USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як розбирали останній пам’ятник Леніну у Києві

10 Грудня 2013 18:49
Волинські Новини стали свідками того, як десятки киян за допомогою усіх можливих інструментів намагаються відколоти на пам'ять шматочок поваленого пам’ятника Леніну у Києві.

Декілька десятків осіб фотографуються на фоні пам’ятника Володимиру Леніну, що обезголовлений лежить на землі, дехто з чоловіків приніс інструменти для того, щоб відколоти на пам'ять шматочок монументу, - таку картину можна було спостерігати на розі бульвару Тараса Шевченка та вулиці Хрещатик у Києві 10 грудня.

Нагадаємо, знесли монумент надвечір 8 грудня мітингувальники Євромайдану, а вже зранку наступного дня комуністи, переважно люди літнього віку зібралися, щоб оплакати долю свого ідола. До постаменту приносили квіти та червоні стрічки.

У коментарях представникам мас-медіа вони називали, акт повалення пам’ятника ненависного українцям діяча, актом вандалізму та фашизму, про який, мовляв, дізнається увесь світ. Варто зауважити, що під час повалення пам’ятника не знайшлося великої кількості його захисників.







Замість пам’ятника кумиру радянських комуністів нині на постаменті майорять прапор Європейського Союзу та червоно-чорний стяг, а радісні кияни та гості столиці фотографуються на фоні розмальованого патріотичними гаслами постаменту та поваленого пам’ятника. Дехто робить світлини верхи на поваленому монументі, дехто довго чекає своєї черги відколоти принаймні його невеликий шматочок. Декілька чоловіків, озброївшись молотком та долотом, відколюють «сувеніри». Це непросто, адже матеріалом для монументу слугував міцний граніт. Один з перехожих радить нагріти пам’ятник за допомогою дров, а потім облити холодною водою, щоб він розколовся на шматки. Інші радять принести кувалду. Один з присутніх вмовляє інших не нести додому шматків ідола, тому що це, на його думку, «нечиста сила», яка нестиме у дім негативну енергетику. Одна з киянок пропонує на вільному постаменті встановити у майбутньому бронзову ялинку. Серед присутніх не виникає суперечок, багато хто згадує репресії та інші негативні риси радянської влади.





























Поблизу не помітно жодного відданого комуніста, який намагався б хоч якось перешкодити ентузіастам руйнування пам’ятника тирану.

Отож, у майбутньому, вочевидь, на пам’ятник чекає доля сумнозвісного Берлінського муру, частинки якого продають туристам у магазинах з сувенірами.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
патріот Показати IP 10 Грудня 2013 23:04
Як леніна били то де був у той час Симоненко і Голуб.Боягузи. Вони тільки на телеефірах вміють язиком лящати. А де Волиські ?Щось не чути. Напевне на" згарищі" плачуть.
камуніст-лєніназавр до патріот Показати IP 11 Грудня 2013 00:49
Єто нєправда - камуністи праваділі партзбори, на каторих обговаривали вапрос евраинтиграції з Расієй. Свабодавци по обявлениям узнали об єтім і васпользовались атсутсвием наших людей. Наши лидери -нє баягузи.Ані смело, плечо к плечу, нога к нагє, рука к рукє і попа к попє пратівастаят бандєравскай нєчісті, актівна відут защіту інтєрєсав прастого народу. Для єтава ані пастроілі сібє бальшие дама, щтоб бить савсєм нєзамєтнимі срєді остальних алігархів. Єта такая стратєгія і тактіка. І ми настаящіє камуністи їх в єтам паддєржіваєм. Ані спєціальна заставляют сібя єздіть на раскошних автамабілях, штоб проклятиє алігархі нє маглі іх вилавіть і унічтожить. Напишу а наших валинскіх камуністаах. Ані нє спряталісь, а проста замаскіравалісь - Коля РОманюк - пад мєра-нєгадяя, атсальниє пад прастих пацієнтав Ліпінскай бальніци. Настаящіє камуністи нікада нє плачуть, патамушта Масква сльєзам нє вєріт...
Володимир Показати IP 11 Грудня 2013 00:44
Нацистський червоно-чорний бандерівський стяг львіська банда руйнівників встановила на постаменті пам’ятника, щоб зірвати мирний Євромайдан і торпедувати підписання Угоду України з ЄС
камуніст-лєніназавр до Володимир Показати IP 11 Грудня 2013 01:03
Да Валодя ти стократна прав. Єті прасті Госпаді бандєравці абнаглєлі до крайності - ані крадут наш алікторат, заставляют старшіх людєй бросать піть нашу прівичную водку і чітать їх праклятиє бандєравскіє газітьонкі. Нігадяї. Іщо ані заставляют людєй забівать іх радной рускаій ізик а разаварівать на бандьоравскам украінскам хатя вілікій рускій пает Пушкі і Маяіковскій тожи пісалі толька на рускам. Іначі нє можіт бить! КАк тіпєр Кієву жіть бєз Лєніна. Нічєво ми сабірьом іщьо деніг і купім в Расії нашім лідєрам високачєсвєний памятнік Іллічу із золата і брілянтав, каторий ані патом для канспірації пірєплавят на украшенія, і будут іх падпольна насіть і ввєчна помніть што ані здєлани із ВЛАДІМІРА ІЛІЧА ЛЄніна каторий напісал учітся учітса і іщо рас учітся. Лєнін -нашВождь і учітел гєаграфії і чєртєнія патаму шта начєртіл нам курс і сказал куді нада ітті. А падлєц бандєравскій віблядок і німєцкій шпіьон Гарбачьов прасрал страну і вньос раскол. Слава Лєніну і нашім Важдям!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus