USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Франція може зменшити підтримку України, – експерт

5 Грудня 2016 16:02
Після президентських виборів у Франції, які мають відбутися навесні 2017 року, нове керівництво країни може зменшити свою підтримку Україні і зайняти більш проросійську позицію.

Таку думку в коментарі Golos.UA висловив директор українського Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Розмірковуючи про можливу перемогу одного з кандидатів-євроскептиків, які зараз лідирують за результатами соціологічних опитувань, Вадим Карасьов спрогнозував не надто сприятливі наслідки для України.

«У разі перемоги кандидата від партії республіканців екс-прем'єра Франсуа Фійона або кандидата Марін Ле Пен від ультраправої партії «Національний фронт» Франція буде менш проукраїнською і більш проросійською», - вважає експерт.

Як повідомлялося раніше, обидва кандидати відомі прихильним ставленням до нинішньої влади Росії.

Крім того, політолог пророкує згортання переговорів щодо врегулюванню ситуації на Донбасі в Нормандському форматі.

«Нормандського формату в тому вигляді, в якому він був, швидше за все, не буде. Німеччина і її канцлер Ангела Меркель буде змушена сама займатися модерацією і врегулюванням конфлікту на Донбасі», - сказав Карасьов.

Нагадаємо, чергові вибори президента Франції мають відбутися 23 квітня та 7 травня (другий тур) 2017 року. Екс-президент Ніколя Саркозі зняв свою кандидатуру і завершив політичну кар'єру. Нинішній глава держави Франсуа Олланд 1 грудня 2016 р офіційно оголосив про те, що не йде на другий термін і зняв свою кандидатуру з виборів. За результатами соціологічних опитувань в гонці лідирують кандидати-євроскептики, екс-прем'єр Франсуа Фійон і ультраправа Марін Ле Пен.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на президентських праймеріз правоцентристів у Франції переміг «друг Путіна», колишній прем'єр-міністр Франції Франсуа Фійон. Політик виступає за зняття з Росії європейських санкцій, та проведення із Росією переговорів щодо Криму. Окрім того кандидат у президенти Франції раніше заявляв про відповідальність Києва за розпалювання конфлікту на сході України і підкреслив, що готовий до співпраці з РФ щодо Сирії.

Дані соціологічного опитування, проведеного Elabe, свідчать про те, що Фійон переконливо переможе лідера "Національного фронту" Марін Ле Пен у другому турі президентських виборів у травні наступного року
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр Показати IP 5 Грудня 2016 16:27
І правильно зробить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus