USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто у Луцьку фінансуватиме культуру у 2015 році

24 Листопада 2014 15:51
Фінансування культури Луцька скоротили цього року із 851 тисячі гривень до трохи більше 100 тисяч гривень. Тому у своїй роботі на наступний рік управлінці цієї сфери надіються на благодійників та іноземних донорів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань освіти, науки, культури, мови сьогодні, 24-го листопада.

Цьогорічне фінансування культури у Луцьку різко скоротили через події в зоні АТО.

«Ми намагаємося бути корисними для лучан і тому коригуємо ті заходи, які були заплановані раніше. Зокрема, цього року не робили концертів, а більше заходів із вшанування патріотів, героїв та відомих людей України. Спочатку ми планували виділити на культурно-мистецькі заходи 851 тисячу гривень. Втім, ми скоротили видатки до 300 тисяч, а зараз бачимо, що на кінець року можемо вийти на суму 128 тисяч гривень. Ми все розуміємо, що відбувається в країні і гроші потрібні для АТО», - розповіла начальник управління культури Луцькради Тетяна Гнатів.

Окрім того, вона повідомила, що «Програма фінансування культурно-мистецьких та культурологічних заходів у місті Луцьку на 2015 рік» потребує 400 тисяч гривень, тому додаткові кошти шукатимуть у благодійників.

«Тенденція в державі така, що культура завжди фінансувалася недостатньо, але я надіюся, що реформи в країні змінять це. В державі коштів немає, є питання Сходу, тому ми шукаємо альтернативні джерела фінансування, зокрема, дивимося на ЄС. У них там є певні прогарами і я бачу можливість залучати звідти гроші. Окрім того, є благодійний «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», який на всіх заходах нас підтримує», - додає посадовець.

З цього приводу заступник голови правління благодійного «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевичзапевнила, що Фонд й надалі буде підтримувати культурне життя обласного центру.

«Торік ми витратили 1.6 мільйона гривень на культуру, цього року - 900 тисяч гривень. Ми не хочемо, щоб у нас культура була на останньому місці», - наголосила Ірина Мирославівна.
Так, члени профільної комісії підтримали пропоновану програму на 2015-й рік голосуванням й рекомендують її ухвалити під час чергової 66-ї сесії Луцькради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
в шоці Показати IP 24 Листопада 2014 18:51
Боже, яка Іринка страшна. До чого людину довели кляті опоненти.
здивований Показати IP 24 Листопада 2014 19:39
Констанкевич постаріла на років тридцять... Такий вигляд, ніби вона в стані повної прострації. Треба терміново пройти тримісячну санаторну реабілітацію.
петро Показати IP 24 Листопада 2014 20:54
Такі доброзичливі п**люки,ну просто '' зграя друзів''.Ірина нормально виглядае,що ви там,доброхоти,так виглядали.
Карабас-Барабас Показати IP 25 Листопада 2014 17:35
Ірина, приходь на пивко )) Нашо тобі та культура! Все програно, гроші потрачено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus