно не видно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Сімї немає одна тільки робота робота ро-------------------------------------------------------бота а мене крім Романюка ніхто не розуміє,як обідно!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus