USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як співпрацює «Варта порядку» та міліція в Луцьку

16 Липня 2015 18:49
Луцькі вулиці щовечора спільно патрулюють правоохоронці, представники громадського формування «Варта порядку» та деякі активісти.Направду, в цьому альянсі кожна зі структур, доповнюючи один одного, виконує передбачені законом функції. Якраз системна співпраця дозволяє відчути ефективність цієї роботи. Головний результат – те, чого зазвичай не помічають: спокій у місті.

Нагадаємо, формування «Варта порядку» створене, аби сприяти правоохоронцям у їх роботі, запобігаючи правопорушенням, захищати життя та здоров’я громадян. «Кістяк» організації становлять 350 людей, які пройшли бойове злагодження і постійно виїжджають на патрулювання. Ще 214 бійців пройшли перереєстрацію і підстраховують основний склад, виїжджаючи на виклики в разі потреби. Матеріальну підтримку формуванню для закупівлі форми, спорядження, автомобілів та всього необхідного для його повноцінного функціонування надає Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

Співпрацюють учасники «Варти порядку» і луцькі правоохоронці щодня. Так, о 17-18 годині у Луцькому міськвідділі відбувається спільний інструктаж, під час якого керівництво Луцького МВ та «Варти порядку» домовляються про необхідну кількість людей та техніки. Залежно від оперативної обстановки вирішується, скільки чоловік підсилюватимуть патрулі правоохоронців.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини очільник формування Олександр Тиводар зауважує: в силу необхідності виділяють 2-3 екіпажі щовечора. Буває, що треба задіяти й більше людей та техніки.

«Перед нами ставлять певні задачі, є графік. Коли треба - люди чергують цілу ніч чи до 2 години ночі. Ми відправляємо стільки екіпажів, скільки потребує оперативна обстановка: якщо є небезпека і треба підсилити підрозділи - ми це робимо. Завдяки такій співпраці в нас тихе місто, немає проявів вандалізму, бандитизму, громадської непокори. Наголошу: ми діємо виключно в межах повноважень, наданих нам законодавством. Ми не здійснюємо рейди, затримання контрабанди чи корупціонерів – це повноваження працівників МВС, що не властиве громадським організаціям. Кожен має займатися своєю роботою», - наголосив Олександр Тиводар.

Власне, потреба в такій співпраці, кажуть, своєю чергою, в міліції, є щодня.

«Наразі постійно відбувається ротація працівників міськвідділу в зону АТО, а отже, особового складу, який мав би бути задіяний в охороні громадського порядку, - не вистачає. Тож у співпраці з Вартою порядку в міськвідділі зацікавлені. Тим більше, державне забезпечення правоохоронців паливно-мастильними матеріалами скоротилося і є недостатнім для виїздів на виклики», - каже начальник Луцького МВ Ігор Муковоз.

Зауважимо, активна співпраця між міськвідділом та ГФ розпочалася після зміни керівництва під час революційних подій. З тих пір щоденні патрулювання стали системними, кожен з учасників патрулів, додає головний міліціонер міста, знає, чим він повинен займатися і розуміє, що може розраховувати на підтримку колег. Головний результат – те, чого зазвичай не помічають: спокій у місті.

«Нам «Варта порядку» виділяє таку кількість людей, яка необхідна, і жодного разу не відмовляли. Силами міськвідділу і формування ситуація в місті є й буде контрольованою. Особливо це помітно на тлі збільшення злочинності: розкриття і встановлення осіб, які вчинили злочини, в Луцьку - вищі ніж торік. Ми відчуваємо потенціал нашої співпраці», - пояснює начальник Луцького міськвідділу.

До слова, співпраця «Варти порядку» з Луцьким міськвідділом не обмежуються вечірніми та нічними патрулюваннями. Члени формування допомагають правоохоронцям підтримувати спокій під час масових заходів: мітингів, концертів, зібрань. До прикладу, правоохоронці разом з «Вартою порядку» патрулювали місто під час відзначення Дня Перемоги. Як наслідок – всі заходи відбулися спокійно.

Крім того, члени «Варти порядку» охороняють громадський спокій під час футбольних матчів, адже до складу формування входять луцькі «ультрас». Власне, як пояснив Ігор Муковоз, така співпраця під час ігор необхідна через те, що міліціонери не мають стосунку до того, що відбувається в чаші стадіону. В середину вони можуть зайти лише за домовленістю з клубом і у визначений період (наприклад, за 15 хвилин до завершення матчу). А ось члени «Варти порядку» активно працюють там під час самих матчів.

Насамкінець Олександр Тиводар зауважив: вишкіл, який отримують члени формування, відзначають не лише правоохоронці, з якими патрулюються вулиці. Чимало учасників «Варти порядку» мобілізовані й нині перебувають на службі в Збройних силах України.

«Нещодавно отримали подяку від одного з командирів. Мовляв, з такою підготовкою хлопці – вже готові сержанти», - резюмував очільник «Варти порядку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анатоль_ Показати IP 16 Липня 2015 19:04
Молодці! Низький вам доземний уклін від мене!
Воїн АТО до Анатоль_ Показати IP 17 Липня 2015 05:26
Нехай ці молодці повним складом в АТО на рік поїдуть. А поки для мене це піар палиці за його гроші. А ці солдатики не справжні.
Вася до Воїн АТО Показати IP 17 Липня 2015 09:35
Основний склад цих молодців, воювали в Афганістані, і в АТО були. на відміну від воїнів комп"ютерних ігр
Воїн АТО до Вася Показати IP 17 Липня 2015 18:50
Афганці зараз сидять в АТО. А це заробітчани. І я сто раз буду дібілом, як не знаю для кого вони працюють. І точно не для лучан.
А ти до Воїн АТО Показати IP 17 Липня 2015 18:58
і не афганець і не заробітчанин? бо коменти явно пишеш ні зпатрулювання, ні з окопів
мішка Показати IP 16 Липня 2015 22:22
вибори на носі, фонд пижиться зі всіх дирок...
сильно мудрий? до мішка Показати IP 16 Липня 2015 22:32
Пижаться ті кому те, що люди реально щось роблять муляє очі. як такий мудрий мішка то сам допоможи
Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 22:46
Маразм ми чергуєм цілу ніч до 2 години ночі,хай краще навчиться говорити той Тиводар.
456 до Лучанин Показати IP 19 Липня 2015 06:24
Та як він навчится, ви взнайте ким він був в 90-ті
Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 23:03
А де гарантія, що ці озброєні у формі люди не зроблять нам другого Мукачевого. Приватні армії президент мав ліквідувати. Хочуть допомагати людям, то нехай записуються в нову поліцію
Анонім до Лучанин Показати IP 16 Липня 2015 23:24
ніяких гарантій
Петя до Лучанин Показати IP 17 Липня 2015 09:44
А де гарантія, що у Лучанина нічого не "переклине". і не почне чудакувати з пересічними громадянами та їхнім майном? А ТИ ЗАПИСАВСЯ?
Лучанин 2 Показати IP 17 Липня 2015 05:42
Ти д*біл??? Читай уважно "... цілу ніч, чи до 2 години ночі."
учасник Показати IP 17 Липня 2015 10:19
Як тільки буде набір в нову поліцію одразу ж запишемось! не хвилюйтесь) просто зараз допомагаємо місту як можем. хоча б патрулями. а злословцям і заздрісникам скажу так - "3,14здеть не мешки ворочать". вийди хоча б на 2 чергування чи в ВП чи в самообороні і потім пиши.
Смерть російським ок до учасник Показати IP 18 Липня 2015 12:30
В яку поліцію? В армію, салабон! В поліцію підеш після 50-ти років.
СТОП Показати IP 17 Липня 2015 13:19
СЛАВА ПРИВАТНИМ АРМИЯМ
виБОРЕЦЬ Показати IP 17 Липня 2015 16:33
Пам"ятаю минулого року, весною, також у Донецьку "людішки ахмєтки" також ходили разом із міліціонерами, результат їх "роботи" вже побачили. В інтернеті можна пошукати...
коротко Показати IP 17 Липня 2016 23:46
Сказав ЧИ до 2.00 ночі. А ти, видно, таке не далеке, що тільки до слів можеш чіплятись. Ти хоч раз когось захистив у своєму житті? Хоч кошеня безпритульне?? Думаю, що ні. А ті хлопці постійно на патрулюванні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus