USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Глиняні ангели волинської майстрині оберігають бійців АТО

10 Липня 2015 07:00
Відкриття виставки Жанни Миляшкевич – майстрині з Луцька, глиняні янголи якої оберігають бійців в АТО, – відбулося сьогодні у Володимир-Волинському історичному музеї імені Омеляна Дверницького.

Ця усміхнена і красива жінка виготовляє глиняні диво-вироби, наче з казки. Тут і маленькі українські хатинки, і пишнотілі котики, і величний Замок Любарта, і мальви, і маки, і лелеки, і писанки, і пташечки. В роботах майстриня застосовує навіть трипільські мотиви.
Усі фігурки пані Жанни пишні як Україна, насичені яскравими кольорами і символами, адже наша країна багата на символіку. Кожна квіточка, кожен хрестик щось означають. Роботи випромінюють надзвичайно позитивну енергетику.

Родом пані Жанна з Луцька. Навчалася в Мигрогодському керамічному технікумі. Працювала на Сумському фарфоровому заводі.

«Господь дав талант, і я його розвиваю. Роблю багато оберегів, ангелів. З майстрами робили ангелів для наших воїнів. І до душі мене зворушило, що один солдат повісив мого ангела в танку. Вірю, що Господь його оберігає», – розповіла майстриня.

Першою її роботою була скульптурка дівчинки з косою. Та й сама пані Жанна є рекордсменкою, адже має найбільшу косу на Волині. Довжина її коси метр 66 сантиметрів. Довгих 28 років росла коса до рекорду.

Окрім участі у численних виставках і фестивалях декоративно-ужиткового мистецтва України, Жанна Миляшкевич активно популяризує національне народне мистецтво і за межами держави, беручи участь у «Ягелонському ярмарку» (місто Люблін, Республіка Польща), фестивалі «Любімо Україну» (місто Щецин, Республіка Польща).

Майстриня любить працювати з дітьми, тому що, з її слів, вони – «живчики», які несуть позитивну енергію. Пані Жанна вірить, що етнічне українське мистецтво повинно розвиватися, тому навчає дітей всьому, чого сама знає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
факт Показати IP 10 Липня 2015 08:14
Українська автокефальна православна церква (УАПЦ) відмовилася від попередніх домовленостей з Українською православною церквою Київського патріархату щодо створення єдиної церкви. Про це йдеться в заяві прес-служби УПЦ (КП).
Киця Показати IP 10 Липня 2015 12:11
Жанна - нейморвіно позитивна і приємна людина! І вироби її - справжнє диво. Мій тато кожного разу як тільки збирається за кордон обовязково купує якийсь з її шедеврів для друзів. щастя їй і творчої наснаги!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus