USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Карантин у Європі: як виглядають спорожнілі міста. Фото

23 Квітня 2020 15:28
У світі триває пандемія коронавірусу COVID-19. Деякі країни вже пройшли пік захворювання, а на деякі – ще чекає основна боротьба з інфекцією. В Європі тим часом почали послаблювати карантин: у Польщі дозволили прогулянки у парках, Німеччина відкрила магазини, в Австрії скоро відновиться навчання у школах.

Попри це, на вулицях багатьох європейських міст досі порожньо. Зазвичай голосні та переповнені туристичними групами міста – як ніколи, тихі та безлюдні. Як виглядає Європа на карантині – дивіться у фотопідбірці 24 каналу.

Іспанія

Іспанія є однією з найбільш постраждалих від коронавірусу країн. Вона перебуває на другому місці у світі за кількістю зафіксованих випадків захворювання. Їх станом на 22 квітня 208 389, високою є й смертність – 21 717 летальних випадків.
Самоізоляція по-іспанськи: люди працюють та читають на балкончиках Мадрида

Читати ще: Нове дослідження знайшло зв'язок між забрудненням повітря і смертністю від COVID-19

Водночас, попри велику кількість хворих у країні вже дещо послабили карантинні заходи. Приміром, працівникам, які не мають змоги працювати дистанційно, дозволяють поступово повертатися до роботи. Перукарі можуть приходити до клієнтів додому, а ресторани – готувати їжу на замовлення.
Карантинні хроніки: Бургос, Іспанія
Мурали на вулицях Мадрида


Італія

Італія також поступово послаблює карантин. Так з 4 травня людям дозволять одиночні заняття бігом на вулиці, не більше години на день. Зараз за це передбачений штраф.

У низці регіонів Італії, яка найбільше в Європі постраждала від коронавірусу, 14 квітня вузьке коло підприємств та магазинів теж відновлює діяльність. Зокрема, сюди входять книгарні, канцелярські товари та магазини, які продають дитячий одяг.
Сицилійська Катанія, Італія

Щоправда, на вулицях Італії поки досить порожньо. Ця країна стала першою у Європі, де зафіксували потужний спалах COVID-19. Там захворіли понад 180 тисяч людей і понад 24 тисячі померли від ускладнень, спричинених COVID-19.
Адміністративна будівля у Сицилії підсвічена кольорами італійського трикольору

Франція

У Франції з 20 квітня зняли заборону на відвідування будинків для літніх людей та притулків. Однак певні обмеження зберігаються. Скажімо, одночасно відвідувати людину можуть не більше двох родичів, фізичний контакт також заборонений.

Читати ще: США, Італія та Сербія послаблять карантин. Як це буде відбуватися

У Франції теж зафіксована доволі висока смертність від коронавірусу. При понад 150 тисячах виявлених випадків станом на 22 квітня зафіксовані 20 829 смертей.
Спорожнілий Париж
Париж на карантині


Німеччина

У Німеччині коефіцієнт зараження значно зменшився. Тому було прийнято рішення з 20 квітня відкрити магазини площею менше 800 квадратних метрів, а з 4 травня – відновити навчання у школах.
У Німеччині відкривають магазини, втім, там треба дотримуватися дистанції

Тим часом на сході Німеччини уже дозволили прогулянки популярним узбережжям Балтії у пасхальні вихідні. Однак лише місцевим жителям, для німців з інших регіонів заборона все ще діє.
Кінотеатр під відкритим небом у Німеччині, глядачі – в автівках


Жителі Берліна влаштували собі пікнік

Нідерланди

Нідерланди з 17 квітня зняли заборону на авіасполучення з Австрією, Іспанією та Італією. Однак іноземці, які хочуть в’їхати у країну, зобов'язані повідомити про свій стан здоров’я. Зауважимо, що дві останні країни – найбільше постраждали від коронавірусу.
У Нідерландах ретельно перевіряють громадян на коронавірус

Великобританія

У Великобританії триває пік коронавірусу. Приміром, 21 квітня у країні був зафіксований антирекорд смертності – 823 випадки за добу.

У Лондоні з’являються мурали, присвячені лікарям. Деякі закарбовують у пам’яті міста останні події, пов’язані з пандемією коронавірусу.

Тим часом в англійському місті Плімут створили окреме кладовище для жертв COVID-19. Там вже з’явилися хрести із написами "зарезервовано".
Порожня вулиця Глазго у Великобританії
Мурал у Лондоні


Польща

Попри те, що пік коронавірусу у країні очікують у травні – червні, Польща вже послабила карантинні обмеження. Людям дозволили відвідувати парки та сквери, відкрили деякі магазини.
Так під час карантину виглядає польський Краків
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus