USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кого із волинян не торкнеться подорожчання комунальних послуг

18 Липня 2014 12:18
Право на компенсацію у зв’язку із подорожчанням житлово-комунальних послуг мають родини із сукупним доходом у межах прожиткового мінімуму.

Про це йшлося під час круглого столу на тему «Актуальні питання соціального захисту населення», що відбувся 18 липня у Луцьку.

Як розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Сербіненко, компенсація на оплату житлово-комунальних послуг розраховується як різниця між розміром плати за вказані послуги після підвищення цін і тарифів та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на ці послуги. З її слів, нова адресна програма Уряду спрямована на зменшення навантаження на родинний бюджет.

Так, право на компенсацію вартості послуг з газопостачання, центрального опалення та подачі гарячої води матимуть молоді родини, які виховують дітей. Її зможуть отримати сім’ї, сукупний дохід яких за попередні шість місяців не перевищував величини прожиткового мінімуму (що становить 1 032 гривні для дітей до шестирічного віку, 1 286 гривень для дітей віком від 6 до 18 років, 949 гривень для осіб, які втратили працездатність та 1218 гривень для працездатних осіб).

Компенсацію надаватимуть з місяця звернення за її наданням до завершення опалювального періоду 2014-2015 років. У зв’язку з тим, що тарифи на газ підвищилися з 1 травня, а програма компенсацій почала діяти з 1 липня, компенсація за бажанням сім’ї може бути призначена вже з травня.

Для отримання компенсація потрібно звернутися в органи соціального захисту населення, надавши довідку про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб та довідки про доходи кожної зареєстрованої особи. Як зазначила Людмила Сербіненко, компенсація відбуватиметься не у грошовій формі – кошти отримуватимуть організації, які надають послуги, водночас людина, яка має право на компенсацію, сплачуватиме за житлово-комунальні послуги за попередніми тарифами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Саня Показати IP 18 Липня 2014 12:26
Ти гамно, сиди і мовчи, паскуда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus