USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Фонтан у центрі Луцька може запрацювати вже до дня Незалежності

26 Лютого 2020 17:40
Оновлений фонтан на Театральному майдані обласного центру обіцяють відкрити до Дня Незалежності.

Про це стало відомо під час пленарного засідання чергової 70-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 26 лютого.

Як повідомив депутат міської ради Ігор Поліщук, минулого року був проведений тендер на будівництво фонтану на Театральному майдані.

«Буває так, що претендент не погоджується із рішенням тендерної комісії, тож один з учасників тендеру подав скаргу до антимонопольного комітету. Антимонопольний комітет розглядав скаргу протягом декількох місяців. І коли цю заяву врешті розглянули і відхилили, уже були несприятливі погодні умови – настала зима. За таких умов проводити ремонтні та будівельні роботи на Театральному майдані, було б просто недоцільно, адже взимку, коли мороз, дощ чи сніг, розривати комунікації у центрі міста не зовсім зручно», – зазначив обранець громади.

Він наголосив, що у 2020 році міська рада проведе черговий тендер, взяти участь у якому зголосилося вже шість претендентів. Також депутат зауважив, що один із учасників подав хорошу пропозицію щодо будівництва фонтану, вартістю 12 мільйонів 418 тисяч гривень. По мірі прийняття чи відхилення цієї пропозиції сформують точну ціну ремонтно-будівельних робіт.

«Проблема облаштування фонтану існує ще з 2004 року – з часів покійного Антона Кривицького. У наших планах – облаштувати сухий фонтан відкритого типу, на утримання якого піде значно менше коштів. Він значно дешевший в експлуатації, оскільки у таких фонтанах не потрібно міняти воду, чистити дно від монеток та сміття тощо. Якщо у нас все вдасться, проєкт реалізуємо до Дня Незалежності. Облаштування фонтану в центральній частині міста є нашим досягненням і головним кроком до реконструкції Театрального майдану», – акцентував обранець громади.

Натомість, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що кожна каденція повинна залишити після себе щось хороше, і фонтан на Театральному майдані міста буде гарним спадком місту від поточної каденції.

Також посадовець додав, що побачити, як буде виглядати майбутній фонтан можна буде по завершенню тендеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 26 Лютого 2020 18:46
А може і не запрацювати.Тролейбуси нові можуть їздити,все може,але "може" не допоможе.
Анонім до Анонім Показати IP 26 Лютого 2020 22:45
А що, вже щось є по тролейбусам?
Луцьк Показати IP 26 Лютого 2020 20:22
А, може і не запрацювати...:))
ВВ Показати IP 27 Лютого 2020 10:50
Надоїла вже тема навколо фонтану. Вже 20 років будуть чи більше...Як будто це дуже важлива локація. Чому ніхто не покараний за раніше витрачене бабло?
ОЗ Показати IP 27 Лютого 2020 14:55
Цій байці вже років 30 ) Пора придумати нову.
ку Показати IP 27 Лютого 2020 15:38
Бачив такі фонтани в Польщі, прикольна штука. В спеку дітлахам радість. Але то в Польщі, наші гроші розтягнуть, лучанам лапши навішають і будемо мати те що маємо. .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus