USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кількість смертей на дорозі може бути меншою

17 Травня 2016 12:29
«Війна на дорогах», - так називають медики ситуацію із порушенням правил дорожнього руху на автошляхах. Поліцейські підсумували, що за час їхньої роботи в області трапилося більше тисячі ДТП, в яких сотні людей постраждали, є загиблі.

Про це йшлося під час прес-конференції в Управлінні охорони здоров’я ОДА спільно з представниками патрульної поліції сьогодні, 17-го травня.

Патрульні поліцейські підготували статистику з 19-го грудня 2015-го року й до сьогодні.

«Із початку нашої роботи й до сьогодні в області трапилося більше тисячі ДТП, в яких 449 людей потерпілі. Більше того, в Луцьку у автопригодах загинуло 4 людини», - повідомив інспектор Управління патрульної поліції в місті Луцьку Олександр Мартинюк.

Сумна статистика по Україні ще більше окреслює серйозність проблеми.

«За роки незалежності України трапилося більше мільйона ДТП. Травмовані понад 1.2 мільйона людей, понад 166 тисяч загинули. І найбільш жахливе те, що третина із загиблих – діти, 90% - люди працездатного віку», - доповів заступник начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Валерій Руцький.

Зі слів головного лікаря обласного наркологічного диспансеру Ігоря Дмитровича, така ситуація - це «війна на дорогах».

«За останні два роки людей більше загинуло, ніж під час афганської війни. Це вже «війна на дрогах», - каже медик.

Та додав, що чимало водіїв сідають за кермо в нетверезому стані. Зокрема торік встановили алкоголь в крові у 400 лучан та гостей міста, а цього року таких випадків зафіксували у 115 осіб.

Ще однієї проблемою, вважають медики, є страх лучан надавати першу допомогу людям, які цього потрібують.

«Ми, практично, не бачимо, щоб хтось надавав допомогу до приїзду швидкої. По місту ми приїжджаємо приблизно за 4 хвилини. То люди чекають і нічого не роблять. Волиняни бояться і це недобре, бо потрібно зробити хоч щось, аби врятувати людині життя. Єдині, хто не бояться підійти до того, хто помирає в аварії – це волонтери й нові патрульні поліцейські. Був приклад, коли людина топилася, волонтер вчасно надав допомогу, чим до приїзду медиків врятував людині життя», - розповідає головний лікар КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Олег Куц.

Зауважимо, що прес-конференція відбулася у зв’язку з проведенням тижня безпеки дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
просто водій Показати IP 17 Травня 2016 13:21
убрати дурні закони які дают можливість розбирати і збирати іномарки (після такіх розборок то вже мусор якій розвалюеться) і убрати розтаможку та вікові обмеження на іномарки заборнити використання ВАЗ ЗАЗ ГАЗ і т.д. Це перший пунк який зменьшить кількість смертей і каліцтва мінімум на 30%.А в загальному у нас головна проблема переЇменування вулиць, вибори , та хто кого призачив на керівні посади. А САМІ ДОРОГИ АВТОМОБІЛІ В ЄВРОПІ ДЛЯ ЛЮДЕЙ З МІНІМАЛЬНИМИ ДОХОДАМИ ЦЕ НОРМА І ВСІ МОВЧАТЬ.За час незалежності 10-20тис МОЖЕ втратилиб роботу но 30-40 тис лишились живими.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus